Hyppää sisältöön

Uudet hevoskasvattajat -koulutus 17.2.: Ponikasvatuksen erikoispäivä

Uudet hevoskavattajat -hanke järjestää 17. helmikuuta kello 10-15 Ponikasvatuksen erikoispäivän Päivölän kansanopistolla Valkeakoskella.

IMG_0613

Kaikille ponikasvatuksesta kiinnostuneille suunnattu koulutuspäivä tarjoaa ajankohtaisen katsauksen kotimaiseen ponikasvatukseen Hippoksen jalostusjohtajan Minna Mäenpään toimesta. Päivässä saadaan myös todellisen moniosaaja Anna Kärkkäisen käytännön läheisiä vinkkejä sekä opastusta siitä, miten valmistautua laatuponi tai muihin vastaaviin kilpailuihin ja katselmuksiin.

Eläinlääkäri Meeri Rantanen kertoo ponien yleisimmistä perinnöllisistä sairauksista sekä terveysongelmista. Päivän päätteeksi on kaikilla halukkailla vielä mahdollisuus vierailla Springfield -kasvattajanimellä shetlanninponeja kasvattavan Anu Tapola-Vugtsin luona.

Ohjelma:

9:30 alkaen aamupalaa tarjolla opiskelijaruokalassa

10-11 Ponikasvatuksen nykytrendit ja tulevaisuus Suomessa,  Minna Mäenpää Hippos

11-13 Miten valmistella ponia tuleviin koitoksiin, Anna Kärkkäinen

13-14 Ponien yleisimmät perinnölliset sairaudet ja terveysongelmat, Meeri Rantanen

Päätöskahvi ja siirtyminen vierailulle Anu Tapola-Vugtsin luo os. Soukkiontie 22, Tarttila (etäisyys Päivölästä reilu 3 km)

Ohjelmaan ei ole sisällytetty lounastaukoa, aamupala ja iltapäiväkahvit sisältyvät päivän hintaan!

Ilmoittaudu mukaan päivään viimeistään 14.2. mennessä.

Päivän hinta 30 e sisältäen aamupalan, luentomateriaalit sekä tallenteet ja vierailun. Luento-osuuteen voi osallistua myös etänä.Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa toteuttaa Uudenmaan, Hämeen, Varsinais-Suomen, Kaakkois-Suomen ja Keski-Suomen ELY-alueilla Uudet hevoskasvattajat – koulutushankkeen (1.6.2016-31.12.2018). Rahoituslähteenä on EU-osarahoitteinen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma (2014-2020). Hankkeen tavoitteena on lisätä hevoskasvatuksen vetovoimaa ja luoda edellytyksiä hevoskasvatustoiminnan jatkuvuudelle. Koulutuksella pyritään siihen, että Suomessa syntyvien hevosten määrä kasvaa ja hevosten laatu ja käyttöominaisuudet parantuvat ammattitaitoisella jalostuksella.