Hyppää sisältöön

Tuula Pyöriä palkittiin Irlannissa arvostetulla Michael J. O’Malley Awardilla

Connemaraponien eteen pitkäaikaisen työn Suomessa ja kansainvälisesti tehnyt Tuula Pyöriä on palkittu 15. elokuuta 2019 Irlannissa Clifdenissä pidettävän Connemara Pony Festival –viikon yhteydessä Michael J. O’Malley Awardilla.

Tuula Pyöriä on Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan, Saksan, Belgian, Ranskan ja Irlannin lisäksi toiminut kahdesti tuomarina connemaraponien vuosittaisessa päänäyttelyssa Clifden Show´ssa rodun kotiseudulla Connemarassa.

Michael J. O’Malley Award jaetaan vuosittain Irlannin ulkopuolella vaikuttavalle omistajalle, kasvattajalle tai muuten connemaraponien etuja ajaneelle henkilölle. Vuonna 2019 International Committee for Connemara Pony Societies (ICCPS) on päättänyt jakaa palkinnon elämäntyötä connemarojen eteen tehneelle Tuula Pyöriälle. Lukuisten hevosalan luottamustehtävien lisäksi Tuula Pyöriä on kasvattanut connemaraponeja Caragh-kasvattajanimellä ja toiminut oriinpitäjänä. Tuula on myös ollut vuosien ajan arvostettu tuomari sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

 

- Hevoset ovat minulle enemmän kuin pelkkä harrastus, ne ovat olleet elämäntapa jo lapsuudesta lähtien. Rodusta tai käyttötarkoituksesta riippumatta hyvät hevoset ja jalostus ovat aina kiinnostaneet, mutta sydäntä lähinnä on connemaraponi. Olen iloinen ja otettu saamastani tunnustuksesta, työ connemaraponien eteen jatkuu varmasti jatkossakin ainakin jalostuksen merkeissä, Tuula Pyöriä kiittää saamastaan palkinnosta.

 

Suomen Hippos ry onnittelee Tuula Pyöriää ansaitusta tunnustuksesta!

 

 

Tuula Pyöriä

1984 Suomen Connemarayhdistyksen perustajajäsen

1984-2002 Suomen Connemarayhdistyksen sihteeri

2002-2010 Suomen Connemarayhdistyksen puheenjohtaja

2008-2012 Kansainvälisen ICCPS:n puheenjohtaja

 

1990 - Suomen Hippoksen ratsu- ja ponituomari

1996 - Suomen Hippoksen orilautakunnan jäsen

 

 

Michael J. O’Malley Award

2019 Tuula Pyöriä, Suomi

2018 Susan McConnel, USA

2017 Yvonne Held, Ranska

2016 Sarah Hodgkins, Iso-Britannia

2015 John Tennant, Austaralia

2014 Gisela Helin, Ruotsi

2013 Pat Lyne, Iso-Britannia

2012 Sue Clarke, Australia

 

Lisätietoja: Michael J. O’Malley Award

 

 

Michael J. O’Malley Award kunnioittaa Michael J. O’Malleyn muistoa sekä uraauurtavaa aloitteellisuutta ja intohimoa connemara poneja ja niiden esille tuontia kohtaan.