Hyppää sisältöön

Usai Winner -kärrymallia saa käyttää volttilähdöissä – katso jenkkikärryjen kriteerit

Suomen Hippos toimitti Usai Winner -kärryn mitat ja tarkistuspyynnön Ruotsin keskusjärjestöön, jossa asia käsiteltiin uudestaan. Tarkastelun pohjalta Usai Winner poistettiin jenkkikärryiksi luokiteltavien kärryjen listalta.

Suomessa 1.1.2022 alkaen voimaan tulleen säännön mukaan jenkkikärryiksi luokiteltavia kärryjä ei saa käyttää volttilähdöissä turvallisuussyiden takia. Sama sääntö on voimassa myös Ruotsissa.

Ruotsin keskusjärjestö on koostanut loppuvuonna 2021 jenkkikärrylistan, jonka mukaan myös Suomen lista on tehty. Tarkoituksena on, että käytännöt olisivat mahdollisimman samanlaiset maiden välillä. Suomen listan ainoa ero Ruotsin listasta on se, että Suomen listalla on myös Pennsbury Banshee -jenkkikärry, jota on tänä vuonna maahantuotu Suomeen.

Jenkkikärryjen listalla oli myös Usai Winner -kärrymalli, josta valmistaja teki Suomen Hippokseen kyselyn. Kärryn mitat toimitettiin Hippoksesta Ruotsin keskusjärjestöön, jossa asia käsiteltiin uudestaan. Todettiin, että kärrymalli ei täytä kaikkia jenkkikärryn kriteerejä, ja siksi Usai Winner on poistettu jenkkikärryiksi luokiteltavien kärryjen listalta.

Usai Winner -kärrymallia saa käyttää voltti- ja autolähdöissä, eikä sitä tarvitse ilmoittaa jenkkikärryksi Oma tallin kärryinfossa.

Jotta kärrymalli luokitellaan jenkkikärryksi, tulee sen täyttää seuraavat kriteerit:

  • Kokonaan hitsattu
  • Leveys renkaiden välissä alle 135 cm
  • Leveys aisojen välissä, jalkaramppien kohdalla alle 105 cm
  • Penkki ei ole keskitetty (voidaan mahdollisesti säätää)

Suomessa ja Ruotsissa on myös sama käytäntö jenkkikärryinfon osalta, jotta molemmissa maissa kilpailu onnistuu mahdollisimman helposti. Jenkkikärryiksi ilmoitetaan Oma tallissa kaikki kärryt, jotka löytyvät jenkkikärryiksi luokiteltujen kärryjen listalta. Listan kärryt ovat jenkkikärryjä riippumatta siitä, onko kyseessä voltti- vai autolähtö. Myös Ruotsissa ilmoitetaan kärryinfo listan mukaisesti, eli jenkkikärryiksi luokiteltavat kärryt ovat myös varusteinfossa aina jenkkikärryjä.

Ajantasaiset listat löydät aina Suomen Hippoksen verkkosivuilta.

Jenkkikärryiksi luokiteltavat kärryt

Suomessa ravikilpailuissa sallitut kärryt