Hyppää sisältöön

Tutustu vuoden 2021 vastuuvalmentajakoulutuksien sekä ajolupakurssien aikatauluihin

Vuoden ensimmäiset koulutukset ovat jo käynnissä. Tulevalle vuodelle on luvassa runsaasti vastuuvalmentajakoulutuksia sekä ajolupakursseja ympäri Suomea – tutustu kurssitarjontaan ja aikatauluihin!

Kuva ravilähdöstä
Kuva:Hippos/Ville Vuorinen

Vastuuvalmentajakoulutukset

Voidakseen toimia hevosen valmentajana vähintään 18-vuotiaan henkilön, jolla ei ole koskaan ollut ravikilpailuissa ohjastamiseen oikeuttavaa ajolupaa, on osallistuttava vastuuvalmentajakoulutukseen.

Koulutus keskittyy hevosen ilmoittamista ja kilpailuttamista koskeviin valmentajan vastuihin ja velvollisuuksiin. Koulutukseen osallistuminen, teoriakokeen hyväksyttävästi suorittaminen ja kilpailulisenssin lunastaminen oikeuttavat toimimaan hevosen valmentajana.

Vastuuvalmentajakoulutuksia järjestetään maakuntaradoilla C-ajolupakurssin yhteydessä sekä muulloin tarvittaessa omana tilaisuutena. Koulutuksen kesto on noin 3-4 tuntia.

Tutustu tarkemmin vastuuvalmentajakoulutukseen ja vuoden 2021 aikatauluihin.

C-ajolupakurssit

Ravikilpailussa vaadittavan C- ja mC-ajoluvan voi suorittaa ajolupakurssilla, joita järjestävät raviradat ja hevosjalostusliitot.

Kurssille voi hakea vähintään 16-vuotias vakinaisesti Suomessa asuva henkilö, joka hallitsee perustaidot hevosen käsittelyssä, valjastuksessa ja ohjastuksessa. Hakijan ollessa 60 vuotta täyt­tänyt, hänen on toimitettava pykälässä 35.4. määritelty lääkärintodistus. Hakijan täytyy pystyä hallitsemaan oma ohjastettavansa ja ajamaan ryhmässä. Perustaidot tarkistetaan pääsykokeella ennen kurssille hyväksymistä.

Mikäli C-ajoluvan hakija haluaa oikeuden ohjastaa myös montelähdöissä, tulee hänen antaa näyte ratsastustaidostaan ja montehevosen varustamisesta. Tämä koskee 1.1. 2020 alkaen suoritettavia ajolupia.

Tutustu tarkemmin C-ajolupakursseihin ja vuoden 2021 aikatauluihin.

P-ajolupakurssi

P-ajolupakortin voi suorittaa 9-18 -vuotias nuori. Poniajolupakurssille voi osallistua aikaisintaan sen vuoden kesäkuussa, kun täyttää yhdeksän (9) vuotta. Hakija saa ajoluvan = kortti astuu voimaan sen kalenterivuoden alusta alkaen, jonka aikana hän täyttää vähintään kymmenen (10) vuotta.

Tutustu tarkemmin C-ajolupakursseihin ja vuoden 2021 aikatauluihin.

Lisätietoja koulutuksista:

Suomen Hippos ry
Helena Hyvämäki-Mäenpää
nuoriso - ja koulutustoiminnan koordinaattori
020 760 5246
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi