Hyppää sisältöön

Top Of The World vei Helsinki-Ajon ja sai kutsun Finlandiaan

Juuso Holttisen valmentama ja Hannu Torvisen ohjastama kahdeksanvuotias ruuna juoksi Helsinki-Ajossa Suomen kauden kärkiajan 11,2a/1600 metriä. Esitys toi kutsun toukokuun 4. päivänä ajettavaan Finlandia-Ajoon.

Top Of The World Hannu Torvinen 300319 kuva Suomen Hippos Hanna Laakso
Hannu Torvinen pääsi tuulettamaan Helsinki-Ajon voittoa Top Of The Worldin rattailla. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Ravivalmentaja Juuso Holttinen vietti Vermon Ravilauantaina työpäivän ohessa 38-vuotissyntymäpäiväänsä. Lopputuloksena oli erityinen merkkipäivän lahja, kun Top Of The World voitti Helsinki-Ajon kauden kotimaisella kärkiajalla. Tulos 11,2a/1600 metriä on myös Helsinki-Ajon uusi kilpailuennätys, joka parani neljällä kymmenyksellä.

Helsinki-Ajon herruuden myötä Top Of The World kutsuttiin toukokuussa juostavaan Finlandia-Ajoon.

”Parhaana päivänään hevonen pystyy kilpailemaan oikeastaan ketä vastaan tahansa”, ohjastaja Hannu Torvinen sanoi voittajahaastattelussa. ”Tuolla esityksellä se on kutsunsa ansainnut.”

Kutsun voittajaseremonioissa esitti Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi.

”Top Of The World on näyttänyt urallaan jo monta kertaa paikkansa isoissa lähdöissä. Se, että hevonen on Suomessa syntynyt, on tässä myös kiva juttu, saadaan kotimaisia kovia nimiä mukaan”, Lähdeniemi kommentoi.

Kansainvälisen raviurheilun suurtähden Readly Expressin tulosta Finlandiaan käydään parhaillaan kovia spekulaatioita. Lähdeniemi kertoi jutelleensa viimeksi tänään Readly Expressin valmentajan Timo Nurmoksen kanssa.

”Readly Expressin osallistuminen ei ole vielä varmaa, mutta se on mahdollista. Pidetään peukkuja, että se toteutuu”, kilpailupäällikkö sanoi.


Pauli Raivion talli juhli kaksoisvoittoa suomenhevosten Valiodivisioonassa, josta suosikit Costello ja Josveis joutuivat jättäytymään pois. Raivion ykkösestä vastasi Henri Bollströmin ohjastama Tähen Toivomus, ja kakkoseksi juoksi Ari Moilasen ajama Ellin Sisu.

Tähen Toivomus ehti voittoon alun haparoinnista huolimatta.

”En tiedä, lensikö siinä hiekkaa, vai mikä tuli, kun hevonen heitti peitsille ja laukalle ensimmäiseen kurviin. Onneksi se antoi nopeasti raville, ja sen jälkeen hevonen oli kyllä jäätävä”, ohjastaja Henri Bollström sanoi voittajahaastattelussa.

Bollström totesi, että hevosen suoritusvarmuus on parantunut.  

”Peitsi on kuitenkin tosi herkässä, varsinkin alkumatkasta. Tauolta tullessa se ei oikein meinaa malttaa keskittyäkään. Uskon, että ongelmat loppuvat, kun tässä päästään vauhtiin.”

Ravien ensimmäisenä lähtönä kilpaillun Winter Monté Meetingin finaalin vei Henna Ikosen valmentama Le Samuel. Seitsemänvuotiasta ruunaa ohjasti raviratsastuslähdössä Malin Kullberg.

Finaalin voitosta käytiin tiukka vääntö, kun Le Samuel kiri juuri ja juuri ohi keulassa juosseen Dark Alleyn. Voittoaika oli hieno 16,2/2100 metriä.

”Kyllä se pääsee, kun vaan viitsii”, valmentaja Ikonen sanoi voittajahaastattelussa. ”Se on vaan niin mukavuudenhaluinen tapaus.”

Vermon Ravilauntain kaikki tulokset löydät Hippoksen Heppa-järjestelmästä, vapaasti käytettäviä kuvia kuvapankista

Lisätietoja: 

Hanna Laakso

Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403