Hyppää sisältöön

Timo Nurmoksen valmentama Readly Express voittoon Prix d’Ameriquessa 2018

Huippuravivalmentaja Timo Nurmos juhli sunnuntaina Ranskan Vincennesin ravipyhätön etusuoralla Suomen lippu kädessään maailman kovimman lähdön voittoa. Supertähti Readly Express kiri ruotsalaisen Björn Goopin ohjastamana 450 000 euron arvoiseen Prix d'Ameriquen voittoon ennen kisan ranskalaista ennakkosuosikkia Bold Eaglea ja ruotsalaista Propulsionioa. Readly Expressin voittotulos 11,2/2700m sivuaa kilpailuennätystä ja matkan ME:tä. Vuodesta 1920 saakka ajetun ravimaailman huippukilpailun Prix d'Ameriquen voittoon on yltänyt nyt kaksi suomalaista valmentajaa. Jori Turja italialaisen Varennen kanssa vuosina 2001 ja 2002 ja tänä vuonna Timo Nurmos ruotsalaisessa omistuksessa olevan Readly Expressin kanssa.

Nurmos_Bjorn_Pda
Timo Nurmos ja Björn Goop juhlivat Prix d'Ameriquen voittoa.
- Olen nyt todella onnellinen, todella onnellinen. En osaa oikein muuta sanoa tässä kohtaa. Tuntuu uskomattomalta. Tämä lähtö oli niin jännittävä alusta saakka, mutta luotin kyllä koko ajan hevoseen. Se on ollut hyvä, Nurmos tunnelmoi.

ReadlyExpress
Readly Express torjui kirikamppailussa Bold Eaglen. Kuva: Anu Leppänen

Timo Nurmos on suomalainen ravivalmentaja, joka pitää talliaan Ruotsissa. Hän on toiminut Ruotsissa vuodesta 2002 saakka ja niittänyt menestystä niin Suomessa kuin Ruotsissa lukuisissa suurkilpailuissa. Kemissä 1959 syntyneen Nurmoksen lukuisten menestyshevosistenkin joukossa ME-ravuri Readly Express on täysin poikkeuksellinen yksilö, joka on aiemmalla urallaan voittanut muun muassa Ruotsin Kriteriumin, Ruotsin Derbyn ja UET Grand Prix'n. Kuusivuotias ori on voittanut 25 kilpailustaan 21 ja ansainnut 1 530 244 euroa palkintorahaa.

Nurmos Hippos AL
Timo Nurmos, kuva: Anu Leppänen