Hyppää sisältöön

Tuntuva lisäys Hippoksen nuorten hevosten ja tammojen lähtöihin ja palkintorahaan vuodelle 2022

Kuvaa Ville Vuorinen

Kuva Ville Vuorinen

Hippoksen Nuorten hevosten ja Tammasarjojen määrä lisääntyy tänä vuonna tuntuvasti. Kilpailukalenteriin on lisätty yhteensä 68 lähtöä ja palkintorahaa jaetaan yhteensä 150 000 € enemmän edelliseen vuoteen verrattuna.

Nuorten hevosten ja tammojen sarjoihin kohdistettu ylimääräinen palkintotuki on 2 200 € / lähtö. Viime vuonna ajettiin yhteensä 131 tuettua lähtöä. Tälle vuodelle lähtöjen määrää on lisätty yhteensä 68 lähdöllä, mikä nostaa nuorten hevosten ja tammasarjojen kokonaismäärän 199 lähtöön. Kyseessä ovat kaikkien tuntemat Hippoksen Nuorten- ja Tammasarjat, eivät muut nuorten hevosten ja tammojen sarjat.

”Mietimme syksyllä, mikä olisi paras tapa kohdistaa palkintorahan lisäykset kilpailuihin. Nuorten hevosten ja tammasarjojen määrää nostamalla tuemme ja parannamme konkreettisesti suomalaisen hevoskasvatuksen toimintaedellytyksiä”, Suomen Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen kertoo.

Lähdöt on jaettu maakuntaradoille radoilla nuorilla hevosilla viime vuonna ajettujen koelähtösuoritusten perusteella. Sarjojen sijoittelussa on ollut mukana kilpailusihteereitä eri radoilta ja raviradat saivat vielä vaikuttaa aikatauluun alustavan ehdotuksen pohjalta.

”Sarjat on tehty kategorioittain, lämminveristen ja suomenhevosten ja ansaitun palkkiosumman mukaan, niin että lähtöjä ajetaan sekä nollasarjalaisille että portaittain myös enemmän tienanneille hevosille. Kokonaisuus on nyt erittäin kattava”, Pekonen jatkaa.

Lisätietoja:

Kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen, Suomen Hippos, tuomo.pekonen@hippos.fi tai p. 040 557 3889