Hyppää sisältöön

Timo Nurmoksen valmentama Readly Express puolustaa viime vuoden voittoaan raviurheilun superkisassa Pariisissa

Ruotsissa ravihevosia valmentavan suomalaisen Timo Nurmoksen tallin Readly Express kilpailee sunnuntaina 27. tammikuuta Prix d'Amériquessa, jossa ykköspalkinto on 450 000 euroa.

ReadlyExpress
Readly Express (8) juoksi viime vuonna Prix d'Amériquen voittoon ja sysäsi Ranskan Bold Eaglen sivuun valtaistuimelta.
Readly Express voitti Prix d'Amériquen viime vuonna ja jahtaa suuria seteleitä Pariisissa Vincennesin raviradalla myös tällä kertaa. Lähtö kilpaillaan aikataulun mukaan noin kello 17.05 Suomen aikaa ja se on katsottavissa maksutta Veikkauksen TotoTV:stä suorana lähetyksenä. TotoTV vaatii kirjautumisen Veikkauksen etuasiakkaana. 

Readly Express on yksi lähdön ennakkosuosikeista. Toinen suurista voittajasuosikeista on ranskalainen Bold Eagle, joka on voittanut kilpailun urallaan kaksi kertaa, vuosina 2016 ja 2017. 

Timo Nurmos on tämän hetken ykkösravivalmentajia koko maailmassa. Hän on syntynyt Kemissä, mutta on valmentanut hevosia Ruotsissa vuodesta 2002 lähtien. 

Nurmos on toinen suomalainen, joka on valmentanut hevosen Prix d'Amérique -voittoon. Ensimmäinen Amérique-tittelin napannut suomalaisvalmentaja oli Jori Turja, joka valmensi legendaarista Varennea. 

Nurmos Hippos AL
Timo Nurmos seremoniossa viime vuoden Prix d'Amérique -voiton jälkeen. Kuva: Anu Leppänen
Seitsemänvuotias ori Readly Express on syntynyt Ruotsissa ja sen omistaja on ruotsalainen yritys Bro Byggnads AB. Yrityksen taustalta löytyy pariskunta Rolf ja Kirsi Andersson, ja Kirsi Anderssonilla on suomalaiset juuret. Hevosta hoitaa Inga Perk ja sitä ohjastaa sunnuntaina Björn Goop

Readly Express on poikkeusyksilö, joka on urallaan voittanut Prix d'Amériquen 2018 lisäksi muun muassa Ruotsin Kriteriumin, Ruotsin Derbyn ja UET Grand Prix'n. 

Prix d'Amérique on ajettu vuodesta 1920. Paikan päälle Vincennesin radalle odotetaan sunnuntaina noin 40 000 katsojaa. 

Mielenkiitoista tietoa ja uutisia Ranskan suurkilpailusta löytyy englanniksi tapahtuman verkkosivuilta

Lisätietoja: 

Hanna Laakso
Tiedottaja, raviurheilu
Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403