Hyppää sisältöön

Välähdykselle täysi potti Teivon Kavioliiga-osakilpailusta – ”Oli niin pirteä, että hirvitti”

Ville Korjuksen valmentama ja Mika Forssin ohjastama Välähdys otti jo toisen peräkkäisen ykkössijan Kavioliigassa, kun se voitti Teivon osakilpailun varmalla tavalla.

Välähdys ja Mika Forss ottivat jo toisen peräkkäisen voiton Kavioliigassa. Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen

Lähtölaukat ovat piinanneet Välähdyksen kuluvaa vuotta, mutta nyt kotkalaisen Ville Korjuksen suojatti vaikuttaa löytäneen oikean vireen, ja ennen kaikkea mielentilan. Korjuksen mukaan myös pienet varustemuutokset saattoivat auttaa askelilla pysymisessä.

”Lämmittelyssä se oli niin pirteä, että vähän hirvitti. Hyvälle se muuten tuntui. Sillä oli nyt erilainen takakenkä kurakelin pitoa varten ja uutena varusteena alamartingaali, jotta pään nakkelu siivekkeen takana jäisi pois ja se lähtisi ravilla liikkeelle”, Korjus kertoi.

Virtaa tuntui riittävän vielä startin jälkeenkin, sillä Korjuksen antaessa voittajahaastattelua Välähdys paineli Forss ohjaksissaan vielä hyvän matkaa ennen kuin malttoi hiljentää hölkälle.

10-vuotias ori esiintyi vakuuttavasti jo marraskuun lopun Turun osakilpailussa, ja nyt se nappasi toisen peräkkäisen voiton Teivon pimenevässä illassa. Kavioliigassa kaksi täyden 25 pisteen kilpailua ovat nostaneet hevosen jälleen iskuetäisyydelle liigaa johtavasta Josveisista.

Turun ja Tampereen voitoista löytyy yhtäläisyyksiä, sillä molemmissa lähdöissä Välähdys on lähtenyt matkaan sellaiselta radalta, jossa sen viereltä on lähtenyt vain yksi hevonen. Liekö siinä voiton avain?

”Pitäisi kysyä hevoselta! Kai sitä jotenkin ärsyttää, kun hevoset ovat sen molemmin puolin. Se on niin tulinen toisille ja lähtee vähän turhan kovaa. Ehkä se pysyy rauhallisempana, kun on hevonen vain toisella puolella”, Korjus pohti.

Välähdys jatkaa Kavioliigan pistepörssissä toisena ja se on kerännyt kuudesta osakilpailusta kaksi voittoa, kaksi kakkossijaa ja yhden kolmossijan. Ero johtavaan Josveisiin on 30 pistettä.

Ohjastajapörssissä Mika Forss kiilasi Teivon voiton myötä piikkipaikalle ohi Santtu Raitalan, ja valmentajapörssissä Ville Korjus nousi kolmannelle sijalle.

Välähdyksen kasvattaja Arto Nieminen pitää kasvattajien pörssissä toista sijaa, kuten myös Samuli & Ville Korjus ja Teija Majander omistajien pistepörssissä.

Kylmäveristen Kavioliiga jatkuu 11. tammikuuta Lahden Jokimaalla. Sitä ennen pistejahtia jatkavat lämminveriset, joiden seuraava koitos on viikon kuluttua Kuopiossa.

”En usko, että läpi talven kilpaillaan, mutta kyllä me näitä hyviä Kavioliigan osakilpailuja ajetaan. Välähdys tuntuu olevan kunnossa ja kääntyy nyt 11-vuotiaaksi, niin en näe mitään syytä sitä enää säästellä. 6-7-vuotiaana halusin rakentaa sitä talvet rauhassa, mutta nyt ehkä pitäisi jo pikku hiljaa ajaa kilpaa”, Korjus heitti pilke silmäkulmassa.


Kavioliiga, kylmäveriset:


1. Josveis
2. Välähdys
3. Koskelan Akseli
4. Vinksa
5. Joriini
6. Vixen
7. Polara
8. Tähen Toivomus
9. Nopsan Vauhti
10. Sjö VInn

Kavioliiga-osakilpailun tulokset >

Kavioliigan pistepörssit >

Lisätiedot:


Suvi Hakkarainen
Viestintäpäällikkö, Suomen Hippos
p. 040-7760530
suvi.hakkarainen@hippos.fi