Hyppää sisältöön

Tuokkolan Touho Suurmestari

Tuokkolan Touho ei jättänyt sijaa jossitteluille jyrätessään lauantaina Mikkelissä Suomenhevosten Suurmestariksi. 15 000 euron ykköspalkinto ja seppele irtosivat mailin ryhmäajosta kilometriajalla 1.20,8.

Ori oli mukana huimassa 1.16,5-vauhtisessa lähtökiihdytyksessä, painui väkisin keulaan ja karkasi muilta loppukaarteessa. Ohjastaja Kari Rosimo oli voittajaesittelyssä yhtä hymyä.

- Mentiin aika huikua tuohon ensimmäiseen kaarteeseen, sen jälkeen Jouko Tarvainen kyllä antoi suosiolla keulat. Aukaisin tuossa sata jäljellä vielä varmuuden vuoksi korvat. Tämän perusteella Touho on minun suosikkini Kuninkuuskilpaan, mutta se on niin erilainen kilpailu, kun kahtena päivänä ajetaan kolme lähtöä. Vaikea sanoa, miten hevonen sen ottaa.

8-vuotiaan Tuokkolan Touhon omistavat JMR Talli Oy ja Ravitali Suuronen Oy. Valmentaja Seppo Suuronen oli maltillisella linjalla suurvoiton jälkeenkin.

- Tämän esityksen jälkeen lähdetään Kuninkuusraveihin hyvillä mielin. Niihin on tietysti aikaa pari viikkoa, mutta kyllä tämä vahvisti uskoa.

Suosikinpaineita Suuronen ei suostunut ottamaan Kuninkuusraveihin. 

- Katsotaan nyt ensin, että ollaan mukana, ajetaan pari päivää kilpaa ja katsotaan sitten sunnuntai-iltana, että miten kävi. Hienoa oli voittaa tänään kotiradalla ja palkinto oli hyvä.

Toisen sijan vei Frans ajalla 1.20,9. Kolmas oli Hullumies ajalla 1.21,2