Hyppää sisältöön

Välkyn Tuisku kiisi toisen osalähdön voittoon ja siirtyi kokonaiskisan kärkeen

Lahden kuninkuuskilpailun toinen, 1609 metrin osamatka meni kuopiolaisen Kimmo Taipaleen ohjastamalle ja valmentamalle Välkyn Tuiskulle. 3100 metrin päätösmatka juostaan tänään sunnuntaina noin kello 17.05.

Kimmo Taipaleen ohjastama ja valmentama Välkyn Tuisku on todellinen mailin taitaja. Kuva: Hippos / Iita-Maria Ahtiainen

Mailin osalähdössä avattiin kovaa. Kuninkuuskilpailusta maalisuoran laukan vuoksi lauantaina hylätty Välähdys kiersi keulapaikan saaneen Välkyn Tuiskun rinnalle, ja ensimmäiset 500 metriä kellotettiin lukemin 17,5. Asetelma oli niiden osalta sama kuin lauantain ensimmäisellä osamatkalla, mutta Välkyn Tuiskun rattailla istuneen Kimmo Taipaleen ratkaisu eri.

”Eilen avattiin myös kovaa, ja Välähdys tuli rinnalle. Annettiin keula pois, mutta omistajan kanssa sovimme, että jos se tulee vaatimaan sitä tänään uudelleen, me ajamme keulasta”, Taipale kertoi.

Avausmatkalla Välkyn Tuisku jäi lopulta pussiin ja sijoittui viidenneksi. Ennen sunnuntaita sen ero kuninkuuskilpailua johtaneeseen Tähen Toivomukseen oli 0,8 sekuntia.

”Eilisestä jäi vähän kaksijakoiset mielipiteet. Kyllähän se harmitti, mutta hevoselle jäi toisaalta tälle päivälle voimia”, Kimmo Taipale sanoi.

Kuninkuusraviyleisö sai nautiskella Välkyn Tuiskun nopeasta voimasta, kun ori piti keulapaikkansa toisella osamatkalla maaliin saakka. Voittotulos oli 20,7a/1609 metriä. Esitys nosti sen myös kokonaiskilpailun kärkeen.

”Uskon, että hevonen suorittaa kolmellatonnilla hyvin, jos vaan saadaan nätti reissu. En usko, että ajamme päätösmatkalla keulasta, siihen pitää saada selkä eteen”, Kimmo Taipale sanoi.

Välkyn Tuiskun on kasvattanut ja omistaa Yrjö Kettunen

Tähen Toivomus kiri maalisuoralla vahvasti ja oli lopulta neljäs. Pauli Raivion valmentama ja Henri Bollströmin ohjastama ori vaanii kokonaiskisassa Välkyn Tuiskun takana vain 0,3 sekunnin päässä. Kolmantena kokonaiskilpailussa on Antti Teivaisen ohjastama ja Mika Mäkelän valmentama Caijus. Sen ero kärkeen on 0,4 sekuntia.

Kimmo Taipale sai valita Välkyn Tuiskulle lähtöradan ensimmäisenä. Valmentaja valitsi raiteen kaksi. Tähen Toivomus starttaa radalta kolme, ja Caijus radalta yksi. 

Kuningatarkilpailun toisen osalähdön vei Hannu Torvisen ohjastama ja Reino Miettisen valmentama Virin Camilla. Tammojen viimeinen osalähtö starttaa noin kello 16.30.

Kuninkuus- ja kuningatarkilpailun tulokset >

Vapaasti käytettäviä valokuvia >

Lisätietoja: 

Hanna Laakso 
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403