Hyppää sisältöön

Tulevaisuustyön pohja luotu, työryhmien työskentely päätökseen

Suomalaisen raviurheilun tulevaisuustyössä lajille luodaan selkeät askelmerkit, joilla ala menestyy tulevaisuudessakin. Eri osa-alueiden työryhmät ovat työskennelleet helmi-maaliskuun ajan, ja ohjausryhmä esittelee työryhmien valmistelemat toimenpide-esitykset ensi viikolla Suomen Hippoksen hallitukselle ja raviratojen puheenjohtajille sekä toimitusjohtajille.

20180729-_T4A9035
Tulevaisuustyössä on valmisteltu esityksiä, joiden pohjalta työtä jatketaan askel askeleelta kohti marraskuun valtuuskuntaa. Kuva: Hippos

Tulevaisuustyön ohjausryhmä kokoontui keskiviikkona käymään läpi työryhmien työn tuloksia. Esitykset luovat pohjaa valmistelutyölle, joka tähtää päätöksiin marraskuun valtuuskunnassa.

Hippoksen hallituksen ja ohjausryhmän puheenjohtaja Juha Rehula oli ilahtunut työryhmien laatimista toimenpide-ehdotuksista.

- Pääsimme sinne, mihin tässä kokouksessa halusin että pääsemme. Työryhmien työn perusteella meillä on edellytykset edetä tulevaisuustyön kanssa. Nyt on olemassa pohja, josta lähdetään muokkaamaan esitystä marraskuun valtuuskuntaan, Rehula kertoi.

- Odotan värikästäkin keskustelua, jotta aikanaan on mahdollisuus tehdä lopullisia esityksiä päätöksenteon pohjaksi.

Viiteen raviurheilun osa-alueeseen keskittyneet työryhmät työskentelivät helmi-maaliskuun ajan. Nuorisotyön, valmentamisen ja omistamisen, tapahtumien ja urheilun, talouden sekä kasvatuksen ja jalostuksen työryhmien lisäksi raviurheilun harrastajat ja ammattilaiset pääsivät ääneen Jokimaan Tulevaisuusfoorumissa, Vermon nuorten tulevaisuustyöpajassa sekä verkkokyselyn avulla. Valmistelussa on otettu huomioon sadat kommentit ja palautteet eri kanavista.

- Jo tässä kohtaa työstöä haluan kiittää kaikkia, jotka ovat osallistuneet tulevaisuustyöhön. Luomme nyt koko raviurheilevan Suomen yhteistä strategiaa tulevalle vuosikymmenelle ja asetamme tavoitteita tulevien päätösten pohjalle, Rehula kiitteli.

- Työryhmissä on saatu aikaan tärkeitä esityksiä ja on ollut ilo huomata, että varmasti kiireisillä ihmisillä on löytynyt aikaa ja intoa yhteiseen tekemiseen.

Tulevaisuustyö on pitkä ja jatkuva prosessi, jonka seuraavana askeleena työryhmien toimenpide-esitykset esitellään Hippoksen hallitukselle ja raviratojen puheenjohtajille sekä toimitusjohtajille.

Tulevaisuustyötä käsitellään toukokuun lopulla Hippoksen valtuuskunnassa ja sen jälkeen esitysten runko julkaistaan raviurheilun toimijoiden kommentoitavaksi. Tavoite on, että työ valmistuu ja tulevat askelmerkit ovat selvillä marraskuussa 2019.


Lue lisää:

Suomalaisen raviurheilun tulevaisuustyö käynnistyy
Raviurheilun tulevaisuustyön työryhmät on nimetty

Lisätiedot:

Juha Rehula, tulevaisuustyön ohjausryhmän puheenjohtaja

p. 050 511 3017