Hyppää sisältöön

Tutustu Kuninkuusravien pääkilpailujen osallistujiin – esittelyssä seppelettä jahtaavat oriit

Kuninkuusravit ravataan Seinäjoella 31.7.-2.8.2020. Kuningatar- ja kuninkuuskilpailussa osallistujat kohtaavat toisensa lauantaina 1.8. 2100 metrin osamatkalla ja sunnuntaina 2.8. 1609 metrin sekä 3100 metrin osamatkoilla. Kilpailuihin osallistuu 12 kantakirjattua tammaa ja 12 kantakirjattua oritta. Tutustu alla kuninkuuskilpailun osallistujiin.

Ravikuningatar on tammojen kilpailussa parhaan kokonaisajan saavuttava hevonen ja ravikuningas oriiden kilpailussa parhaan kokonaisajan saavuttava hevonen. Kokonaistilannetta voit seurata helposti Hippoksen Mobiilihepassa, jossa tilanne päivittyy jokaisen osalähdön jälkeen sivun alareunaan.


A.T. VEETI 

A.T. Veeti - Juha Länsimäki kuvaaja Ida Laine-1 HUOM vain Kuninkuusraveihin liittyvään käyttöön
A.T. Veeti. kuva:Ida Laine


Startteja 106: 30–20–14. Voittosumma 129 300 €. Ennätys: 21,6aly

A.T. Veeti on noussut tasaisen varmaan tapaan kohti oriiden absoluuttista huippua. Uran kuusi ensimmäistä kilpailukautta tuottivat alle 17.000 euron palkintorahat mutta tuon jälkeen tilipussi onkin sitten karttunut varsin rivakkaan tahtiin. Vuodesta 2017 lähtien juoksemissa 64 startissa ori on ottanut komeat mitalisijat 16-13-10.

A.T. Veeti tekee startista toiseen rehtiä työtä ja se pystyy tekemään töitä menestyksensä eteen vaikka johtavan rinnaltakin. Kuninkuuskisan debyytti tuotti viime vuonna Lahdessa kahdeksannen sijan. Tänä vuonna Aapo Teperin suojatti pyrkii nousemaan korkealle.

Omistaja: Aapo Teperi, Köyliö

Kasvattaja: Aapo Teperi, Köyliö

Valmentaja: Pasi Teini, Eura

Ohjastaja: Juha Länsimäki, Seinäjoki

Hoitaja: Katri Teini

A.T. Veeti Mobiilihepassa

CAIJUS

Caijus - Antti Teivainen kuvaaja Ida Laine-1 HUOM vain Kuninkuusraveihin liittyvään käyttöön
Caijus. kuva:Ida Laine


Startteja 54: 10–9–8. Voittosumma 189 106. Ennätys: 20,0aly

Caijus menestyi uransa alussa 4- ja 5-vuotiskausilla erittäin hyvin. Ykkössijat irtosivat mm. niin Biofarm Cupista, Pikkupelimannista ja Pikkukunkusta.

Viime kesänä Mika Mäkelän suojatti otti paikkansa myös aikuisten puolella oriiden kärkikaartista. Caijus debytoi Lahdessa kuninkuuskisassa napaten kokonaiskisassa heti komeasti kolmannen sijan. Nopeutta oriilta löytyy, ja huippukunnossa kilpaileva Caijus nousee onnistuessaan taistelemaan kärkisijoista.

Omistaja: Tmi Ravitalli Mika Mäkelä ja Timo Glumoff, Vihti

Kasvattaja: Nikunen Antti & Heidi, Lahti

Valmentaja: Mika Mäkelä, Vihti

Ohjastaja: Antti Teivainen, Nurmijärvi

Hoitaja: Mirka Lehtinen

Caijus Mobiilihepassa

CAMRI

Camri - Terho Rautiainen kuvaaja Ida Laine-1-3 HUOM vain Kuninkuusraveihin liittyvään käyttöön
Camri. kuva:Ida Laine


Startteja 137: 39–27–11. Voittosumma 379 554 €. Ennätys: 19,9aly

Camri nähdään nyt jo seitsemättä kertaa kuninkuuskisassa ja kolmesti se on sijoittunut kokonaiskisassa kolmanneksi. Vuoden 2017 Vermon kuninkuusraveista Camri joutui jäämään aivan kisan alla pois ja tuota seurasi kymmenen kuukauden tauko. Vuonna 2018 Camri starttasi vain kahdeksan kertaa ollen Rovaniemen kuninkuuskisassa kuitenkin hienosti kolmas. Viime vuonnakin startteja kertyi kahdeksan ja Lahden kuninkuuskisasta irtosi nelossija.

