Hyppää sisältöön

Uusi varsat.hippos.fi -myyntisivusto

Suomen Hippoksen uusi varsojen myyntisivusto on saanut hyvän startin. Sivustolla on tällä hetkellä myynnissä yli 300 varsaa tai nuorta hevosta. Myös kauppoja on jo tehty.

Myyntivarsat sivusto


Myytävät varsat löytyvät varsat.hippos.fi –sivustolta kasvattajien tehdessä myynti-ilmoituksia Heppa-järjestelmän kautta. Yksi sivuston kautta varsansa myyneistä kasvattajista on ypäjäläinen Marianna Myllymäki. Myllymäki myi Miia Myllymäen kanssa kasvattamansa varsan Mentalist (Mr Pine Chip) tamman oltua sivustolla myynnissä vain muutaman päivän. 

- Mentalist on ollut aikaisemmin myynnissä myös muissa kanavissa, mutta uskon, että sivusto innosti ostajan tekemään lopullisen päätöksen. Sivustolla pääsi vertailemaan myynnissä olevaa tarjontaa sekä hintoja. Nyt varsa on jo uudessa hyvässä kodissa ja me voimme jatkaa kasvattamista, Myllymäki valottaa.

 

Myllymäki kertoo vierailevansa sivustolla lähes päivittäin vaikka tällä hetkellä hevosen ostaminen ei ole ajankohtaista.

- Tämä palvelu on mielestäni hirveän hyvä uudistus. Toivoisin kasvattajien vielä enemmän hyödyntävän mahdollisuuksia lisätä kuvia sekä lisätietoja varsoista. Meille syntyy ensi kesänä yksi varsa ja jos kaikki menee hyvin niin ilmoitan sen ensimmäisenä tänne myyntiin.

 

Varsojen ensimyyntijärjestelmä on osa Suomen Hippoksen hevoskasvatuksen sähköisten palvelujen kehittämisen kokonaisuutta. Sivusto on projektin ensimmäinen tuotos ja lisää uusia palveluita on luvassa myös jatkossa.

- Sivusto on saanut oikein hyvän vastaanoton. Toiminnallisuuksia on parannettu saadun palautteen perusteella ja kehitystyötä jatketaan edelleen. Otamme oikein mielellämme kehitystoiveita vastaan. Hankkeen seuraavassa vaiheessa, loppukeväästä 2017, julkaisemme jalostustietojärjestelmän, jota valmistellaan jo kovaa vauhtia. Varsojen ensimyyntisivuston tavoin odotettavissa on uusia käytännön työvälineitä kasvattajille, Suomen Hippoksen kehityspäällikkö Suvi Louhelainen kertoo.

 

Varsamyynti-sivustolle voi ilmoittaa myyntiin 2-vuotiaan tai nuoremman lämminverisen ravihevosen sekä 3-vuotiaan tai nuoremman suomenhevosen, ratsun tai ponin. Sivustolla julkaistaan Suomessa syntyneiden, FWB-hevosten osalta myös ulkomailla syntyneiden, jalostukseen hyväksyttyjen isäoriiden jälkeläisten ensimyynti-ilmoituksia. Varsojen ylittäessä myynti-iän, ne poistuvat järjestelmästä automaattisesti. Muussa tapauksessa kasvattaja poistaa varsan itse myynnistä Hepan Oma tallin kautta. Palvelu on sekä kasvattajille että käyttäjille maksuton. Varsamyynti-sivusto on osa Suomen Hippoksen Hevoskasvatuksen sähköiset palvelut -hanketta, jota osarahoitetaan maa- ja metsätalousministeriön MAKERA-rahoituksella. 

 

Lisätietoja:

Susanna Back, jalostusinformaatikko, puh. 020 760 5251, s-posti. susanna.back@hippos.fi 

Suvi Louhelainen, kehityspäällikkö, puh. 050 574 5920, s-posti. suvi.louhelainen@hippos.fivarsat.hippos.fi