Hyppää sisältöön

Turun Kuninkuusravien varsahuutokaupan ilmoittaminen päättyy 15.5.

Kuninkuusravien 29.7. järjestettävään varsahuutokauppaan ilmoittaminen on käynnissä ja varsan voi ilmoittaa mukaan aina 15.5.2016 saakka. Turussa jatketaan näin Porin ja Joensuun mainioita perinteitä, ja tarjotaan kauppapaikka suomenhevoskasvattajille. Merkittävä uudistus huutokaupassa nähdään, kun 2-vuotiaiden seuraksi huudettaviksi tulevat tänä vuonna myös 3-vuotiaat suomenhevoset.

Huutokauppa järjestetään Metsämäen raviradalla perjantaina 29.7. kaikille ilmaisten lounasravien jälkeen klo 15:30 alkaen. Myyntiin otetaan 25 varsaa. Huutokaupan säännöt löytyvät Kuninkuusravien nettisivuilta, ja varsojen ilmoittaminen tapahtuu sähköpostilla osoitteeseen info@turunhippos.fi

Varsan voi ilmoittaa myyntiin toukokuun 15. päivä saakka, jonka jälkeen myytävistä hevosista kootaan huutokauppaluettelo. Ostajat pääsevät tutustumaan myytäviin varsoihin huutokauppapäivänä klo 12 alkaen raviradan varikkoalueella.

"Toivomme, että huutokauppaan ilmoitetaan entistä enemmän hyviä varsoja nyt, kun hevosten ikäjakaumaa on muutettu. Muutoksella haetaan ennen muuta sitä, että Turussa tarjolla olisi myös varsoja, joiden tulevaisuuden juoksu-ura on jo hieman lähempänä kuin 2-vuotiaalla suomenhevosella on", kertoo Turun Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Hannu Nivola.

Viime kesänä Joensuun kuninkuusravien varsahuutokaupassa myytyjen varsojen keskihinta nousi 5 000 euroon, ja kallein varsa, Rupeltaja (kuvassa alla) oli hinnaltaan 16 500 euroa.

Rupeltaja
Rupeltaja


Lisätietoja,
Hannu Nivola,  Turun Hippos puheenjohtaja, puh. 0500-717 442  ja
Lauri Hyvönen, huutokaupan vastuuhenkilö, puh. 040-564 140
Ilmari Halinen, Turun Hippos toimitusjohtaja, puh. 040-510 3556

www.kuninkuusravit.fi

Turku isännöi seuraavat Kuninkuusravit 29.–31.7.2016. Viikonloppu avataan perjantain ilmaisilla lounasraveilla. Päätapahtumat käynnistyvät lauantaina ja sunnuntaina juuri silloin kun Turun Tuomiokirkon kello lyö 12.