Hyppää sisältöön

Varsomisten ilmoittaminen uudessa Oma Tallissa

Varsomisen sähköinen ilmoittaminen on viety Heppa-järjestelmästä uuteen Oma Talliin. Tamman tiedoista, tiineysluettelon vierestä on löydettävissä kohta ”Varsominen”, josta pääsee ilmoittamaan astutuksen tuloksen.

sähköinen omistajanvaihdos1

Varsomisilmoitus on uudistunut myös sisällöllisesti. Ilmoittamisen yhteydessä varsalle anotaan sekä kantakirjaan merkitsemistä että ravivarsan kyseessä ollessa ravikilpailuoikeutta. Näitä haettaessa kasvattaja sitoutuu noudattamaan niin rekisteröintiä ja jalostustoimintaa koskevaa lainsäädäntöä ja kantakirjan jalostusohjesääntöä liitteineen kuin myös ravikilpailusääntöjä. Järjestelmän kautta ilmoitetaan myös kaikki kantakirjojen ulkopuolella syntyneet varsat eli statuksella ”muu kuin rekisteröity hevoseläin” rekisteröitävät varsat.

Varsalle voi mm. laittaa kaikkiaan viisi nimiehdotusta ja ilmoittaa varsan sijaintipaikan, jos se on muualla kuin omistajan luona. Ulkomaille ensirekisteröitävät varsat voidaan ilmoittaa syntyneeksi OmaTallissa ja samalla ilmoittaa niiden ensirekisteröinnistä ulkomaiseen kantakirjaan. Myös vanhat, aiemmin ilmoittamatta jääneet luomiset ja tiinehtymättömyydet pääsee tallentamaan järjestelmän kautta.  

Sähköisen varsomisilmoituksen siirtämisen Heppa-järjestelmästä uuteen OmaTalliin toivotaan parantavan sähköisten palveluiden käytettävyyttä kasvattajien keskuudessa. Sisällöllisellä uudistuksella Suomen Hippos hakee kasvattajilta sitoutumisen sekä kasvatukseen että ravikilpailuihin liittyviin sääntöihin jokaisen varsan kohdalla erikseen.

Sähköistä asiointia varten tarvitaan tunnukset OmaTalliin. Käytännössä tunnus on sama kuin Heppa-järjestelmään. Tunnukset saat tilattua täältä. Tunnushakemukset käsitellään 1–3 arkipäivän kuluessa. Jos mahdollisuutta sähköisten palveluiden käyttämiseen ei ole, voi varsomisen ilmoittaa vanhaan tapaan myös oman alueen hevosjalostusliittoon. Tällöin sitoumus sääntöihin tehdään paperisena versiona. 

Muistathan myös, että omistajanvaihdokset ja hallintaoikeuden siirrot voi tehdä helposti sähköisesti Oma talli –palvelun kautta. 

Ohjeet sähköisen omistajanvaihdoksen tekemiseen löydät kokonaisuudessaan täältä


Lisäksi Oma Talli -palvelussa voit hallinnoida muun muassa omia henkilötietojasi sekä hevosesi tietoja. Oma Talliin pääset kirjautumaan täältä.

Lisätietoja:

Suomen Hippos ry

Jalostuspalvelut