Hyppää sisältöön

Turun kuningatar- ja kuninkuuskilpailun osallistujat sekä valmentajien kommentit!

Vuoden suurin ravitapahtuma Kuninkuusravit järjestetään Turussa 29.7. - 31.7. Kuningatar- ja kuninkuuskilpailussa ravataan lauantaina 30.7. 2100 metrin osamatkat ja sunnuntaina 31.7. 1609 metrin sekä 3100 metrin osamatkat. Ravikuningattareksi seppelöidään tammojen kilpailussa parhaan kokonaisajan saavuttanut hevonen ja ravikuninkaaksi parhaan kokonaisajan oriiden kilpailussa saavuttanut hevonen. Avausmatkojen lähtöradat arvotaan lauantaina 23.7. Joensuun raveissa.

Kuningatarkilpailun osallistujat

AkaasiaHietanenAkaasia

10-vuotias
23,0a
44 370 euroa
Omistaja: Ari Oja-Nisula, Kurikka
Kasvattaja: Ari Oja-Nisula, Kurikka
Valmentaja: Ari Oja-Nisula, Kurikka
Ohjastaja: Markku Hietanen, Laihia
Hoitaja: Elisa Oja-Nisula
Akaasia Heppa-järjestelmässä


Aikaisempi menestys kuningatarkilpailussa: Ensimmäistä kertaa mukana.

Valmentaja Ari Oja-Nisula kommentoi: "Tämä on hieno juttu meikäläiselle kun harrastelijana päästään mukaan Kuninkuusraveihin. Tamma on ollut hyvässä kunnossa ja siihen sijoista kolmesta - viitehen voisi olla mahdollisuuksia, jos kaikki onnistuu. Akaasia on nopea ja lähtönopea, ne ovat ne vahvuudet. Tietysti Saaga S on kovin vastustaja viikonloppuna, se on tammoista parasta. Pöydän päässä seurattiin tuvassa nettilähetystä julkaisutilaisuudesta, mutta vähän se pätki. Sieltä se nimi sitten tuloksista löytyi, olihan se iloinen yllätys. Linja-autolla on lähdössä kannustajia Turkuun mukaan."Hissunvirvaheppa

Hissun Virva

12-vuotias
22,7a
77 775 euroa
Omistaja: Juha Vidgrén ja Mikko Väisänen, Vieremä
Kasvattaja: Mikko Väisänen, Vieremä
Valmentaja: Mikko Väisänen, Vieremä
Ohjastaja: Tuomas Pakkanen, Siilinjärvi
Hoitaja: Tiina Väisänen
Hissun Virva Heppa-järjestelmässä


Aikaisempi menestys kuningatarkilpailussa: Ensimmäistä kertaa mukana.


Valmentaja Mikko Väisänen: "Tämän hevosen kohdalla kuningatarkilpailuun pääseminen lämmittää erityisesti, sillä takana on monenlaisia vastoinkäymisiä. Hevosella on ollut loukkaantumisia enemmän kuin laki sallii. Hankosidettä ja jännevammaa ja sellaista kaikkea ikävää. Hissun Virva on vielä oma kasvatti, niin onhan tämä mukava asia. Nöyrin ja odottavin mielin lähdetään Turkuun, mutta lippu korkealla. Toivottavasti Hissun Virva pystyy esiintymään sillä tasolla, jolla se nyt on. Hevonen on tehnyt hyviä juoksuja ja parantanut ennätyksiään, joten sitä taustaa vasten odotan ihan hyviä suorituksia. Tuo on sellainen viikonloppu, että kun sinne mennään, pitää olla valmis ajamaan kilpaa. Jos yllämme neljän - viiden sakkiin kokonaiskilpailussa, niin on mennyt ihan hyvin. Hissun Virva on hevonen, joka antaa kaikkensa muttei stressaa ylimääräisiä. Se myös syö hyvin. Vettä olisi tärkeä juoda paljon viikonlopun aikana, varsinkin jos on kuumat kelit. Saaga S on varmasti se kovin vastustaja. Ja Huimariina ja Akaasia ovat myös suorittaneet korkealla tasolla. Hissun Virva oli hyvä Mikkelissä ja se varmaankin oli tärkeää, että päästiin mukaan. Nettilähetyksestä seurattiin, että ketkä pääsee mukaan ja sieltä se nimi löytyi. Sen verran uteliaita oltiin, että työt keskeytettiin siksi ajaksi. Tuntuu, että Vieremältä on väkeä lähdössä Kuninkuusraveihin. Ja kyllähän täällä innokasta kunkkariväkeä on. Fanipaitoja on oltu vailla. "

 

Huimariina_heppa

Huimariina

9-vuotias
22,9a
89 955 euroa
Omistaja: Ari Kuronen ja Anna-Liisa Lammi, Nokia
Kasvattaja: Jessica Vanne, Hyvinkää
Valmentaja: Johanna Sianoja, Sastamala
Ohjastaja: Ari Moilanen, Vihti
Hoitaja: Juha Sianoja
Huimariina Heppa-järjestelmässä


Aikaisempi menestys kuningatarkilpailussa: Ensimmäistä kertaa mukana.


