Hyppää sisältöön

Tutustu Kuninkuusravien aikatauluihin – pääkilpailuiden mailit ajetaan kahta lähtöä aiempaa aikaisemmin

Kuninkuusravitapahtuma kehittyy vuosi vuodelta ja tänä vuonna hevosten hyvinvointiin kiinnitetään erityistä huomiota lisäämällä hyvinvointitarkastusten määrää ja pidentämällä sunnuntaina osakilpailulähtöjen väliä. (Kuva: Maisa Hyttinen)

Kuninkuusravien 100-vuotisjuhlaa vietetään Jyväskylän Killerillä 26.-28.7.2024. Luvassa on perjantaista sunnuntaihin suomenhevosen juhlaa ja koko kansan ravifestivaalitunnelmaa! Tänä vuonna Kuninkuusravien aikataulut kokevat pieniä muutoksia verrattuna edellisvuosiin.

Kuninkuusravialueen portit avautuvat perjantaina klo 13:30, lauantaina klo 10:00 ja sunnuntaina klo 10:00. Perjantain ensimmäinen lähtö starttaa klo 15. Lauantaina ja sunnuntaina ravit alkavat klo 12.

Paikalle kannattaa kuitenkin saapua jo aikaisemmin, sillä lauantain käynnistää Kuninkuusravien 100-vuotisjuhlaparaati klo 10.45, jossa mukana on lukuisia merkkihenkilöitä Kuninkuusravien historiasta ja yksi ravikuningaskin. Sunnuntaina oheisohjelma käynnistyy klo 10.30.

Molempina päivinä aamupäivän ohjelmassa on myös ponilähtöjä. Sunnuntaina kilpaillaan sekä A-ponien että B-ponien Suomen mestaruudet.

Kuninkuusraviviikonlopun kaikki aikataulut löydät Kuninkuusravien verkkosivuilta.

Pääkilpailujen aikataulut

Kuninkuus- ja kuningatarkilpailut etenevät siten, että lauantaina sekä oriit että tammat kilpailevat ensimmäisen 2100 metrin osamatkan. Sunnuntaina vuorossa ovat 1609 metrin ja 3100 metrin osamatkat, joiden päätteeksi kruunataan uusi ravikuninkas ja -kuningatar.

Kouvolan Kuninkuusraveissa 2023 tammojen ja oriiden mailin osamatkat ajettiin sunnuntain lähtöinä neljä ja viisi. Nyt lähdöt siirtyvät aikataulussa kahta lähtöä aikaisemmaksi, jonka myötä tammojen maili ajetaan sunnuntain toisena lähtönä ja oriiden maili sunnuntain kolmantena lähtönä.

Sunnuntain aikataulut tiivistyvät hiukan, ja mailin osamatkojen sekä päätösmatkojen välillä on näin ollen kaksi lähtöä enemmän kuin viime vuonna. Muutoksen taustalla on Suomen Hippoksen huhtikuinen päätös lisätä palautumisaikaa mailien ja päätösmatkojen välillä. Päätösmatkat ajetaan totuttuun tapaan sunnuntain lähtöinä 10 ja 11.