Hyppää sisältöön

Veikkaus tiedottaa: TotoTV:n uusi graafinen ilme nostaa urheilijat esille

Suorina lähetyksinä kaikki kotimaiset ravikilpailut katsojille välittävän TotoTV:n grafiikat uudistuvat tänä iltana. Asiakkaita ja pelaajia halutaan palvella nykyaikaisilla grafiikoilla sekä vastata urheilulajien kilpailevaan tarjontaan modernilla ilmeellä.

TotoTV2019_SivuLahtolista_AlaTulokset_TGVoittajaMini_13052019

"TotoTV:n lähetyksien grafiikat on tehty kymmenisen vuotta sitten ja ne kaipasivat päivittämistä muiden urheilulajien tasolle, sekä vähän edellekin. Merkittävään grafiikkauudistukseen on haettu tukea haastatteluilta asiantuntijoilta. Uusilla grafiikoilla pyritään tarjoamaan suuri datamäärä mahdollisimman helpoksi luettavassa muodossa", Veikkauksen TV-tuottaja Timo Lämsä kertoo.

"TV:stä ja netistä on mahdollista seurata paljon urheilua, ja raveissa grafiikoiden täytyy vastata nykyaikaiseen tarjontaan modernilla ilmeellä."

Grafiikoiden suunnittelusta on vastannut Fiksut Pikselit Oy:n Tuomo Kulomaa, joka on aiemmin suunnitellut muun muassa televisiokanavien visuaalisia ilmeitä, Veikkauksen arvontalähetysten grafiikat ja TotoTV -lähetysten virtuaalistudiot.

"Raviurheilu pitää sisällään valtavan paljon hevosiin, ohjastajiin ja Toto-peleihin liittyvää taustatietoa ja muuttuvaa dataa, joiden esittäminen grafiikan keinoilla selkeästi ja loogisesti on vaatinut tarkkaa suunnittelua ja yhteensovittamista", Kulomaa sanoo.

"Uskon, että ravilähtöjen värien lisääminen ja tilanteiden mukaisesti muuttuvat graafiset elementit helpottavat ravien seuraamista ja tekevät siitä entistäkin jännittävämpää."

Raviurheilun tähtiurheilijoita ovat hevoset ja ohjastajat.

"Haluamme nostaa päätähtien eli hevosten lisäksi ohjastajia vieläkin merkittävämpään rooliin. Olemme kuvanneet kärkikastiin kuuluvat ohjastajat, jota tulevat näkymään grafiikoissa uudella tavalla. Merkittävänä uudistuksena olemme myös ottanut käyttöön lähdön aikaiset värit, jolloin asiakkaat tietävät jo numeroiden väristä monesko lähtö on kyseessä", Timo Lämsä korostaa.

"Grafiikoilla halutaan erottaa selkeästi lähdön aikainen tapahtuma. Eli silloin kun ravataan kovaa ja tosissaan, ollaan koko kuvassa. Esittelyt, lämmittelyt, haastattelut ja muut tapahtumat kehystetään hevos-, ohjastaja- ja Toto-pelien informaatiolla."

Uudet grafiikat ovat käytössä ensimmäisen kerran tämän illan Mikkelin raveissa.

Uusi TotoTV-konsepti TotoMania starttaa 17.5.

Tämän viikon perjantaina 17.5. TotoTV:ssä starttaa lisäksi uusi konsepti TotoMania, jossa rennolla otteella seurataan asiantuntijoiden johdatuksella illan lähtöjä tiiviiseen tahtiin.

Asiantuntijat purkavat lämmityshavaintoja ja antavat lähtökohtaisia vihjeitä pelikansalle. Uudessa konseptissa on huomioitu TV-grafiikat helpottamaan nopeatahtisen lähetyksen seuraamista.

TotoMania lähetyksien yhteyteen on tulossa bonuksia. TotoMania lähetykset sijoittuvat pääsääntöisesti aina kunkin viikon torstaille tai perjantaille ja jatkuvat ainakin elokuun loppuun asti. Asiantuntijoina TotoMania-lähetyksissä tullaan kuulemaan Jarkko Litmasta, Toni Sarkamaa, Marinka Salmista ja Toni Niemistöä.

Lisätietoja: 


Timo Lämsä
TV-tuottaja, muuttuvakertoiminen vedonlyönti
timo.lamsa@veikkaus.fi
+358943705123