Valmentaja Johanna Sianoja kommentoi: "Tämä viikonloppu on varmaankin kaikkien haave ja minulla se toteutuu Turussa. Hyvillä fiiliksillä ollaan hevosen kanssa ja mukava on lähteä, kun Huimariina on kunnossa. Tavoite on yltää puolenvälin paremmalle puolelle kokonaiskilpailussa. Ikinä ei ole ajettu kolmea lähtöä kahden päivän aikana, joten Turussa nähdään miten tamma asiaan suhtautuu. Tässä kohtaa ei enää ole mitään tehtävissä. Tehdään heinätöitä ja pidetään omaa päätä kylmänä. Huimariina ui, hierotaan ja se saa akupunktion, eli sen normaalia elämää. Huimariina on jaksava ja sillä on hyvä työmoraali, ne ovat sen vahvuudet tässäkin kisassa. Laukkaa tuo kilpailu ei kestä. Saaga S on suvereeni suosikki ja Martsa on kova myös. Olisi ollut iso pettymys, jos emme olisi päässeet mukaan. Kyllä se silti oli herkkä hetki, vaikka tuntui selvältä ilman muuta päästään mukaan. Kuninkuusraveihin on lähdössä nyt myös sukulaisia, jotka eivät muuten raviurheilua seuraa. Omat tytöt ja omistajat ovat tulossa ja tulee kyllä kannustajia."


Joiviheppa

Joivi

11-vuotias
23,0a
74 722 euroa
Omistaja: E.T. Louhelainen Oy ja Suvi Louhelainen, Loppi
Kasvattaja: Vuokko Salonen, Pori
Valmentaja: Suvi Louhelainen, Loppi
Ohjastaja: Jorma Kontio, Enköping, Ruotsi
Hoitaja: Eero Louhelainen
Joivi Heppa-järjestelmässä


Aikasempi menestys kuningatarkilpailussa: Kokonaiskilpailun viides Joensuussa 2015.


Valmentaja Suvi Louhelainen kommentoi: "Se on raviurheilijan suurin unelma olla mukana Kuninkuusraveissa. Viime vuonna saatiin kokea se ensimmäisen kerran ja lämmittää paljon olla mukana toisen kerran. Kyllä se herkistää yhtä paljon. Olen kiitollinen hevoselle tästä kaikesta. Viime vuosi oli hyppy tuntemattomaan, joten ehkä tänä vuonna osaa nauttia enemmän viikonlopusta. Toisaalta viime vuonna sen näki, miten vaativa tämä kilpailu on ja mitä se vaatii. Joivi on paremmassa kunnossa kuin viime vuonna, mutta toisaalta tasokin on kovempi. Jos viime vuoden viides sija saadaan uusittua, ollaan todella tyytyväisiä. Se on jo voitto päästä mukaan kuningatarkilpailuun. Tamma on luotettava työmyyrä, joka tekee pääsääntöisesti hyvää jälkeä. Rattailla on iso vahvuus, kun saadaan Jomppe (Kontio) ohjiin. Energiatankkaus pitää saada onnistumaan viikonlopun aikana. Saaga S on totta kai suosikki. Muita kovia ovat Martsa, Huimariina ja Akaasia. Ja Norikon takaa löytyy tarvittavaa valmennuskokemusta. Riihimäen raviseura järjestää fanimatkan Turkuun ja ystäviä sekä sukulaisia on lähdössä tukemaan Joivia."


martsaheppa

Martsa

10-vuotias
22,9a
96 295 euroa
Omistaja: Heikki Karjula, Ylivieska
Kasvattaja: Heikki Karjula, Ylivieska
Valmentaja: Heikki Karjula, Ylivieska
Ohjastaja: Heikki Karjula, Ylivieska
Hoitaja: Heikki Karjula

Martsa Heppa-järjestelmässäAikaisempi menestys kuningatarkilpailussa: Kokonaiskilpailun kolmas Porissa 2014.


Valmentaja Heikki Karjula kommentoi: "Kuningatarkilpailu on vuoden päätavoite ja koko urallakin iso saavutus, että sinne päästään. Kesän mittaan on ollut pieniä vaikeuksia, mutta nyt ollaan hyvillä mielin kun jännetupin tulehdus ja sen hoidosta tullut arkuus on voitettu . Martsa on nyt elämänsä kunnossa. Kärkiporukoihin pyritään. Minusta Top 5 on kärkiporukkaa. Voitosta ei sentään haaveilla, mutta hyvälle sijalle pyritään. Matkaa Turkuu on, joten perjantaina liikutaan lähistölle ja liikutellaan. Martsan kohdalla on hyvä, että hevonen treenaa useana päivänä. Muuten virtaa kertyy ihan liikaa. Tamman vahvuus on sen jakso. 3100 metriä sopii. Hurjaa pätkänopeutta sillä ei ole. Saaga S vaikuttaa aivan ylivertaiselta tällä hetkellä. Uskon että se uusii seppeleensä, mutta juosta pitää tietysti ensin. Muita vahvoja ovat Huimariina ja Akaasia. Ja kaikki muutkin. Ei tässä kisassa pidä aliarvioida ketään. Parhaat ovat mukana. Lenkillä oltiin Martsan kanssa, kun velipoika soitti. Se oli helpotuksen huokaus. Odotin, että pääsemme mukaan ja siihen on tähdätty, niin tuntui hyvältä. Monet ovat sanoneet, että eivät lähde Turkuun ja peruvat majoituksensa, jos Martsa ei pääse mukaan. Eiköhän sitä sitten kannustusta ole tiedossa, kun näin meni. Hyvin porukka kannustaa mukana ja antaa palautetta."
Norikoheppa

Noriko

11-vuotias
22,1a
130 915 euroa
Omistaja: A. Harmoinen, K. Sirviö ja T. Vääränen, Kiuruvesi-Pyhäjärvi
Kasvattaja: Raija Alahautala, Alavieska
Valmentaja: Timo Vääränen, Kiuruvesi
Ohjastaja: Mika Forss, Hämeenkyrö
Hoitaja: Aulis Harmoinen
Noriko Heppa-järhestelmässäAikaisempi menestys kuningatarkilpailussa: Kokonaiskilpailun toinen Joensuussa 2015 ja neljäs Kuopiossa 2013.


