Hyppää sisältöön

Varustetyöryhmä tiedottaa: uusia hyväksyttyjä varusteita ja tarkennuksia aiemmin hyväksyttyjen varusteiden käyttöön

Kuva puolipääaisasta hevosella

Puolipääaisa hevosella Crystal Bay. Kuva: Hippos / Ida Laine.

Suomen Hippoksen varustetyöryhmä käsitteli kokouksessaan ravikilpailuissa sallittavia varusteita ja teki tarkennuksia aiemmin hyväksyttyjen varusteiden käyttöön. Varusteita koskevat muutokset astuvat voimaan välittömästi. 

Ajoriimi
Kuvassa ajoriimu

Varustetyöryhmä käsitteli uudelleen aiemmassa kokouksessa kielletyn hevosen suojalasivarusteen. Muista kielletyistä varusteista poiketen kirkaslinssisen suojalasivarusteen käyttö hevosella on sallittua lämmityksessä, mutta kilpailutilanteessa niiden käyttäminen on edelleen kielletty. Bemer-loimen käyttäminen kilpailualueella on kielletty. Kimblewick-kuolain hyväksyttiin käytettäväksi montessa.

Varustetyöryhmä kielsi seuraavien varusteiden käyttämisen kilpailuissa: ajoriimu, springsteen-kuolain ja suora crescendo. Tarkennuksia tehtiin puolipäätangon käyttöön sekä kärryn aisan kiinteiden varmuusremmien käyttöön: puolipäätangon käyttäminen molemmilla puolilla ei ole sallittua, ja kärryjen aisoissa olevien kiinteiden varmuusremmien lisäksi tulee käyttää toista, erillistä varmuusremmiä.

 

Päivitetty 5.8. klo 16.00: Lisätty voimaantulo sekä kuva ajoriimusta.