Hyppää sisältöön

Vahva Starzinner juhli Festivaaliajon voittoa

Kaustisen lauantai päivässä ajettiin hienot Festivaaliravit. Päälähdön, Festivaaliajon voitti Starzinner, jota ohjasti ja valmentaa Iikka Nurmonen. Suomenhevosten avoimen kolmen kilometrin lähdön voitti Polara.

Starzinner-Iikka-Jenni
Starzinner on Iikka Nurmosen ja Jenni Tuokon silmäterä. Kuva: Lotta Kosonen

 Starzinner voitti niukasti sisäradan turvin jännittävän Festivaaliajon. Iikka Nurmosen valmentama ja ohjastama ruuna jäi kuolemanpaikalle, mutta se ei parivaljakkoa haitannut. Hevonen kiri hienosti loppuun raskaasta juoksusta huolimatta ja pokkasi 10 000 euron ykköspalkinnon.

-On todella hienoa, että on tullut näin hyvä hevonen valmennukseen minulle näin aikaisin valmentajauralla, kommentoi Nurmonen Starzinneriä voiton jälkeen. Vaikka Iikka Nurmonen on ohjastanut jo pidemmän aikaa, omaa valmennustoimintaa nuori mies on pyörittänyt vasta viime syksystä alkaen.

Voittajahaastattelussa Nurmonen pohti myös mahdollista kutsua St Michel -ajoon.

-Jos kutsu tulee, niin olemme kyllä kiinnostuneita hevosen kanssa Mikkeliin lähtemään, Nurmonen totesi.

AmericanIdol
Jenni Kaija kiitti American Idolia hienosta juoksusta taputuksin. Kuva: Lotta Kosonen

American Idol antoi myrskyvaroituksen SM montéen

Monté-lähdössä hallitsi American Idol, jota ohjasti Jenni Kaija, tämän vuoden tähän mennessä voitokkain montéohjastaja. Monté oli SM-karsinta, jossa parivaljakko antoi myrskyvaroituksen muille finaalia silmällä pitäen. American Idol oli ennen montéa juossut Suomessa vain kaksi lähtöä, molemmat kärryistä. Jenni Kaija kuitenkin luotti ajokkiinsa.

-Olin seurannut hevosen aikaisempia juoksuja ja minulla oli olo, että täällä voitaisiin pärjätä, kertoi Jenni Kaija lähdön jälkeen. -Olen saanut ohjastaa niin paljon hyviä monté hevosia, että niitä ei oikein voi laittaa paremmuusjärjestykseen, mutta kyllä tämä on yksi niistä tosi hyvistä.

Polara-Antti
Antti Tupamäki oli tyytyväinen Polaran suoritukseen kolmella kilometrilla. Kuva: Lotta Kosonen

Teräsruuna Polara oli kolmen kilometrin kuningas

Polara puolestaan piti varmaan voittoon suomenhevosten avoimessa kolmen kilometrin lähdössä. Pikkukahveli otti keulapaikan lähdöstä, mutta Polara tuli siitä ensimmäisessä kaarteessa ohitse ja johti siitä loppuun saakka.

-Ei tarvitse hieronnassa nyt vähään aikaan käydä, kun Pikkukahveli tuossa niskassa hoiti sen homman, nauroi Polaran valmentaja ja ohjastaja Antti Tupamäki lähdön jälkeen.

Ruuna kun on, Polaraa ei tulla näkemään kuninkuusravien päälähdössä, mutta muissa maineikkaissa lähdöissä se olisi tarkoitus nähdä vielä tänä kesänä.

-St Michelissä ajattelin ajaa Polaralla ensi viikolla, kertoo Tupamäki.

Kuvia vapaaseen käyttöön löytyy täältä

Lisätietoja: 

Helena Balac
0400 365 395
helena.balac@kaustisenravit.fi