Valmentaja Timo Vääränen kommentoi: "Uskomatonta, että päästään kolmannen kerran mukaan tuon hevosen kanssa, joka on tärkeä meille. Nämä ovat niitä muistoja, jotka seuraavat koko loppuelämän mukana. Noriko vähän sairasteli hengityspuolta, joten pikkuisen aika on ollut kortilla ennen kuningatarkilpailua. Niin paljon on jo Norikon kanssa saatu, että nyt lähdetään nautiskelemaan ilman suuria paineita. Otetaan mitä on otettavissa. Pidän tässä tilanteessa realistisina tavoitteina sijoituksia 3 - 6. Mikkelin kisan hevonen otti oikein ja on piristynyt siitä toivotusti. Norikon vahvuus on sen tasaisuus. Jos juoksut onnistuvat, uskon että Noriko parantaa jokaiselle osamatkalle otteitaan. Se vähän mietityttää, että ollaan kaukana kotoa. Nyt ei olisi varaa mököttää, sillä syöminen ja juominen on tärkeää rankan viikonlopun aikana. Minusta Saaga S on yksi ylitse muiden tänä vuonna. Ja ne muut ovat älyttömän hyviä. Huimariina ja Martsa ovat kovia pitkällä matkalla. Ja Akaasia sekä Hissun Virva ovat myös kovia. Pyöräilin tallille, kun tuli viesti että ollaan mukana kisassa. Pysyi pyörä pystyssä, mutta onhan se hienoa lähteä Turkuun. Kuopio ja Joensuu olivat tunnelatausta täynnä, kun kotiseudulla kilpailtiin. Niitä jännitettiin kyllä senkin edestä, jos ei tätä niin paljon."
pornatyttoheppaPörnä-Tyttö

7-vuotias
22,8a
73 0002 euroa
Omistaja: Petri Laine, Orivesi
Kasvattaja: Tuija Setälä, Juupajoki
Valmentaja: Petri Laine, Orivesi
Ohjastaja: Hannu Torvinen, Jämsä
Hoitaja: Ida Laine

Pörnä-Tyttö Heppa-järjestelmässä

Aikaisempi menestys kuningatarkilpailussa: Ensimmäistä kertaa mukana.


Valmentaja Petri Laine kommentoi: "Turun kuningatarkilpailuun on tähdätty viime vuodesta saakka tosissaan. On iso asia harrastajalle olla mukana. Meillä ei ole suosikinpaineita ja Turkuun lähdetään hyvällä fiiliksellä. Katsotaan sitten maanantaina, että mikä se fiilis kisan jälkeen on. Tavoite on saada ehjät juoksut ja suorittaa kisa onnistuneesti. Jos kaikki menee putkeen, puolenvälin paikkeilla ei ole mahdotonta yltää. Pörnä-Tyttö on varmistunut varsavuosista ja tuntuu, että se voisi suorittaa kaikki matkat tasaisesti. Kokematonhan tamma tähän kisaan on. Saaga S on ilman muuta suosikki. Huimariina on myös vahva ja Akaasia voi olla jokerikortti. Pörnä-Tyttö on mennyt nousujohteisesti ja olisin ollut hieman pettynyt, jos emme olisi pääsee mukaan. Hieno homma, että tuli valittua. Faniporukka lähtee mukaan."rytityttoheppa2

Ryti-Tyttö

8-vuotias
23,5a
47 640 euroa
Omistaja: Kai Pajala, Olli-Matti Porola ja Marko Taittonen, Lapua
Kasvattaja: Jukes-Talli, Sodankylä
Valmentaja: Henna Mikkonen, Lapua
Ohjastaja: Jonny Länsimäki, Seinäjoki
Hoitaja: Henna Mikkonen
Ryti-Tyttö Heppa-järjestelmässä


Aikaisempi menestys kuningatarkilpailussa: Ensimmäistä kertaa mukana.


Valmentaja Henna Mikkonen kommentoi: "Aina ollut haaveena, että olisi joskus hevonen jolla pääsisi Kuninkuusraveihin. Ei sitä oikein osaa edes sanoa, miten iso asia tämä on. Livenä seurattiin valintoja ja olo oli helpottunut, kun Ryti-Tytön nimi kerrottiin. Odottelin, että pääsemme tänä vuonna mukaan mutta varma en asiasta ollut. Isoja tavoitteita ei ole ensimmäisellä kerralla. Lähdetään mukaan ja katsotaan, miten pysytään perässä. Tietenkin sitä haetaan, että saadaan kaikki matkat ajaa läpi. Sinne 6 - 8:n joukkoon jos yltäisimme. Ryti-Tyttö on vähän hidas lyhyemmille matkoille ja maili voi olla ongelmallinen, kun lähtönopeutta ei ole. 3100 metriä on varmaankin se vahvuus. On sinne Turkuun porukkaa lähdössä, sukulaiset ja tutut."


