Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden huiput nähtävillä Laatuarvostelussa viikonloppuna

Lämminveristen ratsuhevosten Laatuarvosteluun ilmoittautui 48 hevosta, joista 32 on kouluratsua ja 16 esteratsua. Laatuarvostelu järjestetään kaksipäiväisenä tapahtumana tulevana viikonloppuna 30.9.-1.10. Ratsastuskeskus Ainossa Järvenpäässä. Sunnuntaina kisataan myös askellajihevosten Kyvyt Esiin -finaali. Laatuarvostelu on tärkeä tapahtuma nuoren ratsuhevosen uralla. Hevoset suorittavat monipuolisen testin, joka antaa hyviä viitteitä hevosten tulevaisuuden suorituskyvystä este- tai kouluradoilla. Tämä on myös yleisölle mahdollisuus nähdä tulevaisuuden huiput!

Laatuarvosteluun voivat osallistua vuonna 2013 syntyneet lämminveriset ratsuhevoset sekä vuonna 2012 syntyneet varsoneet tammat, joilla ei ole varsa alla. Hevosen tulee olla Suomen Hippos ry:n hyväksymän isäoriin jälkeläinen ja sen tulee olla Suomen Hippoksen pääkantakirjan ratsurekisterissä. Laatuarvostelussa nuoret hevoset arvioidaan erikseen este- tai askellajihevosina. Laatuarvostelu antaa kattavan arvioinnin hevosen rakenne- ja suoritusominaisuuksista.

Ohjelma


LAUANTAI 30.09.

Estehevoset: Estekoe ja rakennearvostelu.


SUNNUNTAI 1.10

Kouluhevoset: Koulurata ja rakennearvostelu

Askellajihevosten Kyvyt Esiin –finaali

Alustavan aikataulun mukaan lauantaina Laatuarvostelu estehevosille kello 16-19.30 sekä Laatuarvostelu sunnuntaina kouluhevosille kello 9-14. Sunnuntain Kyvyt Esiin –finaali kello 15-20.30.

Palkinnot


Suomen Hippos maksaa Laatuarvostelussa FWB-hevosten kasvattajalle sekä omistajalle palkinnot seuraavasti:

295 e – 215 e - 130 e – 85 e – 55 e (sijat 5.-10.)

Palkinnot muiden kantakirjojen hevosille sijoitussääntöjen mukaan:

170 e – 150e – 130 e – 100 e – 80 e

Laatuarvostelutuomarit


Rakennetuomarit: Anna Pajanen ja Annu Stenqvist

Estetuomarit: Carl-Harry Frey ja Leif Nilsson (SWE)

Askellajituomarit: Paula Nysten ja Anne-Mari Pekonen

Lisätietoja tapahtumasta löytyy täältä.


 Laatuarvostelu on avoin 4-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille ja 5-vuotiaille varsoneille ratsutammoille. Laatuarvostelussa arvioidaan hevosen rakenne, askellajit ja hyppykyky.


Laatuarvostelun järjestävät yhteistyössä Ratsujalostusliitto ja Suomen Hippos.