Hyppää sisältöön

Toto-myynti räjähti heinäkuussa

Fintoto Oy:n markkinoimien Toto-pelien suosio poiki ennätysmyynnin heinäkuussa. 

Peliyhtiössä uskottiin jo etukäteen, että keskikesän myyntiluvut ylittävät aiemmat ennätykset. Toteutunut myynti oli arvioitua paljon ruusuisempi.  Vuoden takaiseen vaihtoon verrattuna myynti kasvoi 12,6 prosenttia ollen 21,6 miljoonaa euroa. 

 

Kuninkuusraveissa hevospelejä pelattiin ennätystahtiin.  Kahden päivän aikana myynti oli 3,53 miljoonaa euroa. Koskaan aiemmin vuoden suurimmassa ravitapahtumassa ei ole ylitetty kolmen miljoonan euron rajaa. Ennätykset rikkoutuivat kaikilla mittareilla mitattuina. Huippuluvut ylittyivät päivä-, lähtö- kuukausi- ja pelikohtaisessa myynnissä. 

 

Myynnin kasvu oli nähtävissä jo ennen Kuninkuusraveja. Kaksi viikkoa aiemmin huippuravurit jahtasivat ME-lukemia Mikkelin St Michel-raveissa.  Ennätys radalla jäi 0,1 sekunnin päähän, mutta pelivaihdossa miljoonan euron raja ylittyi molempina päivinä.

 

Suomalaiset ovat tänä kesänä innostuneet raviurheilun kiehtovuudesta. Kuninkuusraveissa kahden päivän aikana yleisöä oli lähes 46 000 ja St Michel –raveissa 22 760.

 

Fintoto on onnistunut uusasiakashankinnassaan. Tapahtumat keräävät katsojia, jotka ovat kiinnostuneita hevosista, raviurheilusta ja palaamisesta. Raveissa käy myös eri lajien urheilijoita, poliitikkoja ja viihdemaailman edustajia. 

 

Toto on kasvattanut suosiotaan siinä määrin, että Fintoton kotisivujen totopelikoulu on ruuhkautunut käyttäjämäärän kasvun myötä.

 

-Peliyhtiön näkökulmasta ravikansa on nyt aktiivisesti liikkeellä. Olemme tehneet systemaattisesti työtä uusasiakashankinnan kanssa ja suurtapahtumamarkkinoinnin eteenpäin viemiseksi, toteaa Markku Breider, Fintoto Oy:n toimitusjohtaja.  Breider aloitti Fintoton palveluksessa vuosi sitten.

-Olemme onnistuneet tuomaan ravipelaamisen ja -urheilun lähelle suomalaista.  Fintoton tavoitteena on tehdä raveista koko kansan seuraama urheilumuoto ja olemme hyvin tällä tiellä.  Suomalaiset ovat ymmärtäneet, kuinka suuresta lajista on kysymys, Breider jatkaa.

 

Ravivuosi jatkuu klassisilla ikäluokkakilpailuilla, kuten nelivuotiaiden Suomessa syntyneiden lämminveriravurien Derbyllä (3.9.) ja kolmivuotiaiden Kriteriumilla (1.10).  Kriterimin voittoon tähtää ikäluokkansa supersankariksi noussut Brad de Veluwe. Ori on herättänyt kansainvälisen median kiinnostuksen ylivoimaisuudellaan.  Tähtiravuri kilpailee vain harvoin Suomessa, mutta syyskuussa sen juoksua voi seurata Tampereen Teivossa.

 

Lisätiedot: 

Markku Breider

Fintoto Oy:n toimitusjohtaja

puh .  040 830 8586