SaagaSheppa

Saaga S

10-vuotias
20,6a
255 560 euroa
Omistaja: Ilkka Pyysalo, Taipalsaari
Kasvattaja: S, J. ja J. Keskimaunu, Forssa
Valmentaja: Ilkka Pyysalo, Taipalsaari
Ohjastaja: Matti Nisonen, Taipalsaari
Hoitaja: Milla Pyysalo
Saaga S Heppa-järjestelmässä


Aikaisempi menestys kuningatarkilpailussa: Ravikuningatar Joensuu 2015. Hylätty kokonaiskilpailussa Kuopiossa 2013 ja Porissa 2014, missä voitti 2100 metrin osamatkan.


Valmentaja Ilkka Pyysalo kommentoi: "Kuningatarkilpailu on hieno kilpailu, jo mukaan pääseminen on kunnia-asia. Mikkelin startin jälkeen Saaga S vähän yski, mutta nyt tämän päivän (sunnuntain) ajon perusteella kaikki vaikuttaisi olevan kunnossa. Tamma on ollut hyvä ja hyvillä mielin lähdetään Turkuun. Toivotaan että hevonen menee ravia kaikki matkat ja jatkaa siinä vireessä, missä on ollut. Seppelettä pyritään puolustamaan, mutta se on nähty että ravikilpailuissa voi käydä mitä vaan. Jalat maassa. Turkuun on on täältä meiltä aika pitkä matka, se on oma juttunsa myös. Saaga S on sisukas menemään ja itseluottamus on hevosella nyt kohdallaan. Kilpailu on tasaisen kova, ainakin Huimariina, Virin Camilla ja Akaasia. Vaikea eritellä, kun kaikilla on vahvuutensa ketkä mukana ovat. Aina tämä sellainen parin viikon jännityksen aika on, unet kärsii. Toivottavasti ei vain tule nyt mitään notkahduksia. Seppele saavutettiin viime vuonna, mikä oli helpottava ja suuri asia. Ei sitä mielellään pois annettaisi. Hevosseura on järjestämässä matkaa, joten varmaankin kannustajia on liikkumassa myös Turun suuntaan.


suvikevatonheppa

Suvi Kevätön

8-vuotias
23,5a
41 140 euroa
Omistaja: Juhani Kruus, Sastamala
Kasvattaja: Matti Snellman, Siilinjärvi
Valmentaja: Juhani Kruus, Sastamala
Ohjastaja: Risto Tupamäki, Petäjävesi
Hoitaja: Juhani Kruus
Suvi Kevätön Heppa-järjestelmässäAikaisempi menestys kuningatarkilpailussa: Ensimmäistä kertaa mukana.


Valmentaja Juhani Kruus kommentoi: "Yhteistä matkaa on tehty hevosen kanssa ja nyt se matka on tuottanut aika kovan tuloksen. Se hetki oli aika hämmentävä, kun katsottiin lähetystä ja päästiin mukaan. Sahtia oli tehty tätä hetkeä varten, ja pitäjän sahtimestaruuskisatkin on tässä sopivasti. Sinne se sahti oikeasti oli. Suvi Kevätön on vielä nuori hevonen ja sehän voi tällä tasolla kilpailla pitkään, jos vaan terveys säilyy. Nyt ollaan mukana ja tästä eteenpäin kaikki on voittoa. Tunnen ja tiedän Suvin kuitenkin ja en usko, että sen viimeinen pitäisi olla. Vahvuus on 3100 metriä ja heikkous huono lähtönopeus. Risto (Tupamäki) on aika taktikko ja tietää, mitä vastaan pitää ajaa. Kaksin on aika tavalla matkaa kuljettu hevosen kanssa, joten aika matala profiili kannustajien suhteen on. Mutta onhan tuossa väkeä innolla mukana."


TuliKarkeloheppa

Tuli-Karkelo

10-vuotias
23,7a
67 075 euroa
Omistaja: Elina ja Tapio Kukkonen, Savonlinna
Kasvattaja: Elina ja Tapio Kukkonen, Savonlinna
Valmentaja: Tapio Kukkonen, Savonlinna
Ohjastaja: Tapio Kukkonen, Savonlinna
Hoitaja: Elina Kukkonen
Tuli-Karkelo Heppa-järjestelmässä


Aikaisempi menestys kuningatarkilpailussa: Kokonaiskilpailun kahdeksas Joensuussa 2015.


Valmentaja Tapio Kukkonen kommentoi: "Julkistusohjelmaa katsottiin Facebookista ja helpotus oli valtaisa, kun nimi kiinnitettiin tauluun. Siideri otettiin ilalla. Tähän kilpailuun on tähdätty ja sinne päästiin, vaikka koko kesä on oltu kiikun kaakun. Nyt on sellaiset odottavat fiilikset. Hienoa päästä isoihin lähtöihin mukaan. Tuli-Karkelo tuntuu kotona positiiviselta. Yritetään kolmea ehjää juoksua ja sijoitusta kokonaiskilpailussa viiden parhaan joukossa. Laukkahomman kanssa saa olla varuillaan koko ajan, mutta tamman väkevyys ja vauhtikestävyys on se valtti sitten kun aletaan ajaa koko matka kovaa. Silloin ollaan kärkiporukkaa. Saaga S on ykkönen ja Huimariina kakkonen, mutta muuten porukka on aika tasaista ja päivän kunto ratkaisee paljon niiden välillä. Savonlinnasta on matkaa Turkuun, joten kannustajia ei varmaan ihan satamäärin lähde, mutta kymmenen-kaksikymmentä kuitenkin."virincamillaheppa

Virin Camilla

9-vuotias
22,8a
49 330 euroa
Omistaja: Scuderia Camerata, Siilinjärvi
Kasvattaja: Heikki Smolander, Tuusniemi
Valmentaja: Reino Miettinen, Siilinjärvi
Ohjastaja: Jarmo Saarela, Hämeenkoski
Hoitaja Arja Miettinen
Virin Camilla Heppa-järjestelmässä


Aikaisempi menestys kuningatarkilpailussa: Ensimmäistä kertaa mukana.

