Hyppää sisältöön

"Vaari, sinä olet minulle todella tärkeä" – Lue Eveliina Hietasen kirje Markku Hietaselle

Lauantaina 19. tammikuuta juhlittu Ravigaala huipentui Markku Hietasen palkitsemiseen. Hietaselle myönnettiin Suomen Hippoksen kunniamaininta raviurheilun eteen tehdystä elämäntyöstä. Hänen pojantyttärensä Eveliina Hietanen luki Vaarilleen kirjeen gaalayleisön edessä.

Eveliina Hietanen Markku Hietanen kuva Suomen Hippos
Eveliina ja Markku Hietanen. Kuva: Suomen Hippos

Yllätys säilytettiin viimeiseen asti salaisuutena. Markku Hietanen ei edes tiennyt, että Eveliina Hietanen oli paikalla Ravigaalassa. 

Eveliina Hietanen kutsuttiin lavalle lukemaan kirje Vaarilleen gaalan viimeisenä ohjelmanumerona. Kun Markku Hietanen kipusi lavalle noutamaan palkintoaan, yleisö kunnioitti raviurheilun elävää legendaa taputtaen seisaallaan.

Eveliina Hietasen kirjeen Vaarille voit lukea alta. Listan kaikista Ravigaalassa palkituista löydät täältä

Vaari,

sinä olet minulle todella tärkeä.


Olet mahtava esikuva, jota olen saanut seurata ja jolta olen saanut oppia. Olet kuin kävelevä ja puhuva tietosanakirja, joka jaksaa aina pysähtyä opastamaan ja antamaan vastauksia, kun niitä tarvitaan. Olen saanut seurata uraasi ihaillen ja yrittänyt ottaa sinusta mallia.


Meillä raviurheilee koko perhe. Olen kiitollinen siitä, että olen silti saanut valita raviurheilun itse. Poniharrastus on ollut hieno väylä saada raviurheilu osaksi elämää.


Vaari, sinä olet kova tekemään töitä. Tuntuu, että normaalit ihmiset eivät päivittäiseen työmäärääsi edes pystyisi. Joskus käy mielessä, kuinka jaksat, mutta tiedän, että et viihdy aloillasi, ja työsi pitää sinut kunnossa. Intohimosi raviurheilua kohtaan on niin valtavan suurta.


Sinulle on luontaista laittaa muut itsesi edelle. Huolehdit aina muista ihmisistä, mitä kunnioitan tosi paljon.


Akaasian ravikuningattareksi kruunaaminen oli liikuttava hetki koko perheellemme, myös minulle. Siihen kiteytyi paljon, etenkin, kun taustalla oli kaksi peräkkäistä kuningatarkilpailun kakkossijaa. Kuningattaruuden ohjastaminen oli urasi kruunu, suuri palkinto, jonka olit täysin ansainnut.


Vaari, kiitos kaikesta. Ja onnea, tänään on sinun juhlapäiväsi.


Rakkaudella,

Eveliina