Hyppää sisältöön

Tuukka Varis kiidätti Euforian Poni Suur-Hollola –ajon voittoon

Jokimaan Suur-Hollola –ravien sunnuntaipäivänä ajetaan perinteisesti lämminveristen ja suomenhevosten Suur-Hollola-ajo. Jo vuodesta 2003 sunnnuntaipäivän ohjelmassa on ajettu myös Poni Suur-Hollola –ajo, jonka voiton vei tänään uudella ennätysajalla Euforia omistaja-valmentajansa Tuukka Variksen ohjastamana.

Suur-Hollola –ravien sunnuntaipäivän avasi viiden lähdön poniravit. Poniravien päälähtönä nähtiin jännittävä Poni Suur-Hollola –ajo, jonka voittoon kiri 140 metrin takamatkalta startannut Euforia äänekoskelaisen Tuukka Variksen ohjastamana uudella ennätysajalla 2.12,9ke. Tuukka Varis myös omistaa ja valmentaa Kristiina Kärjen kasvattamaa Euforiaa. Jokimaalla ajettava Poni Suur-Hollola –ajo on yksi ponien arvostetuimmista suurkilpailuista. Lähdön voittaja kuittaa Suomessa ponilähtöjen suurimman palkinnon 500 euroa.

- Ainahan se on hienoa voittaa mikä lähtö tahansa, aivan mahtavaa voittaa vielä näin iso lähtö täällä Suur-Hollola –raveissa. Seuraavaksi startataan luultavasti Mikkelin St Michel-raveissa parin viikon päästä jos kaikki menee hyvin.  Tänä kesänä tähdätään Ponikuningatar -kilpailuun, ja toivotaan, että Euforia siellä sitten pärjäisi, kertoo Euforian jatkosuunnitelmista ja voittotunnelmista Tuukka Varis.

Euforia_tuukka_HHM
Euforia ja Tuukka Varis Poni Suur-Hollola -ajon 2018 voittoon. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää

Toiseksi Poni Suur-Hollola -ajossa kiri 200 metrin takamatkalta Julia Kiukkaan valmentama ja Maria Kiukkaan ohjastama sekä omistama Thorvald. Thorvaldin on kasvattanut Heidi Nikunen. Kolmantena maalissa oli Taina Lehtisen omistama ja kasvattama Aarteen Timantti valmentajansa Lotta Mässelin ohjastamana uudella ennätyksellä 2.25,6ke.

Hevosklinikka Orivet lahjoitti 1000 euroa Jokimaan ravinuorille


Poni Suur-Hollola -ajon voittajaseremoioiden jälkeen voittajakehässä nähtiin hyväntekeväisyyslahjoistus raviurheilun nuorisotoiminnan hyväksi.  Orimattilassa sijaitseva Hevoskilinikka Orivet  järjesti avointen ovien päivän kesäkuun 9. päivä. Tapahtumassa oli mahdollista tutustua klinikan työtiloihin ja saamaan tarkemman kuvan siitä miten hevosklinikan arki toimii. Tapahtuman yhteydessä pidettiin myös arpajaiset, jonka tuotto lahjoitettiin Jokimaan ravinuorille. Summaksi tuli huikeat 1000 euroa.

Lahjoitus_jokimaanravinuoret
Hevosklinikka Orivetin lahjoitusta luovuttamassa eläinlääkäri Maria Basch ja klinikkaeläinhoitaja Sirpa Kastepohja. Lahjoituksen vastaanottivat ravinuori Lili ja Jokimaan ravinuorten nuorisovastaava Eveliina Häggqvist.

- Lahjoitus jo itsessään oli Jokimaan ravinuorille iloinen asia, josta olemme todella kiitollisia. Myös avointen ovien päivä tapahtumana oli meille tärkeä. Nuoret saivat nähdä kädestä pitäen, miten hevosklinikka toimii ja meidät tutustutettiin erittäin kattavasti siihen, millaista hevosten parissa työskentely on.

- Innostusta silmäkulmissa oli havaittavissa, ehkä tämä vierailu toi uusia ideoita nuorille tulevaan uraan liittyen. Toivon yhteistyön Orivetin kanssa jatkuvan tiiviinä tästä eteenpäinkin ja ensi syksylle on jo alustavasti suunniteltu yhteisiä tempauksia, kertoo lahjoituksen iloisena vastaanottanut Jokimaan nuorisovastaava Eveliina Häggqvist.

Jokimaan poniravien tulokset kokonaisuudessaan

Lisätietoja:

Raviurheilun nuorisotoiminta
Suomen Hippos ry

Helena Hyvämäki-Mäenpää

nuorisotoiminnan koordinaattori

040 6464 609

helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi

Jokimaan ravinuoret

Eveliina Häggqvist 

0440 166 296

eveliina.haggqvist@gmail.com

www.jokimaanravit.fi