Hyppää sisältöön

Valtakunnallinen varsanäyttely päättyi Terhon Tuurin voittoon

Valtakunnallinen varsanäyttely päättyi sunnuntaina Terho Rautiaisen kasvattaman Terhon Tuurin voittoon. Viikonlopun aikana nähtiin myös monia muita upeita varsoja.

Lauantain viisi parasta 1-vuotiasta suomenhevosta olivat kaikki tammoja. Sunnuntaina vastakkainen sukupuoli otti revanssin ja kaikki viisi parasta 2-vuotiasta suomenhevosta olivat oriita. 1 500 euron arvoisen ykköspalkinnon sekä Suomenhevosliiton kunniapalkinnon ja Kaakon Neula & Naskalin lahjoittaman nahkariimun voitti Tanja Paavilaisen puolisoineen omistama ori Terhon Tuuri.

- Tuntuu tosi hyvältä! Paavilainen vastasi iloiten perinteiseen ”miltä nyt tuntuu” kysymykseen.

Terhon Tuuri aiheutti taustajoukoilleen ylimääräisiä sydämentykytyksiä karatessaan juuri ennen arvostelukehää. Ori kävi juoksemassa Kouvolan raviradan verryttelyringin kertaalleen ympäri.

- Se on juoksijasuunnan hevonen, joten varmaan se ajatteli, että ennen suoritusta tulee verrytellä, Paavilainen nauroi vaarattomasti päättyneelle tilanteelle.

Terhon Tuuri keräsi koko viikonlopun parhaat pisteet. Oriin kokonaispistemääräksi kertyi hienot 50 pistettä. Finaalikehän loput neljä hevosta olivat keränneet 48 pistettä. Tiukkaakin tiukemmassa finaalissa toiseksi sijoittui pienhevossuuntaa edustava Kankalon Taavi. Pienhevosia nähtiin finaalissa yhteensä kaksi. Mari Mattilan omistama ja esittämä suomenpienhevonen Suopellon Mikko sijoittui viidenneksi. Kolmanneksi sijoittui Pihan Just Joo, joka palkittiin myös parhaana ratsuhevosvarsana. Neljänneksi sijoittui juoksijasuunnalle arvosteltu, mutta myös ratsujen laatuarvosteluun tähtäävä Kikan Sälli.

- Kaikissa näyttelyluokissa nähtiin laadullisesti tasaisia ja hyvin hoidettuja varsoja. Joillakin kavioiden vuolu oli jäänyt viime tippaan, mutta muuten varsoja oli kaiken kaikkiaan erittäin miellyttävä katsella, arvostelulautakunnan puheenjohtaja Terttu Peltonen summasi viikonlopun antia.

Päivän aikana jaettiin myös useita muita palkintoja. Ilmaisen osallistumisoikeuden Villimiehen Tammakilpaan sai tamma Kassaneiti. Arpaonni suosi myös Anu Toropaisen omistamaa Lindan Loistoa, joka voitti ilmaisen osallistumisoikeuden suomenhevosten Derbyyn. R- ja P-suunnalle arvotun ilmaisen osallistumisoikeuden Tapiola-Kasvattajakilpailuun voitti Aina-Larisma. Päivän parhaan esittäjän palkinnon vei Hattulalainen Katja Kannisto.

Valtakunnallinen varsanäyttely alkoi perjantaina 1-vuotiaiden lämminveristen arvostelulla. Päivän voittajaksi kukitettiin Haminalaisen Pia Huusarin omistama ja kasvattama Mr Point. Myös lauantain päivän parhaan varsan palkinto matkasi Haminaan, kun voiton vei Juha ja Katja Marttilan Sanviri. Suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten näyttelykauden huipentumaa vietettiin hienossa ilmassa Kouvolan raviradalla Ponikuninkuusravien ja Meidän maaseutu –festivaalien yhteydessä.

Kuvia Valtakunnallisesta varsanäyttelystä Hippoksen kuvagalleriassa.

Kaikkien näyttelyyn osallistuneiden varsojen tulokset ovat nähtävillä Heppa-järjestelmässä.

2-vuotiaat suomenhevoset

1. Terhon Tuuri 2249-10 synt. 20.07.2010 ori

Tähen Tuuri 2075-02J / Vinokas 1661-98 / Patrik 1362-82J

Kasv. Terho Rautiainen, Kangasniemi Om. Ollikainen K.& P.& Sinisten Tähtien Talli, Mikkeli

sk 155 lk 155 ltp 9 runko 9 jalat 8 kaviot 8 käyntiliikkeet 8 juoksuliikkeet 8 palkinto I-

2. Kankalon Taavi 1798-10 synt. 29.06.2010 ori

A.T. Ukko-Myrsky 1038-02P / Viivin Piirto 1665-01 / Ilon-Pisko 2844-84J

Kasv. Sini Peltoniemi, Karijoki Om. Anttonen Noora & Veera, Hattula

sk 140 lk 141 ltp 9 runko 9 jalat 7 kaviot 8 käyntiliikkeet 8 juoksuliikkeet 7 palkinto II+