Hyppää sisältöön

Välähdykselle viimein täysosuma Kavioliigassa – ”Ori hoiti hienosti”

Ville Korjuksen valmentama ja Mika Forssin ohjastama Välähdys pysyi askelillaan ja otti uransa ensimmäisen Kavioliiga-osakilpailun voiton Turussa.

Välähdys piti Sjö Vinnin takanaan Turun Kavioliiga-osakilpailussa. Kuva: Hippos/Hanna Närhinen

Kylmäveristen Kavioliiga jatkui muutaman viikon tauon jälkeen Turun Metsämäessä. Kauden toisen kolmanneksen käynnistäneessä osakilpailussa voittoon ylsi Mika Forssin ohjastama Välähdys, joka pysyi kuin pysyikin raviaskelilla.

”Tänään ei ollut ongelmia. Halusin kokeilla vähän toisenlaista kuolainta sille, eikä se ainakaan huonommaksi mennyt. Ihan täyttä totuutta ei ehkä saatu näkyviin, kun kiihdytyksessä oli hevosia vain toisella puolella, mutta varmasti se lähti ja ainahan se lähtee kovaa”, Forss kertasi uloimmalta radalta tapahtunutta starttia.

Välähdys on sortunut Kavioliigassa lähtölaukkoihin, ja vaikka se on paikannut askelvirheet hurjilla suorituksilla, voitto on vielä antanut odottaa. Tällä kertaa Ville Korjuksen valmentama hevonen pysyi oikeassa askellajissa ja hallitsi lähtöä varmasti keulapaikalta. Loppusuoralla ainoaksi haastajaksi nousi Juha Länsimäen ohjastama Sjö Vinn.

”Tuntuu, että se rauhoittuu vähän liiankin hyvin juoksemaan keulassa. Kuskille meinaa tulla hätä, kun joku tulee lähemmäs, että huomaako se kilpailun vielä jatkuvan. Koko ajan homma oli kuitenkin kontrollissa”, Forss totesi.

”Viimeisessä kaarteessa oli vaihtoehtona alkaa pussittaa Sjö Vinniä, mutta ajattelin, että isompi vaara on se, jos Juha (Länsimäki) kuitenkin sieltä pääsee ja yhtäkkiä joudutaan laittamaan hilut kinttuun, ettei tule laukkaa. Kun varaa oli, niin annoin mennä tasaisesti ja hyvin Sjö Vinn hyökkäsi, mutta Välähdys hoiti hienosti.”

Samuli ja Ville Korjuksen sekä Teija Majanderin omistaman Välähdyksen kauden viides voitto irtosi ajalla 25,2/2100 metriä. Hevosen on kasvattanut Arto Nieminen.

Kavioliigassa Välähdys nousi voiton myötä toiseksi ja koossa on nyt 95 pistettä. Liigan kärkipaikalla on kaikki Kavioliiga-starttinsa voittanut Josveis 150 pisteellä.

Kylmäveristen Kavioliiga jatkuu 21.12. Tampereen Teivossa.


Kavioliiga-osakilpailun tulokset >

Kavioliigan pistepörssit >

Lue lisää Kavioliigasta osoitteessa kavioliiga.fi.

Lisätiedot:


Suvi Hakkarainen, viestintäpäällikkö, Suomen Hippos

suvi.hakkarainen@hippos.fi

p. 040-7760530