Hyppää sisältöön

UET Grand Prix -finaalin ratavalinnat selvillä – kansainvälinen huippulähtö Vermossa 12.10.

Suomalaishevoset kiihdyttävät nelivuotiaiden lämminveristen kansainväliseen suurkilpailuun hyviltä lähtöpaikoilta. Lewis Ale starttaa radalta yksi ja Graceful Swamp radalta kolme. UET Grand Prix’n finaali kilpaillaan Vermon EM-raveissa lauantaina 12. lokakuuta.

Ari Moilasen ohjastama Graceful Swamp kiihdyttää UET Grand Prix -finaalissa radalta kolme. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

UET Grand Prix’n karsinnat ajettiin tällä viikolla Ranskassa ja Ruotsissa. Suomalaishevoset juoksivat Tukholman karsinnoissa lauantaina 28. lokakuuta. Sekä Tuomas Korvenojan valmentama Lewis Ale että Erkki-Pekka Mäkisen valmentama Graceful Swamp lähtevät finaaliin karsintavoittajana.

Vermossa tullaan kokemaan todella kansainvälinen UET Grand Prix -finaali, sillä hevosia on mukana seitsemästä eri maasta: Suomesta, Saksasta, Ranskasta, Belgiasta, Tanskasta, Ruotsista ja Norjasta. Yksi odotetuimpia ulkomaanvieraita on ranskalainen supertähti Face Time Bourbon, joka voitti oman karsintansa Pariisissa tiistaina 24. syyskuuta.

UET Grand Prix on eurooppalaisten nelivuotiaiden klassikkokilpailu, jonka suomalaishevonen on onnistunut voittamaan kahdesti: Jexpress Dahlia vuonna 1992 ja Brad de Veluwe vuonna 2012. 

Vermon EM-ravit huipentavassa finaalissa kilpailumatka on 2120 metriä ja ykköspalkinto 200 000 euroa. Vermo Areenan EM-ravit 11.–12. lokakuuta pitävät sisällään UET Grand Prix -finaalin lisäksi muun muassa 3- ja 5-vuotiaiden lämminveristen EM-kilpailut.

em-ravit.fi

UET Grand Prix -finaalin ratajärjestys

(suluissa hevosen syntymämaa)

1 Lewis Ale (Suomi)

2 Mister F Daag (Saksa)

3 Graceful Swamp (Suomi)

4 Face Time Bourbon (Ranska)

5 Florida Sport (Ranska)

6 Frisbee d'Am (Ranska)

7 Follow You (Ranska)

8 Lover Boy (Belgia)

9 Donatello Garbo (Tanska)

10 Forfantone Am (Ruotsi)

11 Max Brady (Norja)

12 Noble Superb (Norja)

Lewis Alen karsinnassa toiseksi tulleen norjalaishevosen Stoletheshow’n taustajoukot päättivät jättää finaalipaikkansa käyttämättä, ja finaaliin sen tilalle nousi norjalainen Noble Superb.


Lisätietoja: 

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403