Hyppää sisältöön

Työmestaruuskilpailut joudutaan peruuttamaan

Suomenhevosten työmestaruuskilpailut joudutaan tältä vuodelta peruuttamaan. Koronatilanne karsi osallistujamäärää, joten mestaruudet ratkotaan seuraavaksi vasta vuonna 2021.

Tamma Tolopan Tyttö työmestaruuksissa vuonna 2019. Kuva: Suomen Hippos
Jämsässä elokuun viimeisenä viikonloppuna pidettäväksi suunnitellut suomenhevosten työmestaruuskilpailut on tältä vuodelta jouduttu peruuttamaan. Kilpailujärjestäjät tekivät asiasta päätöksen maanantaina 17.8. 

  

”Kuuden mukaan ilmoittautuneen hevosen kanssa järjestäminen olisi vielä sääntöjen puitteissa onnistunut, mutta koimme koronatilanteen tuoman epävarmuuden olevan liian suuri riski sekä tapahtuman turvallisen järjestämisen että talouden osalta”, summaa kilpailutyöryhmän puheenjohtaja Anna Karhila

  

Työmestaruuskilpailun tarkoituksena on hevoskulttuurin, perinteisten hevosmiestaitojen, suomenhevosen monikäyttöisyyden ja sen geneettisen vaihtelun edistäminen. Kilpailussa maan parhaat suomenhevoset kilpailevat työmestaruuden SM-tittelistä. Mestaruus ratkaistaan kolmella osakokeella: 1000 metrin juoksukoe, 500 metrin käyntikoe 500 kilon kuormalla ja vetokoe, jossa vedetään rekeä hiekkaesteessä. Parhaan yhteispistemäärän saavuttanut hevonen voittaa SM-tittelin ja rahapalkinnon. 

  

Tänä vuonna Jämsässä järjestettäväksi suunnitellun tapahtuman oli määrä olla mestaruuskisojen lisäksi myös monipuolinen yleisötapahtuma vauhdikkaine väliaikaohjelmineen. 

  

”Tilanne on valitettava, mutta tässä kohtaa katsomme mielellämme tulevaisuuteen ja lähdemme suunnittelemaan jo ensi vuoden mestaruuskisoja, jotka todennäköisimmin järjestetään Jämsässä. Normaalivuonna mestaruuskisoissa on reilusti kymmenenkin osallistujaa, joten sellaisella hevosmäärällä saamme toivottavasti ensi vuonna hyvät kisat aikaan”, suunnittelee Karhila. Suomen Hippoksen jalostusvaliokunta vahvistaa tulevien vuosien järjestäjät syksyn kokouksessaan.  

  

Kilpailujen peruutumisen myötä mestaruustitteleiden lisäksi jakamatta jää myös kohtuullinen määrä palkintorahaa, joka on kohdennettu suomenhevosen monimuotoisuuden säilyttämiseen. Suomen Hippos selvittää palkintorahojen kohdistamista T-suunnan hevosille muuta kautta.  

  

”Työmestaruus on ainutlaatuinen ja merkittävä vuotuinen tapahtuma kotimaiselle rodullemme, joten kilpailujen peruuntuminen on tavattoman harmillista”, kommentoi Hippoksen vt. toimitusjohtaja, jalostusjohtaja Minna Mäenpää. "Hevosten taustajoukkojen lisäksi tapahtumalla on ollut suuri merkitys yleisölle, jota on ollut vuosittain suuri määrä seuraamassa kilpailua. T-suunnan suomenhevosille työmestaruustuloksilla voi olla vaikutusta myös jalostusluokan korotukseen, mutta kyse on onneksi kuitenkin vain yhdestä kilpailusta, ensi vuonna on toivon mukaan mahdollisuus kilpailla mestaruuksista uudelleen.”  

  

  

  

Työmestaruuskilpailun säännöt (pdf) (12.9 KB) 

  

  

Lisätietoja: 

  

Anna Karhila 

kilpailutyöryhmän puheenjohtaja 

050 364 0378 

anna.karhila@hotmail.com