Hyppää sisältöön

Top Of The World Killerin Eliitin voittoon yllättäjänä

Killerin Eliitti päättyi jymypaukkuun, kun Juuso Holttisen valmentama ja Esa Holopaisen ohjastama Top Of The World kiri voittoon uudella rata – ja kilpailuennätyksellä 10,7. Toiseksi sijoittui koko matkan johtanut Tuomas Korvenojan Jonesy. Suursuosikki Workout Wonder Tommi Kylliäinen jäi kilpailussa kolmanneksi.

Top Of The World yllättäjänä Killerin Eliitin voittoon – lämmin sää vauhditti kilpailijoita

Lahden raviradalla tallia pitävä ruunan valmentaja Juuso Holttinen oli voitosta iloisesti yllättynyt.

- Hevonen tuli meille Ruotsista kolme viikkoa sitten. Se on ollut kuulemma kunnossa, mutta viime aikoina kilpailut eivät olleet menneet oikein hyvin. Edellinen valmentaja sanoi, että maisemanvaihdos saattaa tehdä hyvää tälle. En olisi kyllä silti millään uskonut voittoon, Holttinen jutteli voittajakehässä. Suur-Hollolaan tähdätään, koska Top Of The World pääsee suoraan välieriin. Pienellä numerolla finaalipaikka saattaisi olla hyvinkin mahdollinen. 

Killerin Eliitin voittaja vuosimallia 2017  Top Of The World

Iloinen omistajaporukka juhli Top Of The Worldin yllätysvoittoa. Kuva Hanna Närhinen

Costello kiri voittoon Killerin Kimarassa – jäi kymmenyksen saman matkan Suomen ennätyksestä

Suomenhevoshuiput kohtasivat toisensa Killerin Kimarassa. Nopeassa lähtökiihdytyksessä Jorma Kontion ohjastama Jokivarren Kunkku oli nopein alkumetreillä. Se luovutti kuitenkin johtopaikan pois ensimmäisessä kaarteessa, kun Esa Holopainen ajoi määrätietoisesti Pikkukahvelilla kohti johtopaikkaa.  Risto Tupamäki jäi Costellon kanssa taustalle toiselle radalle juoksemaan, ja hivuttautui pikkuhiljaa kohti kärkiparia. Loppusuoralla nähtiin kiivas taistelu Costellon, Jokivarren Kunkun ja johtaneen Pikkukahvelin kesken. Costello antoi painetta ulkopuolelta ja Jokivarren Kunkku puolestaan valitsi sisäradan. Kolmikko tuli rintarinnan maaliin, mutta Costello sai työnnettyä turpansa ensimmäisenä maalin.

- Putosi iso kivi sydämeltä, kun hevonen oli näin hyvä, vaikka loppuviimeistelyt eivät olleet ihan parhaat mahdolliset. Costello on astunut tammoja, ja treeneissä on lähinnä etsitty uusia metsäpolkuja. Kengityskin jäi ihan viime tinkaan, mutta silti hevonen oli noin hyvä, Costellon omistaja-valmentaja Ville Herttua iloitsi.  

Tähtiheili juoksi 5-vuotiaiden tammojen Suomen ennätykseen

Kotiradan Tähtiheili oli aivan ylivoimainen voittaja 5 –vuotiaiden suomenhevosten tasoitusajossa. Tammoille oli lähdössä 20 metrin hyvitys, ja Henri Bollström lähti määrätietoisesti ajamaan reipasta vauhtia eteenpäin heti alusta. Koko matka oli Tähtiheilin sooloilua, ja oriista ja ruunista ei ollut sille vastusta. Pelaajat tamma yllätti täysin, sillä sitä voittajaksi veikanneet saivat rahansa 61-kertaisena takaisin.

 - Tammalle jäi vielä varaakin, kertoi hevosen ohjastaja Henri Bollström. Viimeisessä kurvissa olin jo varma, että voitto tulee. Ihan mahtava fiilis, hän hehkutti.  

Koskelan Akseli ja Talli Pohjantähden alla jakoi 1000 euroa ravien nuorisotoimintaan

1000 euroa jaettiin ravien nuorisotoiminnalle! Raviurheilun nuoristoiminnan hyväntekeväisyyshevonen Koskelan Akseli ja Talli Pohjantähden alla jakoi ensimmäisen lahjoituksen Koskelan Akselin ansaitsemasta palkintopotista. Upeasti pärjänneen Koskelan Akselin edustajisto antoi rahat Kuopiossa 2018 -järjestettäville Ponikuninkuusraveille.

Killerin Eliitti -päivän ravit juostiin aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Yleisöä oli saapunut paikan päälle 4326.

Ravikesä jatkuu vauhdilla. Ensi viikonloppuna Kouvolassa ravataan kansainvälinen Kymi Grand Prix. 

Lisää kuvia Killerin Eliitti -raveista löydät Hippoksen kuvagalleriasta.

Lisätietoja antaa:
Raviurheilun tiedottaja Ilkka Nisula
ilkka.nisula@hippos.fi
puh
. 0400 218 259