Hyppää sisältöön

Valtuuskunta hyväksyi toimintasuunnitelma ja evästi Hippoksen hallitusta

Jopa viisituntiseksi venyneen kokouksen puheenvuorojen aiheina olivat Eduskunnan vahvistama veropaketti arpajaisveron korotuksineen, Toto75-ravien aikataulut ja kansainvälisten pelikohteiden vaikutus kotimaiseen myyntiin.

Hyväksyttävänä olleet toimintasuunnitelma ja tiukka talousarvio sinällään eivät Valtuuskuntaa puhuttaneet. Keskustelun yhteenvetona muutamat valtuuskunnan jäsenet kyseenalaistivat erityisesti Fintoto tekemiä suunnitelmia tulevalle vuodelle. Ratkaisuksi Hippoksen hallitus lupasi valtuuskunnalle pitää tiiviisti silmällä raviurheilun ja pelimyynnin tilannetta ja tarvittaessa ryhtyä välittömästi toimenpiteisiin. Valtuuskuntaedustaja Ahti Ruoppilalle lupaus ei riittänyt. Hän päätyi esittämään toimintasuunnitelmaan muutosta, jossa valtuuskunta edellyttäisi Suomen Hippoksen hallitusta pitämään huolta siitä että arpajaisveron korotus siirrettäisiin suoraan kuluttajahintoihin laskemalla Toto-pelien palautusprosenttia. Veijo Riipinen kannatti Ruoppilan ehdotusta. 
Äänestyksessä valtaosa valtuuskunnan jäsenistä katsoi, että toimintasuunnitelmaan ei ole syytä kajota ja esitys kaatui äänin 28-6. Fintoton suunnitelmassa palautusprosentteihin ei kajota, vaan arpajaisveron aiheuttamat noin 1,5 miljoonan euron suuruisiksi arvioidut lisäkustannukset katetaan myynnin kasvulla. Äänestyksen jälkeen Valtuuskunta Suomen Hippoksen toimintasuunnitelman ja noin 62 000 euroa alijäämäisen talousarvion.  Kokouksen puheenjohtaja toimi valtuuskunnan varapuheenjohtaja Kaisa Tolonen.


Tutustu Toimintasuunnitelmaan ja talousarvioon


valtk jattavat

Valtuuskunnan jättävät edustajat ryhmäkuvassa: Vasemmalta: Alppo Horppu, Paavo Koivurova, Lars Sjöholm, Hannu Virkkala, Sirkka Merikoski, Veikko Hakala, Pekka Heininen, Markku Kallio, Veijo Riipinen, Seppo Rautio ja Antti Savolainen.