Hyppää sisältöön

Tiia Vehviläinen edustaa Suomea kokelasohjastajien EM-kilpailuissa Italiassa

Tiia Vehviläinen on voittanut tänä vuonna muun muassa Martti Keskisen ajajamestaruuden (Kuva: Maisa Hyttinen)

Hankasalmelainen Tiia Vehviläinen on valittu edustamaan Suomea kokelasohjastajien EM-kilpailuissa Italiassa joulukuussa.

“Todella mukava yllätys, uskomaton fiilis. Hienoa päästä edustamaan Suomea, iso juttu itselleni. Italialaista raviurheilua en ole tarkemmin seurannut, mutta on varmasti upeaa päästä kilpailemaan siellä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun pääsen ohjastamaan ulkomailla”, Vehviläinen kuvailee ensitunnelmia.

Tiia Vehviläinen työskentelee isoisänsä Pekka Vehviläisen tallilla Hankasalmella. 22-vuotiaan ohjastajan ura käsittää 438 ajettua kilpailua poneilla ja 341 hevosilla.

Tällä kaudella Vehviläinen on ohjastanut kilpaa 90 kertaa, joista 19 on päättynyt voittoon. Sen myötä kauden voitto-% on vakuuttava 21.

Nuorille ohjastajille suunnatussa Salamakypärät-kilpailusarjassa Vehviläinen on jaetulla kolmannella sijalla, kun kymmenestä osakilpailusta on ajettu neljä. Viikko sitten hän voitti ohjastaja- ja valmentajalegenda Martti Keskisen ajajamestaruuden Teivossa.

“Vuosi ollut älyttömän hieno. Olen päässyt ohjastamaan hyviä hevosia, jotka ovat olleet hienossa kunnossa. Eli hevosten taustajoukkojen ansiosta on mennyt näin hyvin. Omaan työhön on tullut varmuus ja itseluottamus on noussut, kun on menestynyt hyvin”, Vehviläinen kertaa kuluvaa kautta.

Kokelasohjastajien EM-kilpailut ajetaan Sisiliassa Syrakusan kaupungissa 8. joulukuuta 2024. Kilpailu koostuu neljästä osalähdöstä. Kilpailuun osallistuvan ohjastajan tulee olla iältään korkeintaan 25-vuotias, työskennellä ammattivalmentajan palveluksessa ja olla ohjastanut urallaan vähintään 5 mutta korkeintaan 100 voittoa.