Hyppää sisältöön

Uudet hevoskasvattajat starttitilaisuus Lahdessa 26.3.

Uudet hevoskasvattajat keskustelu- ja starttitilaisuus järjestetään Lahdessa sunnuntaina 26. maaliskuuta. Uudet hevoskasvattajat on kotimaisen hevoskasvatuksen koulutushanke, jonka tavoitteena on tarjota neuvontaa ja koulutusta alan ammattilaisten johdolla. Jokimaan raviradalla järjestettävä starttitilaisuus on avoin kaikille hevoskasvatuksesta kiinnostuneille. Ilmoittautuminen tilaisuuteen tulee tehdä viimeistään keskiviikkona 22. maaliskuuta.

Kuvajossaronja


Elinvoimaisen ja menestyvän hevostalouden perusta on vahva kotimainen hevoskasvatus. Hevoskasvatuksella tuotetaan ammattiinsa sopivia hevosia, niin ratsuja, ravihevosia kuin poneja, yritystoiminnan, harrastuksen ja urheilun käyttöön. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan, miten koulutuksella ja nykyisten sekä tulevien hevoskasvattajien yhteen saattamisella voidaan edistää kotimaisen hevoskasvatuksen vetovoimaa.

 

Tilaisuus on maksuton, ja se on tarkoitettu kaikille hevoskasvatuksesta kiinnostuneille. Juontajana toimii Ronja Salmi.

 

Ohjelma

13:00 Kahvitarjoilu ja tervetuloa!

•Ajankohtaista kotimaisesta hevoskasvatuksesta, Minna Mäenpää Suomen Hippos

•Hevoskasvatuksen tulevaisuuden näkymät, Sirpa Pussinen HAMK

•Mikä motivoi jaksamaan ja jatkamaan –osaamisen ja vastuu siirtäminen maatilalla, sukupolvenvaihdosten asiantuntija Liisa Murto

•Ammattina hevoskasvattaja –kasvattajakummien tarinat ja esittely

•Tulevan koulutustarjonnan esittely, Menna Rantala HAMK

15:00 Päätös

 

Osallistujilla mahdollisuus lähteä mukaan klo 15:30 käynnistyvälle tallialuekierrokselle sekä jäädä seuraamaan klo 16 käynnistyviä raveja. Ilmoittautuminen 22.3. mennessä sähköisellä lomakkeella. Keskustelutilaisuutta on mahdollista seurata myös suorana Uudet hevoskasvattajat YouTube –kanavalta.

 


KATSO uudet hevoskasvattajat kevään koulutustarjonta

Tiedossa mm. Tamma tiineeksi päivät, joissa vieraillaan KS-tallilla ja Kallelan oriasemalla sekä varsan valmisteleminen ja myynti huutokaupassa -luento. 

 


Lisätietoja: 

Menna Rantala

menna.rantala@hamk.fi

p. 040 352 9913

www.hippos.fi/hevoskasvattajat

 

Koulutukset toteutetaan Hämeen, Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Keski-Suomen ja Kaakkois-Suomen ELY-keskusten alueella, mutta niihin on mahdollista osallistua myös muualta Suomesta.  Uudet hevoskasvattajat –koulutushanke on saanut rahoitusta EU-osarahoitteisesta Manner-suomen Maaseudun kehittämisohjelmasta (2014-20). Toteuttajana Hämeen ammattikorkeakoulu yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa.