Hyppää sisältöön

TPS:n Ilari Filppula vei Raviliiga-lähdön voiton

Vermon Kuninkuusravien perjantaina kisattiin kaviouralla jääkiekkotunnelmissa. Raviliiga-lähdössä kilpailivat voitosta hevosten ohjaksissa Liiga-konkarit ja tulevaisuuden lupaukset. Jännittävän lähdön voiton vei TPS-hyökkääjä Ilari Filppula Axel Halm-hevosella.

EmmaVare_IlariFilppula4
Voittoisassa tiimissä olivat Ilari Filppula, Axel Halm ja Emma Väre. Palkitsemassa voittajia Liigan yhteyspäällikkö Kaisa Hollo. Kuva Ilkka Nisula
Raviliiga-lähdössä kokemus oli valttia, kun neljän ulkomaan kauden jälkeen Liigaan palaava Ilari FIlppula ohjasti Emma Väreen kanssa Axel Halmin ensimmäisenä maaliin.

- Aika makeeta oli. Kovaa mentiin, tuli soraa ja vettä naamalle, Filppula kuvaili ravihevosen ohjastamista.

- Pari kertaa on tullut käytyä aikaisemmin Vermossa. Pitää ehkä tulla sunnuntaina uudestaan, Filppula pohti.

Raviliiga-lähdössä vahva edustus

Raviliiga-lähdössä kilpailivat Filppulan lisäksi IFK:n Lennart Petrell, Tapparan Jan-Mikael Järvinen, Ilveksen Ville Meskanen ja Pelicansin Jonne Jantunen sekä tuomarina rattailla oli Timo Favorin.

FavorinKylliainen
Timo Favorin ja Tommi Kylliäinen eivät jarrutelleet lähdössä. Kuva Ilkka Nisula

Tuomari Favorin oli pitkään voitossa kiinni päästellessään keulasta Tommi Kylliäisen kanssa.

- Rattailla olo oli kyllä hieno kokemus ja olen ylpeä, että uskalsin rattaille. Vauhti (1.25,0) tuntui yllättävän kovalta rattailla.

Tänään oli reilua kilvanajoa, eikä Filppula ole kaudella tuomarin näkökulmasta merkattu mies, vaikka tuli lopussa ohi, Favorin kertoo lähdön jälkeen.


Kaksitoista jääkiekon SM-liigajoukkuetta hankkii itselleen ja kannattajilleen 15. syyskuuta Ypäjän varsahuutokaupasta ravihevosen. Liigavarsat kilpailevat tavallisten ravilähtöjen lisäksi 3,5 vuoden ajan toisiaan vastaan Raviliigassa.

Lue lisää Raviliigasta täältä.