Valmentaja Reino Miettinen kommentoi: "Pääsy kuningatarkilpailuun, se on pitkäaikaisen haaveen täyttymys. Tyttö seurasi Facebookissa ja laittoi tietoa tulemaan. Ei valinta mikään iso yllätys ollut. Virin Camilla on kuitenkin parannellut ennätyksiään ja tehnyt hyviä juoksuja, vaikka hirveän paljon ei ole tänä vuonna kilpailtu. Noviisimatkana tämä varmaankin menee. Ei sieltä seppeleitä tule, mutta jos hyviä sijoituksia saataisiin. Olen tyytyväinen, jos kaikki osamatkat menevät hyvin. Jos olemme viiden joukossa, niin se olisi jo aika hyvin. Virin Camilla on nopea lähdöstä ja lyhyet matkat varmaankin sopivat parhaiten. Virin Camilla on herkkä muutoksille, joten matkustaminen ja vieraassa paikassa oleminen arveluttaa. Matkaa on paljon Turkuun ja pitää miettiä käytännön jutut, kuljetukset ja majoitukset. Saaga S on kovin vastustaja ja Huimariina varmaankin myös. Sitten muiden kesken on varmaankin tasaisempaa. Hevosseuran väki on lähdössä kannustamaan ja etelämpää tuttuja on myös lähdössä."

Kuninkuuskilpailun osallistujat


atviskuheppa

A.T. Visku

13-vuotias
20,9a
102 950 euroa
Omistaja: Katri ja Pasi Teini, Eura
Kasvattaja: Aapo Teperi, Köyliö
Valmentaja: Pasi Teini, Eura
Ohjastaja: Juha Länsimäki, Seinäjoki
Hoitaja: Julia, Katri ja Juuso Teini
A.T. Visku Heppa-järjestelmässä


Aikaisempi menestys kuninkuuskilpailussa: Kokonaiskilpailun neljäs Kuopiossa 2013.

Valmentaja Pasi Teini kommentoi: "Heinäpellolla olin töissä ja kuuntelin puhelimesta, kun valinnat julkistettiin. Kyllä meinasi mennä traktori metsään, kun hevosen nimi luettiin. Juha Länsimäen kanssa puhuttiin etukäteen, että kyllä Mikkelin esityksellä pitää päästä mukaan, mutta toisaalta pelättiin, että jäädäänkö ensimmäiselle varasijalle kuten viime kaudella. Kuninkuusravit on ravikansan ja kaikkien hevosihmisten juhla, ja on tosi hienoa että ollaan mukana. Hevonen oli viime kisassaan jäätävä ja nyt ei muuteta mitään. Sijoitus puolenvälin paikkeilla on tavoitteenamme. 3100 metrin matka on oriin vahvuus. Jokivarren Kunkku, Vitter ja Camri ovat kovia vastustajia. Ja uutena nimenä Välähdys on todella mielenkiintoinen, se on todella mielenkiintoinen hevonen."
camriheppa

Camri

10-vuotias
20,8a
223 204 euroa
Omistaja: Jani Konnu, Savonlinna
Kasvattaja: Jani Konnu, Savonlinna
Valmentaja: Jorma Konnu, Savonlinna
Ohjastaja: Tuomas Pakkanen, Siilinjärvi
Hoitaja: Jorma Konnu
Camri Heppa-järjestelmässä


Aikaisempi menestys kuninkuuskilpailussa: Kokonaiskilpailun viides Joensuussa 2015, keskeytti Porissa 2014 ja oli kokonaiskilpailun kolmas Kuopiossa 2013.

Valmentaja Jorma Konnu kommentoi: "Kuninkuuskilpailuun pääseminen on se unelma, jonka voi suomenhevosen kanssa saavuttaa. Camri on ollut tämän kauden niin hyvä, että tavoitteet ovat Turussa korkealla. Hevonen valmistautuu samalla lailla, on startti sitten Suurmestaruus tai iltaravit ja sillä kaavalla mennään. Oriin vahvuus on kova lähtönopeus, minkä ansiosta hevonen saa usein hyvän juoksupaikan. Vastustajia riittää Jokivarren Kunkun, Vitterin, Maratin ja Suivikkaan johdolla. Kokonaiskilpailussa, jos mielii kolmen parhaan joukossa olla, pitää olla tuuriakin mukana. Linja-auto on lähdössä täältä raveihin, joten eiköhän siellä kannustajiakin ole."


eliasintomieliheppa2

Elias Intomieli

12-vuotias
22,1a
125 220 euroa
Omistaja: Team Elias, Oulu
Kasvattaja: Kainuun Ammattiopisto-liikelaitos, Kajaani
Valmentaja: Hannu Hietanen, Laihia
Ohjastaja: Markku Hietanen, Laihia
Hoitaja: Sanna Ruokonen
Elias Intomieli Heppa-järjestelmässä


Aikaisempi menestys kuninkuuskilpailussa: Kokonaiskilpailun yhdeksäs Porissa 2014.

