Hyppää sisältöön

Valio-jälkeläispalkinto pienhevosoriille Sibbo sekä viidelle suomenhevostammalle

Suomen Hippoksen jalostusvaliokunta käsitteli kokouksessaan 13.3.2019 suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten jalostusarvosteluluokkien korotukset sekä jälkeläispalkinnot. Suomenhevosten korkein valio-jälkeläispalkinto myönnettiin yhdelle oriille ja viidelle tammalle. Lämminverisistä ravihevostammoista korkeimpaan A-jälkeläisluokkaan ylsi seitsemän tammaa.

Sibbo jalostusori
Jalostusori Sibbo

Juoksijasuunnan suomenhevostammoista valio-jälkeläispalkinnolla palkittiin kolme tammaa. Valio-arvon saivat Hiskin Vimma, Hissun Piirto sekä Xena, jonka jälkeläisistä Vixus on viime vuoden Pikkuprinssin voittaja.

Ratsusuunnalla valio-arvolla palkittiin kaksi tammaa. Juoksijasuunnalle jalostusarvosteltu tamma E. Esteri palkittiin ratsusuunnan jälkeläisistään, joita on mm. ratsusuunnalle jalostusarvosteltu ori Valtteri Valloitus. Tamman Kelmerita valio-palkinnon perusteena oli kuusi jälkeläistä, joista kolme ovat menestyneet kouluratsastuskilpailuissa. 

Ratsusuunnalla korotettiin peräti viiden oriin jalostusarvosteluluokkaa I palkintoon kilpailusuoritusten perusteella. Mukana ovat viime vuoden suomenhevosten estemestari Rannan Ruhtinas ja koulumestaruuden hopeamitalisti Kulta-Ahon Kasimir.

Pienhevossuunnalla palkittiin valio-palkinnolla itse suomenhevosten mestaruustasolla kouluratsastuksessa menestynyt ori Sibbo, jolla on useita jalostusarvostelussa palkittuja jälkeläisiä. Jälkeläiset ovat niin ikään menestyneet ratsastuskilpailuissa.

Lämminverisistä tammoista korkeimpaan A-jälkeläispalkintoluokkaan merkittiin tammat Wendy Testaburger, Our Lucy, K W Microchip, Nightlife Lobell, Lady Arnette, Briso Madigold sekä Martha De Vie.

Kaikki palkitut:

Suomenhevoset, jälkeläispalkitut jalkelaispalk_sh_2019 (pdf) (72 KB)

Suomenhevoset, jalostusarvosteluluokan korotukset korotukset_sh_2019 (pdf) (71.6 KB)

Lämminveriset ravihevostammat korotukset2019_lv (pdf) (72.9 KB)

Suomen Hippoksen jalostusvaliokunta käsittelee yksilö- ja jälkeläispalkinnot vuosittain parantuneiden tulosten perusteella. Juoksija- ja työhevossuunnan suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten palkintoluokat käsitellään automaattisesti, ratsu- ja pienhevossuunnan korotukset ja jälkeläispalkinnot käsitellään anomusten mukaan.

 

Lisätietoja:

Minna Mäenpää

jalostusjohtaja

Suomen Hippos ry

minna.maenpaa@hippos.fi

p. 040 511 2067