Hyppää sisältöön

Uudistetut lisenssimääräykset astuvat voimaan vuoden 2020 alusta

Raviurheilun keskusjärjestön Suomen Hippoksen hallitus on hyväksynyt lisenssimääräyksiin uudistuksia, jotka astuvat voimaan 1. tammikuuta 2020. Uudistuksilla pyritään tuomaan lisää selkeyttä lisenssimääräyksiin. Tavoite on myös tarjota urheilijoille ja harrastajille tietoa eri lisensseistä ja niiden vaatimuksista mahdollisimman selkeässä muodossa.

Uudistus ei tuo mukanaan suuria muutoksia, mutta sisältöä ja velvoittavuutta on tarkennettu. Esimerkiksi lisenssiluokat ja muiden kuin omien hevosten kilpailuttamiseen liittyvät määräykset säilyvät kuitenkin ennallaan.

Kuten tähänkin asti, myös uudistuksen jälkeen ammattilisenssien (A, B, D) haltijoiden tulee huomioida, että lisenssin voimassaoloon vaaditaan oma yritys, jolla on voimassa oleva ennakkoperintärekisteröinti ja toiminnan vastuuvakuutus. Yksityis- eli F-lisenssin haltijoiden tulee huomioida, että haltijan työnantajalla on oma yritys, jolla on voimassa oleva ennakkoperintärekisteröinti sekä toiminnan vastuuvakuutus.

Ammattilisenssinhaltijan kuuluminen ennakkoperintärekisteriin tarkoittaa, ettei hevosen omistajan tarvitse tehdä esimerkiksi valmennuslaskusta ennakonpidätystä itse. Vastuuvakuutusta vaaditaan, jotta hevosen omistaja ei joudu korvausvastuuseen mahdollisista ammattilisenssinhaltijan tallilla sattuneista vahingoista.

Huomioitavaa on, että mikäli edellä mainituissa havaitaan puutteita, Suomen Hippoksen lisenssivaliokunta voi peruuttaa annetun lisenssin tai muuttaa haltijan lisenssiluokkaa.

Uudistettujen lisenssimääräysten alta eri lisenssien hakemiseen ja myöntämiseen sekä niiden perumiseen ja voimassaoloon liittyvät asiat löytyvät selkeästi kunkin lisenssiluokan kohdalta.

Lisenssimääräykset ovat Suomen Hippoksen ravikilpailusääntöjen liite. Tutustu vuoden 2020 alusta voimaan astuviin lisenssimääräyksiin täällä.

Lisätietoja:

Tuomo Pekonen
Kilpailupäällikkö, Suomen Hippos
tuomo.pekonen@hippos.fi  
040 557 3889

Katariina Lamminpää

Raviurheilupalvelut, Suomen Hippos

katariina.lamminpaa@hippos.fi

020 760 5534