Hyppää sisältöön

Tuomas Korvenoja ylsi 56. ohjastajana Tuhannen voiton klubiin

Pitkän linjan hevosmies Tuomas Korvenoja, 66 , ylsi kesäkuussa 56. ohjastajana Tuhannen voiton klubiin. Korvenojan saavutusta juhlittiin sunnuntaina 5.7. Suur-Hollola-ravien yhteydessä.

Tuomas Korvenoja palkittiin sunnuntaina Jokimaalla 1000 voiton kunniaksi. Kuva: Hippos/Juho Hämäläinen

Tuhannen voiton raja rikkoutui 29.6. Ruotsin Rättvikin raveissa. Merkkipaalu ylittyi Korvenojan tallin James Gonzalesilla, jolle ykkössija oli uran ensimmäinen.

”Tämä oli kiva tapahtuma, että tuolla hevosella sain rajapyykin rikki. Se oli monella tapaa miellyttävä voitto. Hevosella oli kaksi epäonnistumista alla ja tiesin että se pystyy lähdön voittamaan. Harvoin tulee ajettua niin varovasti kuin silloin. Hevonen olisi voinut voittaa paljon reilumminkin”, analysoi Korvenoja 1000. voittoaan.

Uravalintoja puntaroidessa oli lääkärin ura myös nuoren Korvenojan harkinnassa, raviurheilu vei kuitenkin miehen mennessään. Kaviourilla mies on esiintynyt vuodesta 1977 alkaen.

”Tavallaan sitä on aina ollut sellainen luontoihminen. Eläimet, urheilu ja haasteet oli vaihtoehtoina houkuttelevampi vaihtoehto. Niin se sitten siihen itsestään sitten meni. Kyllä tässä ammatissa on niin paljon positiivista, että en minä sitä oikein mieti, jos olisin tehnyt toisenlaisen päätöksen.”

1000 voittoa pitävät sisällään peräti kuusi lämminveristen Kriteriumin, kolme Suuren Suomalaisen Derbyn ja kaksi Suur-Hollola ajon voittoa. Komeaan merkkipaaluun mahtuu myös, historian toisen suomalaishevosen rattailla, UET Grand Prix’n voitto vuodelta 2012.

Suurelle yleisölle mies on tullut tutuksi Inspiration Riden, Jonesyn, Jontte Boyn sekä yhden kaikkien aikojen suomessa syntyneen lämminveriravurin Brad de Veluwen rattailta. Hevosten kanssa työskentely on ammatin suola ja ohjastustehtäviä Korvenoja on pääasiassa suorittanutkin omilla valmennettavillaan.

”Hevoset ovat upeita olentoja. Varsinkin kun löytyy tämmöisiä huippuyksilöitä, jotka ovat viisaita ja vahvoja. Se pitää mielen virkeänä ja koneen käynnissä uusia nuoria hevosia jotka kehittyvät hyviksi kilpahevosiksi”, kehui ohjastaja-valmentaja omia työkavereitaan.

Korvenojan saavutti tuhat voittoa todella komealla voittoprosentilla ja saavutus vaatikin vain hieman yli 5000 starttia. Heinäkuun alussa miehen voittoprosentti Hippoksen Heppa-järjestelmän mukaan oli huimat 19.