Valmentaja Hannu Hietanen kommentoi: "On kunnia-asia olla mukana Kuninkuusraveissa. Tapahtuma on vuoden ykköstapahtuma ja siellä on hienoa kilpailla. Oriilla on kaikki kunnossa ja Elias Intomieli voi kamppailla sijoituksista puolenvälin paikkeilla, jos kaikki menee hyvin. Elias Intomielelle maili on varmaankin heikoin matka ja vastaavasti vahvuutena se, että ori on tasainen suorittaja. Lähtönopeutta saisi olla enemmän. Kisa on hurjatasoinen ja Vitter, Kunkku ja Camri ovat muun muassa kovia. Omistaja soitti valintapäivänä innoissaan, että mukana ollaan."

hullumiesheppa

Hullumies

13-vuotias
19,6a
241 855 euroa
Omistaja: Talli Hullumies, Huittinen
Kasvattaja: Kauppapuutarha Ylitalo Oy ja Esa Lähdekorpi, Huittinen – Oripää
Valmentaja: Seppo Sarkola, Tampere
Ohjastaja: Seppo Sarkola, Tampere
Hoitaja: Katri Mäkinen
Hullumies Heppa-järjestelmässä

Aikaisempi menestys kuninkuuskilpailussa: Kokonaiskilpailun kahdeksas Porissa 2014 ja seitsemäs Teivossa 2011. Valittiin mukaan Joensuuhun 2015 mutta jäi pois ennen avausmatkaa.

Valmentaja Seppo Sarkola kommentoi: "Kerran vuodessa tämä tapahtuma vain on ja silloin on tietenkin ihan erilainen tunnelma. Paljon väkeä ja kaikki parhaat paikalla. Yleisö elää mukana, niin kyllä se hienoa on kilpailla. Fiilis on siis hyvä. Hullumiehen kanssa ei lähdetä mitään temppuja tekemään tässä kohtaa, vaan mennään samalla tavalla kuin aina ennenkin. Hullumies on sprintteri ja lyhyemmät osamatkat sopivat sille paremmin kuin kolme ja sata. Tuntuu kaikkien mukana olevien puolesta hyvältä, että Hullumies on taas kuninkuuskisassa mukana. Yritetään pärjätä mahdollisimman hyvin, mutta tiukkatasoiset lähdöt ovat edessä. Ravivarmuus on meidän puolella. Jokivarren Kunkku jos on entisellään, niin se on minun suosikkini kilpailuun ja varmasti monen muunkin."


jokivarrenkunkkuheppa

Jokivarren Kunkku

8-vuotias
18,6a
438 295 euroa
Omistaja: Arto Salmi ja Alpo Posti, Ylitornio – Tornio
Kasvattaja: Seppo Kivimäki ja Pekka Oravisjärvi, Pyhäjoki
Valmentaja: Antti Ojanperä, Pihtipudas
Ohjastaja: Jorma Kontio, Enköping, Ruotsi
Hoitaja: Jutta Ihalainen
Jokivarren Kunkku Heppa-järjestelmässä


Aikaisempi menestys kuninkuuskilpailussa: Ravikuningas Joensuu 2015.

Valmentaja Antti Ojanperä kommentoi: "Totta kai tämä on suuri asia ja merkitsee meille paljon. Ei ravikuninkuuskilpailua suurempaa ja hienompaa suomenhevosilla olekaan. Suurmestaruus jäi väliin, koska veriarvot eivät olleet kohdallaan. Nyt tilanne on kuitenkin ollut päivä päivältä parempi ja hevonen petraa joka päivä otteitaan. Viimeistelyt ovat samat kuin viime vuonnakin, paljon liikettä vain. Jokivarren Kunkku on sopiva hevonen kolmen osamatkan kilpailuun. Ori on nopea ja fiksu eikä tyhjennä itseään ylimääräiseen. En ole huolissani, vaikka viime viikot eivät menneet ihan nappiin. Ei tässä paineita oteta eikä ole yöunia menetetty. Yritetään vain tehdä kaikki niin hyvin kuin mahdollista ja paljon ollaan jo saavutettu oriin kanssa. Viime vuonna oltiin ensimmäistä kertaa mukana ja silloin jännitti enemmän. Se jännitys tulee sitten hetkessä siinä lähellä kisaa. Mielenkiintoinen kilpailu tuosta tulee, sillä mukana on monta vahvaa hevosta. Camri, Vitter ja Marat ainakin. Maratin takaa löytyy sellaista kokemusta, että se on tosi mielenkiintoinen nimi. Välähdys tuo lisäksi mielenkiintoa ja väriä kisaan mukaan. Eiköhän pohjoisesta ja Pihtiputaalta ainakin ole kannustusjoukot lähdössä liikkeelle. Mielenkiintoisia aikoja tässä taas eletään."
koppinenheppa

Köppinen

13-vuotias
20,4a
467 780 euroa
Omistaja: Jyrki ja Kati-Maija Korhonen, Siuntio
Kasvattaja: Jyrki ja Kati-Maija Korhonen, Siuntio
Valmentaja: Jyrki Korhonen, Siuntio
Ohjastaja: Ari Moilanen, Vihti
Hoitaja: Maija Korhonen
Köppinen Heppa-järjestelmässä


Aikaisempi menestys kuninkuuskilpailussa: Ravikuningas 2014. Kokonaiskilpailun kolmas Joensuussa 2015 ja kuudes Mikkelissä 2012.

