Hyppää sisältöön

Urheiluhevosen geenitestaus on tätä päivää – yhteistyökampanja Aavagenin kanssa käynnistyy Hippoksen suomenhevosasiakkaille

Hevosten suoritusominaisuuksiin vaikuttavat useat geenit ja niiden yhdistelmät. Oman hevosen ominaisuuksiin pääsee nyt kampanjahintaan perehtymään Aavagenin tarjoamalla DTRM3-testillä.

(Kuva: Ilkka Nisula)

Hevosten DMRT3-geenimutaatiolla (ns. ravivarmuusgeeni) tiedetään olevan vaikutusta hevosten kykyyn säädellä liikkeitä, säilyttää liikkeiden koordinaatio ja rytmi kovassa ravissa; sitä kautta vaikutus näkyy kilpailutuloksissa. Tutkimusten mukaan lämminverisillä ravihevosilla ravivarmuutta tuova genotyyppi AA esiintyy 98 prosentilla ja kylmäverisillä ravihevosilla 45 prosentilla.

Yhdessä yhteistyökumppanimme Aavagenin kanssa haluamme tukea suomenhevosen kasvattajia ja muita suomenhevosen suorituskyvystä kiinnostuneita. Tarjoamme suomenhevosille DMRT3 Synchorgait® -geenitestin hintaan 299 € (normaalihinta 435 €). Kampanjahinta on voimassa 20.1. - 31.5.2020.

 

DMRT3 Synchorgait® -testi tehdään jouhinäytteestä, joten se on helppo tapa selvittää, miten hevonen pystyy säilyttämään rytmin ja koordinaation eri askellajeissa. DTRM3-geenitestin tulos antaa lisäymmärrystä myös ratsujen liikemekaniikasta ja suorituskyvystä. Tulokset ovat jatkossa kaikkein hyödynnettävissä: ne tulevat näkyviin Hippoksen Heppa-järjestelmään sekä ovat jatkossa käytettävissä myös Heila-jalostusjärjestelmän kautta.

 

Tartu kampanjatarjoukseen! Testaa hevosesi ja tutustu myös Aavagenin näytteenluovutuskampanjaan, jolla kootaan materiaalia hevosten yleisempien sairauksien geenikartoitukseen.

 

DMRT3 Synchorgait® -kampanja


 

Lisätietoja:

 

Minna Mäenpää

Jalostusjohtaja

020 760 5250

minna.maenpaa@hippos.fi

 

 

Iiris Lyyra

Head of Marketing 

040 549 5448

iiris@aavagen.com