Hyppää sisältöön

Välkyn Tuisku nappasi jännittävien vaiheiden jälkeen PowerParkin Juhannusmailin voiton – Don Williams hurjasteli uuden Suomen ennätyksen

Härmän PowerParkin raviradalla nähtiin lauantaina upeita esityksiä. Päivän päälähdön Juhannusmailin voitto meni Kimmo Taipaleen valmentamalle Välkyn Tuiskulle. Lämminveristen avoimessa lähdössä Pekka Korven valmentama Hotshot Luca palasi voittokantaan rataennätysajalla 10,5. Raveissa nähtiin myös uusi Suomen ennätys, kun Don Willias paineli 3100 metrin ryhmäajon voittoon ajalla 14,1. Tammojen avoimen lähdön voiton vei Staro Miami

Välkyn Tuisku Evartti 20.6. PowerPark kuva Anni Järvinen
Välkyn Tuisku ja Evartti kävivät tasaisen kamppailun Juhannusmaili-lähdön voitosta. Kuva: Hippos/Anni Järvinen

Härmän PowerParkin juhannusravit huipentuivat lauantaina huipputasokkaisiin avoimen sarjan lähtöihin ja Suomen ennätykseen.

Juhannuksen päälähtönä ravattu kylmäveristen Juhannusmaili oli tasainen kamppailu, jossa Kimmo Taipaleen ohjastama sekä valmentama Välkyn Tuisku nousi viime metreillä kilpailun voittoon. Ykkössijasta kamppaili viime metreille asti myös Santtu Raitalan ohjastama Evartti, joka joutui kuitenkin niukasti taipumaan voittajalle. Välkyn Tuiskun vuoden ensimmäinen ykkössija tuli makeaan paikkaan, hienolla voittoajalla 20,4. Lähdön voittaja nappasi kilpailusta komean 25 000 euron ykköspalkinnon.

Välkyn Tuisku sai matkata pitkään keulassa juosseen Caijuksen perässä. Maalisuoralle tultaessa näytti, että Evartti vyöryy toiselta radalta kilpailun voittoon. Lopulta Taipaleen päätös lähteä kiriin ulkoradoille oli oikea, vaikka eroa kerkesikin maalisuoran alussa syntyä.

.

”Mietin pitkään siinä, että jatkanko Caijuksen selässä vai käännänkö Evartin perään. Otin vähän kiinni ja jäätiin keulasta. Mietin että pitikin tehdä tämmöisessä lähdössä virhe. On se vaan niin hyvä hevonen, että se kontrasi sitten”, kertasi ohjastaja-valmentaja Taipale maalisuoran upeaa kiriä.

Välkyn Tuisku on tänäkin vuonna matkalla kohti loistavaa kautta ja valmentajan puheista loistaa suuri arvostus tallin ykköstykkiä kohtaan.

”Se on varmasti elämän hevonen loppuun asti, tuskin tulee toista tuommoista. Se pystyy menemään nykyistä ennätystä kovempaa ja tämä startti vei sitä varmasti eteenpäin.”

Tämän vuoden päätavoitteissa on kirkastaa viime vuoden Kuninkuuskilpailun hopeasija pykälää paremmaksi, ja ainakaan valmentajasta ei Kunkkareihin valmistautuminen jää kiinni. Voittajahaastattelussa Taipale kertoi, että tallin ykköstykistä pidetään kotona huolta kuin pienestä lapsesta.

”Isin lellikki”, tokaisi Taipaleen poika Välkyn Tuiskusta kesken voittajahaastattelun.

Lämminveriset laittoivat ennätyksiä uusiksi

Olli Koivunen ohjasti Hotshot Lucan lämminveristen avoimen lähdön voittoon. Valmentaja Pekka Korpi ohjasti samaisessa lähdössä toista suojattiaan. Hanna Rakkolainen toimii voittajan hoitajana. Kuva: Hippos/Anni Järvinen

Lämminveristen avoin lähtö oli myös tasainen kamppailu, ja jännittävien vaiheiden jälkeen ensimmäisen maaliin selvisi Pekka Korven valmentama ja Olli Koivusen ohjastama Hotshot Luca. Voittajavaljakko kiri maalisuoralla ohi kärjessä matkanneen Lexus Dreamin, eikä lähdön parhaasta jäänyt epäselvyyttä. Voittoaika 10,5 on myös PowerParkin uusi rataennätys.

”Loppusuoran alkuun, kun tultiin ja sain korvapallot aukaistua, niin hevonen vastasi hienosti ja voitti aika varmasti loppujen lopuksi”, kertasi Koivunen Hotshot Lucan esitystä.

Vajaa vuosi sitten Korven valmennukseen siirtynyt Hotshot Luca oli aikansa ikäluokkatähti, ja vaikka hevosen kyvyt ovat olleet ravikansan tiedossa, voitot kiertäneet oria harmittavasti. Killerin Eliitin komea kakkossija kesäkuun alussa kuitenkin kielivät oriin uudesta tulemisesta.

”Se on mahtava hevonen, joka on juossut paljon kilpaa. Tuommoisia hyvät kilpahevoset ovat, että niillä pystyy kilpailemaan paljon ja ne suorittavat aina hyvällä tasolla. Hevosella on tällä hetkellä älytön kuntopiikki”, kommentoi Koivunen Hotshot Lucan ominaisuuksia.

PowerParkin lauantaissa nähtiin myös uusi Suomen ennätys, kun lämminveristen enintään 150 000 euroa voittaneiden ryhmäajossa Markku Niemisen valmentama Don Williams hurjasteli voittolukemiksi 14,1. Ranskasta Suomeen muuttanut ori on voittanut uudessa 

kotimaassaan kaikki kolme starttiaan. Rattailla istuneen Ari Moilasen mukaan kapasiteettia jäi hyödyntämättä rutkasti.

”14,1 tuli ihan puolivaloilla, siitä olisi tänään pystynyt lohkaisemaan paljon pois”, kehui Moilanen ennätyshevosta.

Lauantaina ravattiin myös lämminveritammojen avoin lähtö, jossa Aripekka Pakkasen valmentama Staro Miami vei vakuuttavaan tyyliin ykkössijan. Taakse jäi mm. lähdön ennakkosuosikki Willow Pride, joka joutui maalisuoralla taipumaan voittajalle. Staro Miamin voittoaika oli 11,3.

Tuloksia PowerParkin juhannusravit 20.6.2020

Vapaasti käytettäviä kuvia PowerParkin juhannusraveista löytyy Hippoksen kuvapankista