Hyppää sisältöön

Varsan kasvattajuutta ei voi muuttaa enää varsan syntymän jälkeen – huolehdi emän omistajatiedot tai hallinta kuntoon jo nyt

Varsomiskausi lähestyy! Käytännöt tamman omistajuuden ja hallinnansiirtojen tekemisessä suhteessa varsan kasvattajuuteen muuttuvat vuonna 2020. Jatkossa varsan kasvattajaksi merkitään tamman omistaja tai se taho, jolla on tamman hallintaoikeus kasvattajarekisterissä varsan syntymähetkellä.

 

Oma Talli -palvelussa hoidat kätevästi omilla tunnuksillasi kuntoon tamman omistamiseen ja hallintaoikeuden siirtoon liittyvät asiakirjat hyvissä ajoin ennen varsan syntymää.

Varsovan tamman omistajanvaihdos tai hallintaoikeuden siirto täytyy hoitaa kuntoon hyvissä ajoin ennen varsan syntymää. Kasvattajuutta ei voi nykykäytännön mukaan muuttaa enää varsan synnyttyä, joten kasvattajaksi merkitään automaattisesti tamman omistaja tai se taho, jolla on tamman hallintaoikeus varsan syntymähetkellä.

Kätevimmin hoidat tamman omistajanvaihdoksen tai hallintaoikeuden siirron sähköisesti Oma Talli -palvelussa. Varsan syntymäilmoituksen pääsee tekemään tamman omistaja tai haltija kasvattajarekisterissä. Suomen Hippoksen sähköisissä palveluissa hoidat omilla tunnuksillasi myös omistajanvaihdokset ja tulostat omistajatodistukset. Tutustu Oma Talli -palveluihin osoitteessa https://heppa.hippos.fi/omatalli

Lehmusvaara Soila

Lisätietoja:


Jalostusassitentti

Soila Lehmusvaara

020 760 5253
soila.lehmusvaara@hippos.fi