Hyppää sisältöön

Tuoreet suurkilpailuvoittajat haastavat suomalaiset Nordic Kingissä

Juhannuksena PowerParkin radalla Härmässä kilpailtava kylmäveristen Nordic King kerää tänä vuonna huippuosanoton myös ulkomailta. Lähtöauton taakse asettuu suomalaisten lisäksi kuusi kovaa ravuria Norjasta ja Ruotsista.

Tangen Haap ja Björn Karlsson juhlivat Elitkampen-voittoa toukokuun lopussa. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Mukana ovat alkukesän suurkilpailuvoittajat Tangen Haap ja Odd Herakles. Ruotsalainen Tangen Haap voitti Solvallan Elitloppet -viikonloppuna Elitkampenin ja Norjan ykkösravuri Odd Herakles puolestaan juhli Oslo Grand Prix'n kylmäverilähdön voittoa. Näiden kahden tuoreen voittajan lisäksi naapurimaiden edustajia ovat Smedheim Solan, Valle Mattis, Art Kjarvald ja Tand Kraft. 


– Olen todella iloinen, että Nordic Kingissä nähdään Norjan ja Ruotsin huiput kisaamassa parhaita suomalaisia vastaan. Tämä on juuri ollut Nordic Kingin tarkoitus, eli tarjota yleisölle maailman parasta kylmäveriurheilua. Tällä kertaa tulijoita Norjasta ja Ruotsista oli enemmän kuin voitiin ottaa, Pekka Lillbacka, Nordic Kingin ideoija sanoo.

50 000 euron ykköspalkinnosta taistelevat suomalaisnimet ovat selvillä maanantaina, jolloin kotimaisten hevosten ilmoittautuminen päättyy. Tulossa ovat parhaat kotimaiset suomenhevoset Josveisin ja Polaran johdolla.


Huippunimien lisäksi PowerParkin radalla on jälleen tarjolla yleisölle monipuoliset palvelut. Teltoissa on tarjolla tilaa reilut tuhat neliötä ja lisäksi uusi ravintola Kurvikievari terasseineen palvelee juhannuksen ravivieraita. Ensimmäistä kertaa on käytössä myös radan juuri valmistunut kiinteä äänentoisto, ja jo aiempina vuosina nähdyt jättisceenit tarjoavat yleisölle loistavat puitteet nauttia juhannuksen ravijuhlasta paikan päällä.

Juhannuksen aikana  20.–22.6. PowerParkissa ravataan kolmena päivänä torstaista lauantaihin. Nordic King kisataan lauantaina, jolloin ajetaan myös Toto75-kierros. Torstaina ravit alkavat kello 18 ja perjantaina sekä lauantaina kello 14.


Juhannusta juhlitaan juhannusaattoiltana ja juhannuspäivän iltana  myös PowerParkissa, jossa huippuartistit Eppu Normaalin johdolla viihdyttävät yöttömän yön juhlijoita.

Nordic Kingin rata-arvonta suoritetaan maanantaina 17.6. kello, 12 ja se on nähtävissä livenä Nordic Kingin Facebook-sivulla.

Median akkreditoinnit Nordic King -raveihin tiistaihin 18.6. mennessä osoitteeseen pekka.kaidesoja@pkb.fi

Lisätiedot: Pekka Kaidesoja, viestintävastaava, Nordic King, puh. 040 595 0903

www.powerpark.fi  www.nordicking.fi