Hyppää sisältöön

Timo Nurmokselle myönnettiin raviurheilijan kultainen ansiomerkki

Ravivalmentaja Timo Nurmos vastaanotti tunnustuksen Finlandia-päivänä yleisön edessä Vermossa. Raviurheilijan kultainen ansiomerkki on korkealle arvostettu palkinto, joka myönnetty nyt seitsemälle raviurheilun suurnimelle.

Timo Nurmos Vermo 040519 kuva Hippos Hanna Laakso
Timo Nurmokselle myönnettiin Finlandia-päivänä raviurheilijan kultainen ansiomerkki. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Suomen Hippoksen hallitus on päättänyt myöntää Timo Nurmokselle raviurheilijan kultaisen ansiomerkin. Ansiomerkki myönnettiin Nurmoksen pitkästä ja menestyksekkäästä urasta lajin huipulla.


Timo Nurmoksen ansiot ravivalmentajana ovat mittavat. Hänen valmentamansa hevoset ovat voittaneet lukuisia suurkilpailuita, joista kruununa Readly Expressin vuonna 2018 viemä Prix d’Amérique -voitto Ranskassa. Nurmoksen ura sisältää myös lukuisia suurten kasvattajakilpailujen voittoja Suomessa, Ruotsissa sekä Euroopan tasolla.

Nurmos on syntynyt Kemissä vuonna 1959, ja hän aloitti ravivalmentajan uransa Torniossa. Ensimmäisen vieraan omistaman ravihevosen Nurmos sai valmennukseensa ollessaan vasta 15-vuotias. Nurmos muutti perheineen Ruotsiin 2000-luvun alussa, ja hänen perheeseensä kuuluu vaimo ja kolme poikaa.

Ennen Nurmosta raviurheilijan kultainen ansiomerkki on myönnetty Tuomo Mäkelälle, Pentti Savolaiselle, Martti Keskiselle, Pekka Korvelle, Jorma Kontiolle sekä Markku Niemiselle.