Viimeaikaiset esitykset kielivät hyvää, ja vaikka startteja on kaudelle kertynyt vähän, Terho Rautiaisen valmennettava on osoittanut osaavansa olla vireessä kauden päätapahtumassa.

Omistaja: Jani Konnu, Savonlinna

Kasvattaja: Jani Konnu, Savonlinna

Valmentaja: Terho Rautiainen, Kangasniemi

Ohjastaja: Terho Rautiainen, Kangasniemi

Hoitaja: Maarit Huttunen

Camri Mobiilihepassa

EVARTTI

Evartti kuva juho hämäläinen
Evartti. kuva:Juho Hämäläinen


Startteja 55: 21–13–6. Voittosumma 205 325 €. Ennätys: 19,4aly

Koviakin vaikeuksia uransa aikana kohdannut Evartti on tehnyt tänä vuonna niin jäätävää jälkeä, että hevonen on noussut kuninkuuskisan yhdeksi suurimmaksi ennakkosuosikiksi.

Santtu Raitala on tehnyt oriin rattailla suorastaan huikeaa työtä tarjoten hevoselle kisasta toiseen lähes täydellisiä reissuja. Suur-Hollola-ajon voittoa seurasi Suurmestaruus-ajon ykkössija. Evartti tuli noissa starteissa hyvällä tyylillä voimia tallella maaliin ja paukkuja vaikuttaisi jääneen varastoon.

Omistaja: Talli Pajatso, Rovaniemi

Kasvattaja: Olli Sippola, Kuortane

Valmentaja: Antti Ojanperä, Pihtipudas

Ohjastaja: Santtu Raitala, Pihtipudas

Hoitaja: Jutta Ihalainen

Evartti Mobiilihepassa

JORIINI

Joriini Hannu Hietanen Kaustinen_06072019_kuva_Hanna_Narhinen
Joriini. kuva: Hanna Närhinen


Startteja 125: 21–22–19. Voittosumma 169 768 €. Ennätys: 20,8aly

Joriini debytoi viime vuonna Lahdessa kuninkuuskilpailussa. Tasaisen varma suorittaminen ja vahva esitys päätöskisassa tuottivat ensikertalaiselle kokonaiskisassa hienosti vitossijan. Hannu Hietanen on edennyt suojattinsa kanssa määrätietoisesti kiiruhtamatta ja noususuuntaus on ollut vuosi vuodelta suorastaan käsin kosketeltavaa. Viime kausi menestyksekäs ja ori tuntuu tänä vuonna nähdyn perusteella kehittyneen entisestään.

Joriini on yksi kuumista haastajista, jonka kohdalla ravikuninkuudestakin puhuminen on tämän kauden näyttöjen perusteella realistinen lähtökohta.

Omistaja: Kalle Korkiavuori, Seinäjoki

Kasvattaja: Kalle Korkiavuori, Seinäjoki

Valmentaja: Hannu Hietanen, Laihia

Ohjastaja: Hannu Hietanen, Laihia

Hoitaja: Sara Hietanen

Joriini Mobiilihepassa

LISSUN EERIKKI

Lissun_Eerikki_-_Ari_Moilanen_kuvaaja_Ida_Laine-1 HUOM vain Kuninkuusraveihin liittyvään käyttöön
Lissun Eerikki. kuva:Ida Laine


Startteja 49: 15–13–3. Voittosumma 141 610 €. Ennätys: 19,6aly

Kuninkuuskisassa ensimmäistä kertaa mukana oleva Lissun Eerikki on alkanut parin viime vuoden aikana toden teolla lunastamaan kovia odotuksia, joita Pekka Luukkosen valmennettavaan on täysin oikeutetusti kohdistunut. Oriin perusluokka on ollut tiedossa ja on ollut vain ajan kysymys, että Lissun Eerikki kohoaa rodun absoluuttiseen eliittiin.

Uran starttimäärä on varsin maltillinen ja edessä on terveystilanteen sen salliessa varmastikin vielä monta menestyksekästä kilpailukautta. Ari Moilasen vakioajokilla on jo näissä kuninkuuskilpailun debyyttikarkeloissaan sanansa sanottavana kärkisijoistakin taisteltaessa.

