Hyppää sisältöön

Välkyn Tuisku vei nimiinsä Suurmestaruusajon: "Tuntuu uskomattomalta"

Kimmo Taipaleen ohjastama ja valmentama Välkyn Tuisku kruunattiin Suurmestariksi St Michel –viikonloppuna Mikkelissä. 12-vuotias ori antoi kovan myrskyvaroituksen ennen kahden viikon päästä koittavia Kuninkuusraveja.

Välkyn Tuisku antoi kovat näytöt kuninkuuskilpaa ajatellen ja otti Mikkelissä kolmannen peräkkäisen voittonsa. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Välkyn Tuisku on noussut huimaan vireeseen, kun ravikesän päätapahtumaan Kuninkuusraveihin on enää kaksi viikkoa. Mikkelin Suurmestaruusajossa ori oli täysin pitelemätön, kun se kiihdytti keulapaikalle valmentaja Kimmo Taipale ohjaksissaan.

”Mahtava suoritus. Viimeisessä kurvissa hevonen vain odotti lupaa, milloin saa lähteä. Korvatkin avasin siltä ihan turhaan”, Taipale kertasi voittajahaastattelussa.

Yrjö Kettusen omistama ja kasvattama Välkyn Tuisku otti jo kolmannen peräkkäisen voittonsa, ja kirjasi Mikkelin vauhtiradalla uuden ennätyksensä 19,9/1609m. Kyseessä on vasta neljäs kerta, kun Suurmestaruuden voittaja kirjaa alle 20-alkuisen ajan.

”Tuntuu uskomattomalta, mutta täällä sitä ollaan. Hevosta on treenattu ja hoidettu mahdollisimman säännöllisesti ja hyvin, ei ole tehty mitään erikoisuuksia”, Taipale kommentoi suojattinsa hirmuvirettä.

Lahden Jokimaalla juostaviin Kuninkuusraveihin on aikaa kaksi viikkoa, ja Välkyn Tuisku on äitynyt huimaan vireeseen mitä parhaimpaan aikaan. Mikkelissä sen taakse jäi kovia kuningaskilpailuun tähtääviä oriita Tähen Toivomus, Camri ja Vixen etunenässä.

Minkäänlaisia virityksiä Taipale ei aio enää ennen Jokimaan urakkaa hevosen kanssa kokeilla.

”Tehdään kaikki kuten ennenkin. Valmennetaan ja syödään ihan samalla tavalla”, Taipale totesi.

Callela Ladyboss oli omaa luokkaansa St Michel Tammatähdessä. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Callela Ladyboss St Michel Tammatähti


St Michelin Tammatähti -lähtö oli suosikkina matkaan lähteneen Callela Ladybossin hallintaa. Hannu Torvinen haki Heikki Korhosen valmentamalla ja omistamalla hevosella kärkipaikan heti kiihdytyksessä, eikä luopunut siitä. Callela Ladybossin voittotulos oli jo kolmannessa peräkkäisessä kilpailussa 11,7/1609 metriä.

”Vähän alussa katsottiin, miten muut lähtevät, mutta hevonen kiihdyttää hyvin ja saatiin helposti keulat. Tuntui siltä, että vauhtia jäikin vielä, kun ajettiin aika nätisti kierros. Tämä voi mennä tosi kovaa tulevaisuudessa”, viime vuonna saman lähdön Ranch Kellyn rattailla voittanut Torvinen kehui.

Lähimmäs voittajaa pääsi Santtu Raitalan ohjastama Lolo Lee, jolle kiriväylät aukesivat voiton kannalta liian myöhään.

”Juoksu onnistui suunnitelmien mukaan. Olisin ehkä voinut pitää pakettia kasassa vielä vähän pitempäänkin, mutta hevonen vastasi hyvin, kun annoin loppusuoralla löysää”, Torvinen kertasi.

Seitsenvuotiaan tamman on kasvattanut Hannu Nivola.

”Tämä on oikein lahjakas juoksemaan ja tulee varmasti pysymään vielä pitkään näissä karkeloissa mukana”, Torvinen hymyili ja suuntasi etusuoran yleisön onniteltavaksi.

Mikkelin lauantaipäivän tulokset >

Vapaasti käytettäviä kuvia >