Valmentaja Jyrki Korhonen kommentoi: "Keväällä ajattelin, että tästä kaudesta tulee urheilullisesti meidän paras. Köppisellä on kuitenkin ollut siitoshommaa ja se on vähän tuottanut kolhuja. Takapolviin se astuminen vain vähän ottaa eikä mikään helppo ruljanssi fyysisesti. Hyvin ori on kyllä sen homman oppinut. Nyt keskitytään Kuninkuusraveihin ja hevonen on hyvällä mallilla. Olen toiveikas Turun suhteen. Kuninkuuskisa on todella tasokas ja uskoisin, että useammallakin osamatkalla riittää vauhtia. Köppisen pitäisi olla hyvässä iskussa, mutta menestyminen vaatii hyvän onnistumisen kun kaikki parhaat ovat viivalla."

maratheppa

Marat

13-vuotias
20,1a
146 060 euroa
Omistaja: Hepoyhtymä Oy, Orimattila
Kasvattaja: Marja Liljendahl, Kärkölä
Valmentaja: Olavi Inkinen, Nokia
Ohjastaja: Pekka Korpi, Vihti
Hoitaja: Olavi Inkinen
Marat Heppa-järjestelmässä

Aikaisempi menestys kuninkuuskilpailussa: Kokonaiskilpailun seitsemäs Kuopiossa 2013.

Valmentaja Olavi Inkinen kommentoi: "Minulla alkaa olla jo ikää, joten arvostan korkealle että olemme mukana kilpailussa. Paljon on tämän eteen ponnisteltu ja kaikki yritetään tehdä kaikki mahdollinen sen eteen, että Marat pystyy parhaaseensa Turussa. Kuninkuusajot ovat niin iso juttu, että oma nelivuotias on jäänyt ajamatta, kun olen panostanut Maratiin. Hevonen menee nyt niin hyvin, että toivon että se vain pysyisi tuossa mallissa missä on. Ei aleta viime hetkillä kikkailemaan mitään. Realistisesti pitää ajatella, että meidän tavoitteemme ovat 3-4:n sijasta eteenpäin. Jokivarren Kunkku, Camri ja Pikkukahveli ovat tosi kovia. Vitter on vielä nuori hevonen, että mitä se sitten tekee kun kolmannen kerran valjastetaan viikonlopun aikana? Maratilla on ajettu tällä kaudella kovimpia lähtöjä juuri sillä tarkoituksella, että päästään mukaan kuninkuuskilpailuun, joten odotin että olemme mukana. Mukana ovat ne hevoset, mitkä kisaan kuuluvatkin ja hyvillä mielin odotan viikonloppua."
 
metkutusheppa

Metkutus

12-vuotias
21,7a
125 220 euroa
Omistaja: Juha-Matti Paavola ja Teija Lampela, Kaustinen
Kasvattaja: Juha-Matti Paavola, Kaustinen
Valmentaja: Juha-Matti Paavola, Kaustinen
Ohjastaja: Juha-Matti Paavola, Kaustinen
Hoitaja: Teija Lampela
Metkutus Heppa-järjestelmässä


Aikaisempi menestys kuninkuuskilpailussa: Kokonaiskilpailun viides Porissa 2014.

Valmentaja Juha-Matti Paavola kommentoi: "Traktorilla olin töissä, kun tuli puhelu että ori on mukana kuninkuuskisassa. Hevonen on tehnyt tasaisen hyvää jälkeä tänä vuonna ja olisin kyllä yllättynyt, jos Metkutus olisi karsittu. Mukana ei ole kuin hyviä hevosia, joten jokainen on kova vastustaja viikonlopun aikana. Meidän etumme on Metkutuksen kokemus ja aika kevein mielin siinä mielessä saa lähteä. Lähtönopeus on rajallinen ja maililla saa tehdä täyden päivätyön, että pysymme mukana mutta vastaavasti 3100 metrillä pystymme kyllä korjaamaan sijoitusta. Uskon, että ori tekee melkoisella varmuudella hyvän juoksun kolmella ja sadalla. Kuninkuusraveissa on aina hieno tunnelma, joten mukava siellä on päästää kilpaa."

Pikkukahveliheppa

Pikkukahveli

11-vuotias
22,3a
114 485 euroa
Omistaja: Reijo Heiskanen, Sotkamo
Kasvattaja: Heikki Rönkkö, Iisalmi
Valmentaja: Reijo Heiskanen, Sotkamo
Ohjastaja: Esa Holopainen, Hollola
Hoitaja: Marjut Rönkkö
Pikkukahveli Heppa-järjestelmässä


Aikaisempi menestys kuninkuuskilpailussa: Ensimmäistä kertaa mukana.

Valmentaja Reijo Heiskanen kommentoi: "Neljäkymmentä vuotta on harrastettu ja haaveiltu tästä. Nyt on yksi suuri etappi saavutettu. Minulle merkitsee paljon, että saamme olla osa Kuninkuusraveja. Suurin tavoite Pikkukahvelin kanssa on, että se ravaisi kaikki kolme osamatkaa. Niiden myötä ne tavoitteetkin tarkentuvat. Hevosen vahvuus on kova kilpailuvietti, mutta välillä se on vähän liiankin kova ja oriilla menee yliyrittämisen puolelle. Jokivarren Kunkku on tietenkin suosikki. Muita kovia ovat Suivikas, Köppinen ja Vitter, jos nuori hevonen selvittää heti ensimmäisellä kerralla kolme matkaa. Vermossa oltiin hevosen kanssa, kun valinnat julkaistiin ja hörpättiin kahvit saavutuksen kunniaksi. Oli siinä fiilikset korkealla. Kotiseudulta on lupautunut väkeä lähtemään kannustajiksi. Pikkukahvelin kanssa otetaan ilolla vastaan kaikki mitä saadaan."