Omistaja: Hevosmaailma-Talli

Kasvattaja: Hevosmaailma-Talli

Valmentaja: Pekka Luukkonen, Puumala

Ohjastaja: Ari Moilanen, Vihti

Hoitaja: Minna Luukkonen

Lissun Eerikki Mobiilihepassa

PAUHIS

Pauhis - Olavi Nisonen kuvaaja Ida Laine-1 HUOM vain Kuninkuusraveihin liittyvään käyttöön
Pauhis. kuva:Ida Laine


Startteja 66: 11–17–7. Voittosumma 73 140 €. Ennätys: 21,9aly

Kuninkuuskisan ensikertalainen Pauhis pääsee debyyttiinsä ilman menestyspaineita. Olavi Nisosen suojatti on kehittynyt tasaisen varmaan tapaan ja jo muutaman vuoden ajan on ollut nähtävissä, että Pauhiksessa on potentiaalia avoimelle tasolle saakka.

Tarjolla on tulevia vuosia ajatellen hyvää kokemusta. Taktisessa mielessä kisaa on varmastikin helppo lähteä ajamaan. Ori saanee nättejä suojajuoksuja, joista Pauhiksella on mahdollisuus iskeä kärjen kimppuun.

Omistaja: Päivi Luukka, Olavi Nisonen ja Kaisa Riikonen, Taipalsaari

Kasvattaja: Päivi Luukka, Ruokolahti

Valmentaja: Olavi Nisonen, Taipalsaari

Ohjastaja: Olavi Nisonen, Taipalsaari

Hoitaja: Rebecca Nisonen

Pauhis Mobiilihepassa

ROKIN MAXI

Rokin Maxi - Esa Holopainen kuvaaja Ida Laine-1-2 HUOM vain Kuninkuusraveihin liittyvään käyttöön
Rokin Maxi. kuva:Ida Laine


Startteja 166: 24–17–11. Voittosumma 138 085 €. Ennätys: 22,5aly

Umpirehtinä taistelijana ja väkivahvana puurtajana tunnettu Rokin Maxi on kuninkuuskisassa mukana nyt kolmatta kertaa. Nyyti-Maria Timosen valmennettava oli 11. vuonna 2018 Rovaniemellä ja 10. viime vuonna Lahdessa. Noiden sijoitusten parantamiseen on Seinäjoella varmastikin ihan realistiset saumat.

Rokin Maxi on saanut viime vuosina rutiinia kovista lähdöistä ja myös vauhtia on iän myötä löytynyt lisää. Oriin vahvuudet sopivat parhaiten päätösmatkalle, josta se Rovaniemellä nappasikin hienosti kuudennen sijan.

Omistaja: Tikkutalli ja Markku Pasanen, Vantaa

Kasvattaja: Tikkutalli, Vantaa

Valmentaja: Nyytti-Maria Timonen, Loviisa

Ohjastaja: Teemu Okkolin, Orimattila

Hoitaja: Nyyti-Maria Timonen

Rokin Maxi Mobiilihepassa

SHEIKKI

Sheikki - Arto Hammar kuvaaja Ida Laine-1 HUOM vain Kuninkuusraveihin liittyvään käyttöön
Sheikki. kuva:Ida Laine


Startteja 92: 25–11–11. Voittosumma 127 515 €. Ennätys: 22,2aly

Sheikki jäi viime vuonna niukasti rannalle Lahden kuninkuuskisasta, mutta tänä vuonna valinnan suhteen ei varmastikaan ollut epäselvyyttä. Lahden kuninkuusviikonlopusta lähtien Sheikki on napannut 16 startista mitalisijat 5-1-3. Helmikuussa Lahdessa ravatun Kavioliiga Grand Prix’n voitto toi 20.000 euroa ja mm. Evartin ja Välähdyksen päänahat.

Räjähtävää rytminvaihtokykyä Matti Lautamäen valmennettavalta ei löydy mutta Sheikki on rehti kilpailija, joka pystyy tekemään myös töitä menestyksensä eteen. 

