Hyppää sisältöön

Vallitsevat ravikuninkaalliset voittoon Härmän Nordic King -avauspäivässä

Lumi-Oosa ja Harri Kotilainen veivät Nordic Queen tammalähdön. Kuva: Kirsi Kantokoski.

Härmän Powerparkin Nordic King -ravien avauspäivän Kohti Kuninkuusraveja (KK24) -lähdöt Nordic Queen (1609m) ja Nordic King Heat (2100m) olivat valtakunnan ravikuninkaallisten hallinnassa.

Hallitseva ravikuningatar Lumi-Oosa vei perjantain 15 000 euron päälähdön, avoimen Nordic Queen -tammalähdön tiukasti ennen Suvelan Unelmaa.

Tamman ohjastaja-valmentaja Harri Kotilainen satsasi kiihdytykseen ja pääsi keulapaikalle heti alkumatkasta, joka oli hevoselle mieluinen juoksunkulku.

”Kyllä sitä lähdettiin avauksessa niin paljon kuin tiedettiin, että hevonen voi lähteä, että saataisiin se hyvä paikka. Hevosen kannalta päästiin menemään parhaimmalta paikalta, reipasta mentiin ja hevonen meni hyvän tuntuisesti. Hyvä matsi, jossa marginaalit olivat lopussa tänään meidän puolellamme, kertoi Harri Kotilainen.

Lumi-Oosan omistaa Markku Lumiaho.

Kautensa avannut kuningas Parvelan Retu kiihdytti kylmäveristen Nordic King Heat -lähdössä johtopaikalle alkumatkasta ja johti lähtöä loppuun asti.

Ohjastaja Hannu Torvinen oli erittäin tyytyväinen hevosen kauden avaukseen.

”Tänään kaikki meni tosi hyvin. Hevonen lähti hyvin liikkeelle, se oli vakaa ja rennon tuntuinen. Lopussa Philip Ess saavutti ja tuli kovaa maaliin. Mietin, pitääkö vielä pyytää hevoselta, mutta näin kyllä, ettei ollut mitään hätää”, Torvinen kertoi voittajahaastattelussa.

Parvelan Retua valmentaa Petri Laine ja sen omistaa Lakos Team Oy. Petri Laine oli rauhallinen Parvelan Retun kaudesta.

”Hyvää kannattaa odottaa. Mitään kovia vauhteja ei ole vielä ajettu talvella ja se toki aina mietitytti. Mutta hyvin näytti irtoavan vauhtia”, Laine kertoi tyytyväisenä.