Hyppää sisältöön

Valtakunnallinen varsanäyttely tulevana viikonloppuna Porissa

1-2-vuotiaiden suomenhevosten Valtakunnalliseen varsanäyttelyn ilmoittautui yhteensä 44 varsaa. 1-vuotiaiden lämminveristen luokka jouduttiin perumaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Valtakunnallinen varsanäyttely järjestetään Porin raviradalla 17.-18. elokuuta Satakunnan Maaseutunäyttelyn yhteydessä.

Valtakunnallisen varsanäyttelyyn ilmoitettiin yhteensä 21 1-vuotiaista ja 23 2-vuotiasta suomenhevosta. Molemmista ikäluokista viisi parasta pääsee näyttelyn finaalikehään, jossa voittaja kuittaa 1500 euron ykköspalkinnon. Rahapalkintojen lisäksi näyttelyn osallistujille arvotaan mm. osallistumisoikeus Kriteriumiin, Derbyyn, Satakunta-ajoon ja Suomenratsujen kasvattajakilpailuun. Lisäksi Suomenpienhevosyhdistys lahjoittaa pokaalin ja ruusukkeen parhaalle pienhevosvarsalle.

 

Poutapäivän Aatos Liisa Tiitola varsanäyttely kuva Hippos Satu Viljakainen
3-vuotiaiden suomenhevosten valtakunnallisen 2019 voitti Poutapäivän Aatos, 1-2-vuotiaat selviää tulevana viikonloppuna Porissa.

Näyttelypäivät alkavat klo 9.30 mittauksella sekä kavioiden arvioinnilla. Rakennearvostelut alkavat klo 10.00. Kaiken kruunaava finaali viiden parhaan varsan kesken nähdään päivän päätteeksi klo 15.30 alkaen Satakunnan Maaseutunäyttelyn nurmikentällä. Lauantaina arvostellaan 1-vuotiaat ja sunnuntaina 2-vuotiaat suomenhevoset.

 

Näyttelyn arvostelulautakunnassa toimivat Suomen Hippoksen puheenjohtajatuomarit. Lauantaina 1-vuotiaat suomenhevoset arvostelevat Jenni Timlin (pj), Outi Ruottinen ja Markku Nisula. Mittauksesta ja kavioiden arvostelusta vastaavat Matti Rehula ja Manu Vanha-Rauvola. Sunnuntaina 2-vuotiaiden suomenhevosten tuomareina toimivat Heidi Sihvo (pj), Jenni Timlin ja Markku Nisula sekä mittaus ja kavioarvosteluissa Outi Ruottinen ja Matti Rehula.

 

Käsiohjelma

 

Varsanäyttelysäännöt

 

Facebook-tapahtuma  

 

www.satakunnanmaaseutunayttely.fi

 

 

Lisätietoja

Hanna Heinonen

Satakunnan alueen hjl

puh. 040 591 6750

hanna.heinonen@porinravit.fi

 

 

Varsanäyttelyiden tarkoituksena on tukea kotimaista hevoskasvatusta ja toimia valistavana tilaisuutena sekä kasvattajille että omistajille. Näyttelytulokset ovat puolueeton arvostelu hevosen rakenteesta ja liikkeistä sekä siinä nähdään viitteitä sen vanhempien jalostusarvosta. Valtakunnallinen varsanäyttely on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1993. Valtakunnallisen varsanäyttelyn 2019 järjestävät yhteistyössä Satakunnan alueen Hevosjalostusliitto ry ja Suomen Hippos ry.