Hyppää sisältöön

Valtakunnallinen Työmestaruus ratkotaan yhdeksän tamman voimin

Suomenhevosten Valtakunnalliseen Työmestaruuskilpailuun ilmoitettiin yhteensä yhdeksän hevosta. Poikkeuksellisesti kaikki ilmoitetut hevoset ovat tammoja ja jo aikaisempina vuosina kilpailuun osallistuneita. SM-tittelistä otellaan Nivalan raviradalla lauantaina 13. heinäkuuta.

Luomutar 2016 Fager-Pintilä
Kokenut kaksikko Luomutar ja Mikko Uusitalo havittelevat kolmatta TyöSM voittoa.


Viime vuoden voittaja Luomutar saapuu Nivalaan puolustamaan mestaruuttaan Mikko Uusitalon kanssa. Luomutar on voittanut kilpailun myös vuonna 2015. Tämän vuoden kilpailussa nähdään toinenkin aikaisempi mestari, kun vuoden 2017 voittaja Tähden Piirros on myös ilmoitettujen joukossa.

 


Suomenhevosten Valtakunnallinen Työmestaruus 2019 osallistujat:

Luomutar (Luomus Jr) / Mikko Uusitalo

Pelitin (Romeo Lax) / Kauko Tuominen

Pimpulan Vire (Suikun Ero) / Seppo Kauppinen

Tirre (Hovi-Hannu) / Taimi Heiskanen ja Mika Karttunen

Tolopan Tyttö (Murron Titaani) / Teuvo Isokääntä

Tulimaja (Murron Titaani) / Markku Jauhiainen

Tähden Piirros (Ventterin Vili) / Kauko Tuominen

Virmaliina (Kesä-Toto) / Maikki Vuorela

Voiton Viivi (Valtin Voitto) / Marika Hemgård

 

Hevosten tarkemmat esittelyt julkaistaan tapahtumaviikolla 28.

 

www.hippos.fi/tyomestaruus

Facebook –tapahtumasivu

 


 


Valtakunnallisessa Työmestaruuskilpailussa maan parhaat suomenhevoset kilpailevat työmestaruuden SM-tittelistä. Mestaruus ratkaistaan kolmella osakokeella: 1000 metrin juoksukoe, 500 metrin käyntikoe 500 kilon kuormalla ja vetokoe, jossa vedetään rekeä hiekkaesteessä. Vetokokeessa kuorman alkupaino on noin 500 kiloa ja aina 20 metrin vedon jälkeen kuormaa lisätään 50 kilolla. Parhaan yhteispistemäärän saavuttanut hevonen voittaa SM-tittelin ja 2500 euron rahapalkinnon. Kilpailun tarkoituksena on hevoskulttuurin, perinteisten hevosmiestaitojen, suomenhevosen monikäyttöisyyden ja sen geneettisen vaihtelun edistäminen. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Nivalan Hevosjalostusyhdistys ry, Nivalan Ratsastajat ry, Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry ja Suomen Hippos ry.