Hyppää sisältöön

Toukokuulta siirretyt Mini Stakes ja Poni Stakes ratkeavat maanantaina Kuopion iltaraveissa

Valkyria ja Kaisa Venäläinen lähtevät jahtaamaan Kuopion Mini Stakes suurkilpailusta totosijaa. Kuva: Hippos / Roosa Kerviäinen.

Valkyria ja Kaisa Venäläinen lähtevät jahtaamaan Kuopion Mini Stakes suurkilpailusta totosijaa. Kuva: Hippos / Roosa Kerviäinen.

Toukuulta siirretyt Kuopion A-ponien Mini Stakes ja B-ponien Poni Stakes suurkilpailut ravataan maanantaina 6.9. Viime vuoden voittajista titteliään on puolustamassa B-ponien lähdössä Saana Tuurin valmentama ja ohjastama Ekstrands Bärgarn. A-ponien puolella voittaja vaihtuu varmasti, sillä viime vuoden voittaja Aarteen Rinaldo ei osallistu tämän vuoden mittelöön.

Maanantaina 6.9. ravattavat Kuopion ponien suurkilpailut keräsivät kovan tason ponikastin. A-ponien suurkilpailu Mini Stakes on täysi 16 ponin lähtö, joka ajetaan 1100 metrin tasoitusajona. Siilinjärveläisen Kaisa Venäläisen ohjastama, valmentama ja omistama 10-vuotias tamma Valkyria lähtee koitokseen numerolta 14. Takamatkaa etuvoltin poneihin on 100 metriä.

”Hyvillä mielin lähdetään starttiin, vaikka vastustajat ovat kovia. Odotan Valkyrian sijoittuvan kolmenparhaan joukkoon, sillä viime starttien perusteella se on taas osoittanut, että siellä se pystyy olemaan, jos vain ennätystään menee”, summaa Kaisa Venäläinen.

Venäläisen elämään poniraviurheilu tuli verenperintönä, sillä Venäläisen isovanhemmilla, että perheellä on pitkä ravitausta. Oma poni Valkyria tuli Venäläisen elämään syyskuussa 2012. Valkyrian kasvattajana toimii useita huippuponeja muun muassa tämän vuoden ponikuninkaan ja kuningattaren kasvattanut Heidi Malin.

”Valkyria tuli meille 1-vuotiaana Orimattilasta ja aloimme kouluttamaan siitä raviponia. Myös sitä kautta innostuin poniraviurheilusta”, kertoo Venäläinen.

Venäläisen ja Valkyrian matkalle on mahtunut jo useita hienoja hetkiä, mutta suurimmiksi saavutuksiksi Venäläinen nostaa St. Michelissä ajetun voiton vuonna 2019 ja vuoden 2018 Pikkuprinsessa tittelin.

”Mutta tietysti kaikista muistakin starteista on jäänyt hyvät muistot. Meidän päätähtäimemme on aina ollut kuningarkilpailu ja tulee aina olemaan, vaikka ei sitä koskaan saavutettaisikaan”, summaa Venäläinen.

Kauden jatko on Valkyrian osalta jo selvillä ja seuraava startti ravataan joko jälleen kotiradalla Kuopiossa 28.9. tai Kajaanissa 19.9.

”Valmasta tekee hyvän raviponin se, että se on tosi kiltti, tottelevainen ja tekee aina parhaansa ja yrittää kaikkensa”, summaa Venäläinen.

A-ponien Mini Stakes lähtee matkaan maanantaina 6.9. Kuopion Sorsasalon raviradalla klo 17:00. B-ponien Poni Stakes ravataan klo 17:15. Voittajille on luvassa 200 euron ykköspalkinnot.

Lähtölista A-ponit Mini Stakes 2021 >

Lähtölista B-ponit Poni Stakes 2021 >