suivikasheppa

Suivikas

12-vuotias
20,1a
337 919 euroa
Omistaja: Terho Rautiainen, Kangasniemi
Kasvattaja: Erkki Sikanen, Savonlinna
Valmentaja: Terho Rautiainen, Kangasniemi
Ohjastaja: Terho Rautiainen, Kangasniemi
Hoitaja: Maarit Huttunen
Suivikas Heppa-järjestelmässä


Aikaisempi menestys kuninkuuskilpailussa: Kokonaiskilpailun toinen Joensuussa 2015.

Valmentaja Terho Rautiainen kommentoi: "Kuninkuusravit on aina hieno kokemus ja on mukavaa, että ollaan päästy mukaan. Viimeksi tuli vain harmittava laukka lopussa, mutta Suivikkaalla pitäisi olla kyllä kaikki kunnossa ja neljän-viihden parhaan sakkiin pyritään kokonaiskilpailussa. Suivikkaalla saisi olla vähän enemmän lähtönopeutta, mutta toisaalta ori kestää kyllä kaikki juoksupaikat. Oriiden kisa on kovatasoinen. Jokivarren Kunkku on tietenkin suosikki. Ja muita kovia on sitten Vitter, Köppinen, Camri ja Välähdys.

vitterheppa

Vitter

6-vuotias
18,5a
179 545 euroa
Omistaja: Svart Stable, Tampere
Kasvattaja: Ravitalli Suuronen Oy, Juva
Valmentaja: Jalmari Svart, Tampere
Ohjastaja: Mika Forss, Hämeenkyrö
Hoitaja: Toni Mäntyniemi
Vitter Heppa-järjestelmässä


Aikaisempi menestys kuninkuuskilpailussa: Ensimmäistä kertaa mukana.

Valmentaja Jalmari Svart kommentoi: "Tämä on todella, todella iso asia. Ehkä se kaikkein suurin kohokohta lajissa. Koskaan ei ole ollut hevosta, joka olisi päässyt mukaan kilpailuun. Kerran varahevoseksi saakka. Osallistuminen on jo iso asia ja sillä mielin ollaan, että paljon suurta on Turussa edessä. Toivon, että Vitter tekee ehjät suoritukset ilman mitään ylilyöntejä. Sille ei voi sitten mitään, jos häviää huonouttaan normaalissa kilvanajossa. Jos vaikuttaa, että peli ei vedä, niin sitten pitää jättää leikki kesken ja todeta tilanne. Kokeilumielellä ollaan mukana ja Mika (Forss) tietää, miten ajaa. Jokivarren Kunkku on mielestäni ylitse muiden ja sitten on Pikkukahveli ja Välähdys, että mitä ne sitten esittävät. Olen kiitollinen, että saan valmentaa tällaista hevosta. Turkuun taitaa tulla aikamoiset kannustusjoukot. Toivottavasti Vitter ei petä heidän odotuksiaan."

valahdysheppa

Välähdys

7-vuotias
20,3a
66 370 euroa
Omistaja: Samuli ja Ville Korjus sekä Teija Majander, Kotka
Kasvattaja: Arto Nieminen, Elimäki
Valmentaja: Ville Korjus, Kotka
Ohjastaja: Ville Korjus, Kotka
Hoitaja: Hanna Vuorela
Välähdys Heppa-järjestelmässä


Aikaisempi menestys kuninkuuskilpailussa: Ensimmäistä kertaa mukana.

Valmentaja Ville Korjus kommentoi: "Usein on kysytty, että miltä tuntuu olla mukana. Se on hieno asia, mutta vasta ensimmäinen askel. Seuraava askel olisi menestyä kilpailussa ja se olisi tarkoitus. Välähdyksellä on kaikki okei ja hyvällä fiiliksellä lähdetään tavoittelemaan parasta mahdollista sijoitusta. Ensimmäisellä kerralla pitää olla realistinen odotuksissa ja olen suhteellisen tyytyväinen, jos olemme puolenvälin paremmalla puolella kokonaiskilpailussa. Jos olemme kolmen joukossa, sitten ollaan jo kyllä enemmän kuin tyytyväisiä. Minusta Välähdyksen vahvuus on se, että oriilla ei ole heikkouksia. Pitkä matka sille sopii, mutta nyt se nähdään mitä ori tekee, kun alle ajetaan ensin kaksi lähtöä. Silloin tilanne on uusi. Mielenkiintoinen kilpailu on tulossa, koska mukana on tasaisia ja hyviä hevosia monta. Kunkku on varmasti suosikki. Se on mielenkiintoista nähdä, että mitä Pikkukahveli tekee ja kenen olo menee hankalaksi sen käsittelyssä. Aiemmin ajattelin, että tämän hevosen kanssa oltaisiin ehkä mukana ensi vuonna Vermossa, mutta nyt päästään jo keräämään kokemuksia ja mennään urheilullisesti mukaan kisaan. Hieno kisa tulee ja eiköhän kannustajiakin lähde Turkuun ihan reippaasti!"

Tilastotietoa


Ravikuningattaret kautta historian

Ravikuninkaat kautta historian

Suomen ravikuninkuuskilpailun säännöt

c42877426037327cd448d4365231d2ac