Hyppää sisältöön

Tule mukaan raviurheilun harrastustoimintaan – ajankohtaista asiaa kesän ja syksyn tapahtumista

Raviurheilun harrastus- ja koulutustoiminta on poikkeustilanteen rajoitusten asteittaisen purkautumisen myötä käynnistymässä uudelleen. Ponilähdöt ja -ravit starttasivat kesäkuun 8. päivä. Harrastustoiminta käynnistyy asteittain kesän ja syksyn aikana ympäri Suomen voimassa olevia viranomaismääräyksiä noudattaen. Ajolupakursseilta ensimmäiset uudet ohjastajat suorittivat ajoluvan kesäkuun aikana.

AnuPenttila_HHM
Kuva: Hippos / Helena Hyvämäki-Mäenpää


Ponilähtöjä ajettiin vuonna 2019 jälleen ennätysmäärä, yhteensä 728 ponilähtöä, joita 521 A-poneille ja 207 B-poneille. Poniraveja ajettiin 32 ja palkintoja ponilähdöissä maksettiin yhteensä 168 997 euroa. Nuorisotoimintaa järjestetään jokaisella maakuntaradalla sekä maan pääraviradalla Vermossa ja jo 14 kesäradalla.


Raviradoilla nuoriso- ja harrastustoimintaa on ohjaamassa vuosittain viitisenkymmentä nuorisovastaavaa ja yli 100 lasten ja nuorten ohjaajaa. Hippos järjestää koulutusta nuorisovastaaville sekä lasten ja nuorten ohjaajille. Mukana poniraviurheilussa ja harrastustoiminnassa on n. 4000 lasta ja nuorta. Syksyn 2020 koulutuskalenteri julkaistaan heinäelokuun aikana.  Kausimaksut vuonna 2020 ja Kärryillä-lehti

Raviurheilun nuorisotoiminnan kausimaksut 2020 lähetetään heinäkuun aikana jo toiminnassa mukana oleville. Kerhojen ja kurssien käynnistyessä kausimaksut lähtevät uutena mukaan tuleville kerran kuukaudessa.

 

Raviurheilun nuorisotoiminnan jäsenlehti Kärryillä ilmestyy kaksoisnumerona heinäkuussa. Nyt kannattaakin tulla toimintaan mukaan: kysy lisää tulevista kerhoista ja kursseista lähimmältä raviradaltasi! Nyt myös jo toiminnassa mukana olevien kannattaa laittaa jäsentiedot ajan tasalle  näin varmistat Kärryillä-lehden tilauksen jatkumisen sekä muut jäsenedut. Lisätietoja löydät alla olevista linkeistä:  Raviratojen harrastustoiminnan yhteystiedot

Lue lisää ja liity mukaan toimintaan tästä linkistäKilpailemaan tai valmentajaksi?

P-ajoluvan voi suorittaa 9–18-vuotias nuori. Poniajolupakurssille voi osallistua aikaisintaan sen vuoden kesäkuussa, kun täyttää yhdeksän (9) vuotta. Hakija saa ajoluvan = kortti astuu voimaan sen kalenterivuoden alusta alkaen, jonka aikana hän täyttää vähintään kymmenen (10) vuotta.

Kurssin alussa järjestetään pääsykoe, joka kertoo onko hakijalla riittävät perustiedot ja -taidot kurssille osallistumiseksi. Hakijan tulee hallita ponin käsittelyyn, valmentamiseen ja ohjastamiseen liittyvät perustaidot ja tuntea vähän raviurheilua. Ajolupakurssille osallistutaan omalla tai lainaponilla.

Vuoden 2020 poniajolupakurssit

Ravikilpailussa vaadittavan C- ja mC-ajoluvan voi suorittaa ajolupakurssilla, joita järjestävät raviradat ja hevosjalostusliitot.

Kurssille voi hakea vähintään 16-vuotias vakinaisesti Suomessa asuva henkilö, joka hallitsee perustaidot hevosen käsittelyssä, valjastuksessa ja ohjastuksessa.

Vuoden 2020 C-ajolupakurssitVoidakseen toimia hevosen valmentajana vähintään 18-vuotiaan henkilön, jolla ei ole koskaan ollut ravikilpailuissa ohjastamiseen oikeuttavaa ajolupaa, on osallistuttava vastuuvalmentajakoulutukseen

Koulutus keskittyy hevosen ilmoittamista ja kilpailuttamista koskeviin valmentajan vastuihin ja velvollisuuksiin. Koulutukseen osallistuminen, teoriakokeen hyväksyttävästi suorittaminen ja kilpailulisenssin lunastaminen oikeuttavat toimimaan hevosen valmentajana.

Vastuuvalmentajakoulutus on mahdollista suorittaa jatkossa myös verkkokoulutuksena, jolloin koulutukseen vaadittava tentti suoritetaan lähimmällä raviradalla hyväksytysti suoritetun verkkokurssin jälkeen. Kysy lisää helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi tai 020 760 5246.

Vuoden 2020 vastuuvalmentajakoulutuksetPoniravit ja suurkilpailut


Vuoden 2020 kauden päätapahtuma Ponikuninkuusravit järjestetään 12.13. syyskuuta Kaustisella Nikulan raviradalla. Poniravit ja ponien suurkilpailut löydät näistä linkeistä: 

Poniravikalenteri 2020

Suurkilpailukalenteri 2020

Raviurheilun nuorisotoiminnan tunnusluvut 2019


Suomen Hippos ry on raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö. Hippos pitää yllä kaikkien suomalaisten hevosten rekisteriä, johtaa sekä valvoo maamme ravikilpailutoimintaa. Hippos johtaa, koordinoi ja kehittää raviurheilun harrastus- ja koulutustoimintaa ja on Suomen nuorisotyö – Allianssin ja Olympiakomitean jäsenjärjestö. 


Lisätietoja:


Suomen Hippos ry
Helena Hyvämäki-Mäenpää
nuoriso- ja koulutustoiminnan koordinaattori
020 760 5246
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi