Hyppää sisältöön

Un Mec d´Heripre St Michelin sankari – voittotulos 09,5a

Mikkelin ravivuoden huippulähtö päättyi ranskalaisen Un Mec d'Heripreen juhliin. Ori taisteli 70 000 euron voittoon tuloksella 09,5a/1609m ennen kilpailun toista ranskalaista Univers de Pania. Suomalainen Surprise Lord kiri terävästi kolmanneksi.

Kilpailun voittaja on Elitloppet-karsintavoittaja ja raviurheilun ranskalainen maailmantähti, mutta voitossa oli myös vahvaa suomalaislatausta. Urallaan lähes 1,4 miljoonaa euroa ansainneen oriin hyvinvoinnista huolehtii suomalainen Elina Kupiainen, joka työskentelee menestysvalmentaja Fabrice Souloyn tallilla. Mikkelin seudulta kotoisin oleva Kupiainen sai raikuvat aplodit paikalla olleilta yli 11 000 katsojalta taluttaessaan Un Mec d´Heripren voittajaseremonioihin.

ElinaKupiainen2
Un Mec d´Heripren hoitaja Elina Kupiainen Lauri Hyvösen haastattelussa.


"Kyllä jännitti ihan hirveästi. Hyvä ettei ambulanssia tarvittu, mutta onhan mahtava fiilis! Mukana kannustamassa olivat mummot, serkut, siskot ja oikeastaan koko suku sekä ystäviä opiskelu- ja työajoilta. Un Mec d´Heripre on kiltti, mutta hirveän energinen. Sen hoitaminen vaatii paljon, mutta myös antaa paljon. Upeaa olla nyt täällä", Kupiainen iloitsi.

Kilpailussa Pekka Korven ohjastama Twigs Voici johti joukkoa ja Un Mec d'Heripre teki matkaa johtavan rinnalla. Kovan matkavauhdin jälkeen Un Mec d'Heripre irtosi maalisuoran jännittävään kamppailuun kovaa kirineen Univers de Panin kanssa, jonka tähtikuski Örjan Kihlströmin ohjastama voittaja torjui niukasti. Suomen Surprise Lord kiri maalisuoraa terävästi ja nousi kolmanneksi ennen Ruotsin Royal Fighteriä. Twigs Voici oli viides ja Express Duo kuudes.

Nelivuotiaiden lämminveristen Eugen Pylvänäisen Muistoajossa saatiin uusi kilpailuennätys 11,2a/1609m, jonka löi pöytään Elian Web. Janne Soronen ajoi ruunan keulaan hurjassa 08-avauksessa, mistä se irtosi hurjan esityksen päätteeksi selvään voittoon ennen Suomessa debytoinutta Workout Wonderia.

Suomenhevostammojen lähtöä hallitsi johtopaikalla ravikuningatar Saaga S, jonka kunto on huipussaan kaksi viikkoa ennen Turun Kuninkuusraveja. Kuninkuus- ja kuningatarkilpailun ilmoittaminen päättyy huomenna maanantaina klo 10 ja osallistujat valitaan keskiviikkona 20.7. Turussa.

St Michelin osallistujien kommentteja


Royal Fighter, ohjastaja Jennifer Tillman: "Hevonen oli hyvä tänään, mutta kolme oli vain tällä kertaa parempia. Olen tyytyväinen hevoseen, se tekee aina parhaansa. Lähdetään kotiin ja suunnitellaan sitten, missä jatketaan."

Twigs Voici ja Express Duo, valmentaja Pekka Korpi: "Twigs Voicin kanssa saatiin ajaa sisärataa ja tällä kertaa se riitti tähän lopputulokseen. Tuntui matkalla että tamma menee helposti tuota vauhtia, mutta lopussa sitten kovemmat puristivat ohi. Express Duo painoi vähän alkumatkalla liikaa eikä ollut tänään oikein hyvä."

Surprise Lord, ohjastaja Mika Forss: "Tämä hevonen ihastuttaa minua. Se venyy aina vaan ja jaksaa yllättää. Surprise Lord kiri maalisuoraa kovaa ja teki huippuesityksen tuolta lähtöpaikalta, mikä sillä oli."

Ravipäivän tulokset

Vapaasti käytettäviä valokuvia

StMichel_UnMec_Universde
Un Mec d´Heripre torjui Univers de Panin loppusuoran kamppailussa niukasti.