Hyppää sisältöön

Tietoa ja keskustelua hevosen terveydestä, käyttäytymisestä ja julkisuuskuvasta

Uudistuva hevostalous-hankkeen huhtikuun Hevosyrittäjäuutiset keskittyy hevosen hyvinvointiin. Aino Ratsastuskeskuksessa Järvenpäässä 28.4. asiantuntijoina ovat ELT Seppo Hyyppä ja hevostenkouluttaja Minna Tallberg.

Hevosten hyvinvointi on kaiken perusta ja päivän puheenjohtaja Markku Saastamoinen Lukesta jatkaa pohdintaa vielä hieman pidemmälle. 

 

- Hevosten käyttö ja kohtelu on yhteiskunnan muuttuessa yhä enemmän osa koko hevostalouden julkisuuskuvaa, imagoa ja vastuullisuutta, pohtii Saastamoinen.

 

Hevosen terveydestä huolehtiminen on monen tekijän summa. ELT Seppo Hyyppä käy läpi yleisimpiä terveyshaasteita ja sairauksien hoitoa.

 

- Klinikoilla näkyvät toistuvina terveysongelmina jalkavaivat ja niihin liittyvät ontumatutkimukset. Vastaavasti hyvään suuntaan on menty siinä, että puhkureita näkyy enää harvoin. Syynä tähän on parantuneet olosuhteet talleissa ja laadukkaammat rehut, arvioi Hyyppä.

 

Hevosten vointia ja mielialoja voi oppia lukemaan. Hevosyrittäjäuutisten iltapäivän osiossa keskitytään siihen, mitä hevosen käytöksen takana on.

 

- Esityksessäni peilaan, mikä on hevoselle luontaista ja mikä epätavallista käyttäytymistä. Tavoitteena meillä kaikilla on rento ja hyvinvoiva hevonen, kuvailee hevostenkouluttaja Minna Tallberg.

 

Uudistuva hevostalous-hankkeen järjestämä tilaisuus on maksuton ja ohjelmaa on mahdollisuus seurata myös verkon välityksellä. Ennakkoilmoittautuminen sujuu hippolis.fi/uusihevostalous –sivujen kautta.

 

- Jos on mahdollista tulla paikan päälle, niin nyt kannattaa tulla. Hyvinvointi aiheena on paljon puhuttava ja tutustumiskohde kiinnostava, summaa Sirpa Pussinen Hämeen ammattikorkeakoulusta.

 

 

Huhtikuun Hevosyrittäjäuutiset 28.4.2017, klo 9.30-15.00

HEVOSEN HYVINVOINTI HEVOSTALOUDEN MUUTOKSESSA

Paikka: Aino Ratsastuskeskus, Puimalanpolku 6, 04400 Järvenpää. Ravintola Maneesin yläkerta.

 

Klo 9.30 Kahvi

 

Klo 10. Hevosten yleisimmät terveysongelmat ja niiden hoito

ELT Seppo Hyyppä

 

Klo 12. Ratsastuskeskus Ainoon tutustuminen ja lounas

Ruokailumahdollisuus Ravintola Maneesissa

 

Klo 13. Mitä hevosen käyttäytyminen kertoo – vinkkejä hevosen eleiden ja käytöksen tulkintaan

Hevostenkouluttaja Minna Tallberg 

 

Klo 14.45 Päivän yhteenveto

Markku Saastamoinen, Luonnonvarakeskus Luke

 

Klo 15.00 Päivän päätös

 

Ilmoittautuminen

Tilaisuus on maksuton. Lounasmahdollisuus Ravintola Maneesissa (omakustanteinen).

 

Livelähetys Periscope TV:n kautta www.periscope.tv/uusihevostalous/

Videotallenteet katsottavissa jälkikäteen Uudistuva hevostalous-YouTube-kanavalla.

Huom. osa videotallenteista voi olla aikarajoitettuja.

 

Järjestäjänä Uudistuva hevostalous-hanke / Hämeen ammattikorkeakoulu yhteistyössä Luonnonvarakeskus Luken ja Hippoliksen kanssa

 

Lisätietoja: Sirpa Pussinen, Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK), puh. 050 5749 207, sirpa.pussinen@hamk.fi ja Anne Laitinen, Hippolis, puh. 040 7660 830, anne.laitinen@hippolis.fi

 

Uudistuva hevostalous-yhteistyö- ja tiedonvälityshanke on saanut rahoitusta EU-osarahoitteisesta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta (2014-20)