Omistaja: Anna’s Stable Oy, Lieto

Kasvattaja: Esko Ketola, Laihia

Valmentaja: Matti Lautamäki, Lieto

Ohjastaja: Arto Hammar, Salo

Hoitaja: Marika Hammar

Sheikki Mobiilihepassa

Tähen Toivomus

Tähen Toivomus - Henri Bollström kuvaaja Ida Laine-1 HUOM vain Kuninkuusraveihin liittyvään käyttöön
Tähen Toivomus. kuva:Ida Laine


Startteja 70: 29–14–10. Voittosumma 452 666 €. Ennätys: 19,7aly

Aina lahjakkaaksi tiedetty ja jo varsavuosina mainetta ja mammonaa niittänyt Tähen Toivomus osallistui vasta viime vuonna Lahdessa ensimmäistä kertaa kuninkuuskisaan. Pauli Raivion suojatti voitti avausmatkan, oli maililla kolmas ja päätösmatkalla oli taas voiton vuoro. Kokonaiskisan ykkössija irtosi 0,8 sekunnin marginaalilla.

Menestys ei tullut kenellekään yllätyksenä, sillä ori starttasi kisaan yhtenä kuumimmista suosikeista. Hallitseva kuningas ottaa myös tänä vuonna näin ennakkoon asemat kirkkaimmista parrasvaloista. Mikkelissä nähty vahva loppuveto osoitti kunnon olevan kohdallaan.

Omistaja: Pauli Raivio ja Teri-Talli Oy, Hankasalmi

Kasvattaja: Taisto Rautiainen, Rääkkylä

Valmentaja: Pauli Raivio, Hankasalmi

Ohjastaja: Henri Bollström, Jyväskylä

Hoitaja: Laura Raivio

Tähen Toivomus Mobiilihepassa

VIXEN

Vixen - Mika Forss kuvaaja Ida Laine-1 HUOM vain Kuninkuusraveihin liittyvään käyttöön
Vixen. kuva:Ida Laine


Startteja 128: 17–15–14. Voittosumma 216 025 €. Ennätys: 20,6aly

Neljättä kertaa kuninkuuskisassa mukana oleva Vixen oli debyytissään 2017 Vermossa yhdeksäs mutta 2018 Rovaniemeltä irtosi jo viides sija ja viime vuonna Lahdessa ori oli kuudes. Kahdesti päätösmatka on ollut vahvana jyränä tunnetun Vixenin paras matka mutta Rovaniemellä napattu mailin kakkossija on toistaiseksi Markus Porokan suojatin paras onnistuminen kuninkuuskisassa.

Edellinen lähtö Kaustisella oli myös kauden ensimmäisen 3100 metrin startti, joka päättyi komeaan hopeasijaan. Edelle jäi vain Joriini. Kuntokäyrä osoittaa oikeaan suuntaan.

Omistaja: Talli Pääpäivä, Juuka

Kasvattaja: Anna-Kaisa Tenhunen ja Juha-Matti Smolander, Tuusniemi

Valmentaja: Markus Porokka, Juuka

Ohjastaja: Iikka Nurmonen, Lahti

Hoitaja: Jenni Porokka

Vixen Mobiilihepassa

VIXUS

Vixus kuva anu leppänen
Vixus. kuva:Anu Leppänen


Startteja 35: 14–6–4. Voittosumma 249 742 €. Ennätys: 19,2aly

Nelivuotiskaudella vuonna 2017 Vixus tyhjensi pajatson oikein kunnolla voittaen mm. Pikkupelimannin, Pikkuprinssin, Oulu Expressin, Kriteriumin ja Satakunta-ajon. 

Tähän kauteen Katja Melkon valmennettava on valmistautunut länsinaapurin puolella ja tuoreet kivikovat startit Ruotsissa ja Norjassa ovat osoittaneet kovaa kuntoa, vaikka kärkisijat erinäisistä syistä johtuen haaveeksi jäivätkin. Vixus on heti uransa ensimmäisessä kuninkuuskisassa varteenotettava voittajakandidaatti. Kunkkareissa nähdään tänä vuonna harvinainen tapahtuma, kun täysveljekset Vixen ja Vixus kisaavat toisiaan vastaan.

Omistaja: Talli Tosivixut, Sotkamo-Lumijoki

Kasvattaja: Tenhunen Anna-Kaisa & Smolander Juha-Matti, Tuusniemi

Valmentaja: Katja Melkko, Lumijoki

Ohjastaja: Jorma Kontio

Hoitaja: Mari Leinonen

Vixus Mobiilihepassa